Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

MEER Moois - Frankrijk, Vastelaovend en Rivierkreeft

Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois vertellen Managementboekcollega’s Fred, Karin en Marjan welk boek hen pakte. Over Vastelaovend ...

Marjan Maandag | 17 februari 2023 | 2-3 minuten leestijd

Freds keuze

De columns in Onze correspondent in Frankrijk zijn heerlijke niemendalletjes. Frank Renout beschrijft als verfranste buitenstaander op een luchtige manier het leven in Frankrijk. Hoe staan de Fransen in het leven? Wat is nou precies dat ‘joie de vivre’? Komt de baguette oorspronkelijk wel uit Frankrijk? Is de Franse man eigenlijk wel de French lover en de Franse vrouw La Parisienne? En wat is dat toch met die verering van hun helden? Maar meer nog dan dat zal dit boek menig frequente vakantieganger en ‘kenner’ van Frankrijk de wenkbrauwen doen fronsen. Zij dachten dat hun kennis over Frankrijk en de Fransen stond als een huis, maar hun mening over die vermeende gewoontes en levenswijzen zullen velen na lezing van dit boek behoorlijk moeten bijstellen.

Karins keuze

Vanaf zondag vieren we weer. Na 2021 en 2022 overgeslagen te hebben gaat het carnaval weer van start. Vastelaovend zeggen ze in Limburg en dus ook in Venlo. Ook starten ze zaterdag alvast met de Boètegewoeëne Boèteziiting. Het verhaal Naar de overkant van de nacht van Jan van Mersbergen speelt zich af tijdens een carnaval in Venlo. Ralf viert het feest, drinkt en houdt van de gein. Maar, zoals dat vaak gaat bij dwazen en dronkemannen: zijn emoties uit het dagelijkse leven neemt hij mee. Gedachten worden uitvergroot. Het wordt een nacht waarin Ralf een ander mens wordt of eigenlijk ontdekt wie hij zelf is. De eerste zin uit deze prachtige roman zegt alles: ‘Tijdens Vastelaovend ben je niet verkleed als iemand anders, tijdens Vastelaovend ben je eindelijk jezelf.’

Naar de overkant van de nacht is een korte roman, met zijn 176 pagina’s heb je hem zo uit. Dit jaar verscheen een nieuw boek van Jan van Mersbergen Carnaval, een levensverhaal. Daar moet ik nog in beginnen, ik heb nu al zin om 496 pagina’s te mogen genieten en ja te knikken.

Marjans keuze

Halverwege 2022 waren er ruim 15 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan, aan 41 landen werden de vertaalrechten verkocht, onlangs werd het in Amerika verfilmd, in de Nederlandse Bestseller 60-lijst staat het al jaren hoog genoteerd… Wat een succesverhaal, wat een astronomische getallen... Ik kon er niet meer omheen, ik moest het lezen: Daar waar de rivierkreeften zingen.

En ik werd niet teleurgesteld. Ook ik las het in één adem uit. Dat opmerkelijke romandebuut uit 2018 van de Amerikaanse gepensioneerde biologe Delia Owens, dat zich afspeelt in het drassige veengebied van North Carolina. Dat gaat over een meisje, dat eenzaam en alleen opgroeit in de wildernis, een eigen bestaan in en met de natuur weet op te bouwen en op beklemmende wijze te maken krijgt met een moordzaak in de omgeving. Dat deels op ware feiten is gebaseerd, maar waarvan niemand precies weet wat er echt gebeurd is en wat niet. Dat ook mij met open mond achterliet, toen de verbluffende ontknoping daar was. Dat iedereen die het leest doet uitroepen ‘dat je het ook moet lezen’... Bij deze dus.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden