Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Basisboek sociaal werk

Activeren, ondersteunen en verbinden

Paperback Nederlands 2020 9789024427765
Voormalig top 100Totaal 53 dagen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De sociaal werker houdt zich bezig met sociaal gedrag en sociale verhoudingen. Omdat sociaal werk zo’n breed domein is, kun je als sociaal professional in zeer veel verschillende beroepen en functies aan de slag. In welke functie je ook belandt, altijd combineer je de specifieke functie-eisen met het brede kennis- en toepassingsdomein van sociaal werk.

'Basisboek sociaal werk' legt een eerste fundament om het (ver-)bindende tussen de beroepen en functies vorm te geven. In dit boek gaan we niet in op de eigenheid, kenmerken en methodiek van de verschillende beroepen binnen sociaal werk. We concentreren ons op de profilering, positionering, basishouding en methodiek van sociaal werk als overkoepelend en samenbindend begrip.

Het boek is opgedeeld in twee delen. In deel I gaat het over de kernelementen van sociaal werk. Met behulp van een casus wordt duidelijk gemaakt hoe breed sociaal werk is en hoe gewoon. Bijna iedereen komt het werk van sociaal werkers in een of andere verschijningsvorm tegen. Deel II van dit boek bevat capita selecta over maatschappelijke ontwikkelingen. De achtergronden van deze ontwikkelingen en de gevolgen van de nieuwe visie voor de samenleving, maar ook voor de beroepsuitoefening van sociaal werk zijn in dit deel onderwerp van beschouwing.

Deze vierde druk is geheel geactualiseerd en herzien. Er is onder andere meer aandacht voor preventie, de rol van wijkteams, de relatie tussen sociaal werk en mensenrechten en kindermishandeling en huiselijk geweld.

Bij het boek hoort ook een website met video’s, een begrippentrainer, oefeningen met feedback en PowerPoints.

Specificaties

ISBN13:9789024427765
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:352
Uitgever:Boom
Druk:4
Verschijningsdatum:15-6-2020
ISSN:

Lezersrecensies

3.0 van de 5
1 stem
0
0
1
0
0

Over Marcel Spierts

Marcel Spierts (1957) studeerde andragologie aan de Universiteit van Amsterdam en is verbonden aan de afdeling contractactiviteiten van de Faculteit Sociaal-Agogische Dienstverlening, Hogeschool van Amsterdam. Als opleider/adviseur houdt zich daar ondermeer bezig met beleids- en werkontwikkeling in opdracht van gemeentes en welzijnsinstellingen. Daarnaast is hij werkzaam als docent theorie en methoden van Culturele en Maatschappelijke Vorming bij de Haagse Hogeschool.

Andere boeken door Marcel Spierts

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Basisboek sociaal werk