Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Voorbij je eigen wijze

Effectief communiceren met metaprogramma's in professionele relaties

Paperback Nederlands 2005 9789024416882
Verkooppositie 5042Hoogste positie: 144
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

In communicatie zijn we normaliter vooral gericht in de inhoud: wat de ander zegt. De betekenis van de communicatie wordt echter in hoge mate bepaald door de vorm. In die vorm herkennen we patronen die 'prijsgeven' hoe iemand waarneemt, denkt en doet. Die patronen heten metaprogramma's. Inzicht in die metaprogramma's bij onszelf en de ander(en) leidt tot betere communicatie en efficiëntere samenwerking en daardoor tot een effectievere performance. Als we anderen positief kunnen beïnvloeden op het niveau van metaprogramma's, dan neemt onze effectiviteit als professional enorm toe.

Het eerste deel van het boek beschrijft de verschillende metaprogramma's en biedt praktisch hanteerbare methoden om bij onszelf en anderen metaprogramma's in kaart te brengen en te interpreteren. Het tweede deel belicht diverse toepassingen en voorziet deze van praktijkvoorbeelden. Aan de orde komen toepassingen in coaching, conflicthantering, leiderschap, organisatiecultuur, teambuilding, HRM en training. Dit boek is geschreven voor allen die beroepsmatig met communicatie werken, zoals managers, (P&O)-adviseurs, consultants, coaches, trainers, NLP'ers en NLP studenten.

Specificaties

ISBN13:9789024416882
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:279
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:19-4-2006
ISSN:
Serie:PM reeks

Lezersrecensies

4.6 van de 5
17 stemmen
13
3
0
0
1

Over Guus Hustinx

Na een jarenlange carrière als projectmanager en directeur in het veld van stedelijke herstructurering stapte Guus Hustinx over naar het veld van coaching en training. Hij studeerde NLP en systemisch werken in Nederland en Amerika. Hij is als NLP-trainer verbonden aan het IEP. Hij is partner in Intens een bureau dat zich onder andere richt op het begeleiden en coachen van managementteams in veranderingsprocessen, leiderschapsvraagstukken en samenwerkingsproblemen. Hij is auteur van onder meer het boek 'Ecologisch veranderen van organisaties - Speelveld der Verandering'. Hij staat bekend om zijn rust en warmte en zijn liefdevolle confrontaties. Systemisch waarnemen behoort tot de kern van zijn aanpak.

Andere boeken door Guus Hustinx

Over Anneke Durlinger-van der Horst

Anneke Durlinger werkt als trainer, procesbegeleider en coach van individuen en teams voor uiteenlopende organisaties. Zij doet dit op basis van en met behulp van NLP-methodieken (Neuro-Linguistic Programming), uitgaande van het gegeven dat de ander expert is op het gebied van zijn/haar doel, probleem, hindernissen en hulpbronnen. Centraal in haar aandacht staan zorg voor het grote geheel, door aandacht voor het kleinste detail en ecologische gezonde oplossingen. Dit alles zet zij in in de context van training en teamcoaching vanuit haar bezieling: mensen helpen het beste uit zichzelf te halen, een groep helpen het beste uit zichzelf te halen. Anneke Durlinger verzorgt de Internationaal gecertificeerde IA-NLP trainerstraining vanuit haar bureau Tjoys training, coaching & consulting (www.tjoys.nl). Daarnaast is zij al vele jaren NLP-trainer binnen het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie te Nijmegen) en verzorgt zij uiteenlopende trainingen. Zij schreef samen met Guus Hustinx het boek Voorbij je eigen wijze over metaprogramma’s. Ook op dat gebied verzorgt zij regelmatig training en begeleiding voor teams.

Andere boeken door Anneke Durlinger-van der Horst

Inhoudsopgave

Deel 1 De basis
1. Het kader.
2. Zelfonderzoek
3. Metaprogramma's nader bekeken
4. Metaprogramma's in de praktijk
5. Metaprogramma's in interactie

Deel 2 De toepassingen
6. Coaching
7. Onderhandelen en conflicthantering
8. Coachend leiderschap
9. Metaprogramma's en organisatiecultuur
10. Teambuilding
11. Metaprogramma's in het licht van Human Resource Management
12. Training

Epiloog
Bijlage 1. Verbale en non-verbale indicatoren
Bijlage 2. Activeringsvragen
Bijlage 3. Werkblad metaprofielinterview
Literatuur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Voorbij je eigen wijze