Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Time to ACT!

Het basisboek voor professionals

Paperback Nederlands 2014 9789058718259
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Er zijn grote ontwikkelingen gaande in de hulpverlenerswereld. Nieuwe technieken als mindfulness krijgen steeds meer ruimte binnen de praktijk van de psycholoog, trainer en coach. De ‘Acceptance and Commitment Therapy’ (ACT) vloeit voort uit het mindfulness gedachtegoed en brengt het beste uit verschillende werelden samen. ACT leert je een zachtaardige houding aan te nemen ten opzicht van alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je tegelijkertijd op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken.

Het boek is bedoeld voor iedereen die op een professionele, ervaringsgerichte en praktische manier met ACT aan de slag wil gaan. Het eerste gedeelte van Time to ACT! begint direct met een diepe duik in de praktijk. Op een bijzonder laagdrempelige manier laten de schrijvers je zien, voelen en ervaren wat de verschillende stadia van ACT zijn, hoe je deze in je eigen leven kunt toepassen en vooral hoe je deze prachtige technieken vervolgens kunt gebruiken in je werk als professional. Stukjes theorie worden afgewisseld met hapklare brokken praktijk.

Het tweede gedeelte van het boek staat in het teken van diagnostiek. Met behulp van testen, tips en tools krijg je alles wat je nodig hebt aangereikt om ACT op een professionele, wetenschappelijk verantwoorde wijze toe te passen. Het boek is makkelijk leesbaar en er worden praktisch toepasbare instructies gegeven.

Het boek bevat een stap-voor-stap-programma, dat speels is en gebruikmaakt van ruim 150 oefeningen en metaforen, die ondersteund worden door illustraties. Een boek alleen geeft je natuurlijk nog niet alle praktische tools die je nodig hebt. Daarom kun je via de websites van de auteurs de videofragmenten, hand-outs en achtergrondinformatie downloaden.

'Time to ACT!' is het basisboek voor psychologen, coaches en andere professionals die met ACT willen werken. Onderdeel van de basis- en vervolgopleiding ACT en inmiddels door vriend en vijand bejubeld.

Specificaties

ISBN13:9789058718259
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:450
Druk:1
Verschijningsdatum:31-1-2014
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

Time to ACT! - 'Zeer volledig, onderbouwd en geschikt voor breed publiek'
Peter de Roode | 9 september 2021
Time to ACT! van Gijs Jansen en Tim Batink is een boek met het doel om hulpverleners in de zorg vaardigheden te leren gebaseerd op de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Time to ACT! is zeer laagdrempelig, kent een goede wetenschappelijke onderbouwing en nodigt uit om op basis van een grote hoeveelheid oefenmateriaal aan de slag te gaan. 
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Over Gijs Jansen

Gijs Jansen is dé autoriteit op het gebied van ACT en schreef in totaal 15 verschillende zelfhulpboeken, leerboeken voor professionals, en de roman ‘Kijken naar het feest’. Hij is mede-eigenaar van het bedrijf ‘PsychFlex’, waarbinnen hij samen met Steven C. Hayes online content ontwikkelt op basis van ACT en Process Based Therapy (PBT). Daarnaast heeft hij in Nederland een vergelijkbaar bedrijf met trainingen en opleidingen (ACT Guide).

Andere boeken door Gijs Jansen

Over Tim Batink

Dr. Tim Batink is Klinisch Psycholoog, Groepstherapeut NVGP, Senior Schematherapeut, Supervisor VGCt en ACT-supervisor. Daarnaast is hij Assistent Professor bij de Open Universiteit – Vakgroep Levenslooppsychologie waar hij zich bezig houdt met ACT & eHealth. Hij is eigenaar en hoofdopleider bij ACT in Actie – Cursus & Opleiding.  Kijk voor meer gratis ACT-materiaal (hand-outs, audio & video’s), alsook training en opleiding voor professionals op actinactie.nl

Andere boeken door Tim Batink

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Voorwoord

1. Inleiding
2. Creatieve hopeloosheid en controle
3. Acceptatie
4. Defusie
5. Mindfulness
6. Het zelf
7. Waarden
8. Toegewijd handelen
9. Integratie van de zes zuilen: psychologische flexibiliteit
10. Gebruik behandelprogramma
11. Act in de praktijk: verschillende toepassingsmogelijkheden
12. Functionele diagnostiek: act-casusconceptualisatie

Tot besluit: Een ode aan de positieve psychologie
Verder verdiepen in ACT
Dankwoord
Appendix: ACT in Beeld
Referentielijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Time to ACT!