Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
U heeft gezocht op 9789012407564. Het product dat u zocht is niet meer in die editie leverbaar en is vervangen door de onderstaande editie.
, , , , e.a.

Stapel en de Koning 2023-2024 - Studie-editie deel 2

De politie, burgerlijk recht, Wet politiegegevens, Wet op de Lijkbezorging, opiumwetgeving, wapens en munitie

Paperback Nederlands 2024 9789012409353
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Nog niet verschenen, verwacht op 10‑01‑2024
97,01

Samenvatting

Voor u ligt deel 2 van Stapel & De Koning Studie-editie. De Studie-editie bestaat uit drie delen. Deze Studie-editie voor de politiemedewerker, de allround politiemedewerker en de politiekundige bachelor bestaat uit meerdere delen.

In dit tweede deel vindt u besprekingen van de volgende onderwerpen:
- De politie
- Burgerlijk recht
- Wet politiegegevens
- Wet op de lijkbezorging
- Opiumwetgeving
- Wapens en munitie

Stapel & De Koning Studie-editie is opgezet als toegankelijk studieboek en naslagwerk dat politiefunctionarissen in opleiding binnen het politieonderwijs PO 2.0 ondersteunt. Uitgangspunt voor de samenstelling van de Studie-editie vormen in de eerste plaats de kerntaken voor de verschillende niveaus. Daarnaast hebben de auteurs ingespeeld op het instapniveau en de belevingswereld van de studenten. Ten slotte heeft de uitgeverij een goede afstemming nagestreefd tussen de diverse studie- en naslagmaterialen die (deels ook elektronisch) voor de politiepraktijk beschikbaar zijn.

De student kan in de Studie-editie zelfstandig op zoek gaan naar antwoorden op vragen en problemen die hem of haar in het, praktijk gestuurde onderwijs worden voorgelegd. De Studie-editie maakt de student stap voor stap en in toegankelijke taal vertrouwd met de juridische aspecten van het politieberoep. De vele praktijkvoorbeelden die zijn opgenomen vormen de link met het situationeel leren in de praktijk en met het verwerven van de benodigde competenties.

Specificaties

ISBN13:9789012409353
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Sdu
Druk:21
Verschijningsdatum:10-1-2024
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Recht algemeen

Over Joseph Molenaar

Joseph Molenaar is afgestudeerd in Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie strafrecht en criminologie. Hij heeft bovendien een studie op het gebied van internationaal recht afgerond aan de Universiteit van Essex. Thans werkt Joseph Molenaar als juridisch docent aan de School voor Politiekunde te Amsterdam.

Andere boeken door Joseph Molenaar

Over Lydia Janssen

Mr. Lydia Janssen is als juriste gespecialiseerd in (jeugd)zorg en recht. Zij verzorgt bij- en nascholing voor (para)medici over de juridische aspecten van de (gezondheids)zorg en adviseert instellingen op dit terrein.

Andere boeken door Lydia Janssen

Over André Ram

André Ram is zowel uitvoerende als in beleidsmatige zin een groot aantal jaren actief geweest op het terrein van de bestrijding van de internationale verdovendemiddelenhandel. Hij is tevens onder meer auteur van de bespreking van de Opiumwet in Stapel & De Koning Bijzondere Wetgeving.

Andere boeken door André Ram

Over Jan Jaap Adema

Jan Jaap Adema is sinds 2001 docent aan de Politieacademie, Faculteit Algemene Politiekunde, locatie Leeuwarden. Vanuit de praktijk heeft hij vaak met wapens en munitie te maken en een netwerk opgebouwd in dit vakgebied. Verder heeft Adema diverse opleidingen gevolgd op het gebied van wpaens en munitie.

Andere boeken door Jan Jaap Adema

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stapel en de Koning 2023-2024 - Studie-editie deel 2