Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Samen naar succes - Praktische werkvormen voor meer samenwerking en verbinding

Hoe kun je als organisatie, samen met je medewerkers, zorgen voor een werkomgeving met gezonde, gelukkige en productieve werknemers? Hoe zorg je er­voor dat jouw organisatie klaar is voor de toekomst? Dat zijn de vragen die Anouk van Pruissen beantwoordt in Samen naar succes. In haar preview vertelt ze over haar boek.

Anouk van Pruissen | 16 oktober 2023 | 2-3 minuten leestijd | 1 persoon vond dit artikel nuttig

Het wisselen van werk in de gezondheidszorg naar het bedrijfsleven was geen vloeiende overgang. De focus die ik altijd heb gehad, de patiënt en zijn familie, werd vervangen door targets en KPI’s. Ik verbaasde me over de manier van communiceren en omgaan met elkaar.

Verbinding

‘Deze wereld is niet mijn wereld.’ ‘Ik moet hier zo snel mogelijk weg.’ En: ‘Dit werk maakt mij ziek.’ Waren de gedachten die regelmatig door mijn hoofd speelden. En toch bleef ik, als zacht persoon in een harde wereld, want ik voelde dat ik juist in deze wereld, die harde corporate wereld, iets te bieden had. De overtuiging dat je niet uit het juiste hout gesneden bent, wilde ik niet accepteren. Juist de diversiteit van mensen, het verbinden met elkaar maakt dat teams, organisaties en bedrijven succesvol zijn. Ik miste deze verbinding met elkaar en met het bedrijf en mede door corona, zijn we allemaal de verbinding met elkaar een beetje kwijtgeraakt. We weten niet goed meer hoe we dat moeten doen en we zorgen niet goed voor elkaar.

Gezonde werkomgeving

Ik zag meer en meer mensen uitvallen met burn-out klachten en zag dat de collega’s nog meer werk op hun bureau gelegd kregen. Goed gekwalificeerd personeel loopt na langdurige carrières zo het bedrijf uit en nieuw jong personeel staat anders in het werkleven dan mijn generatie. De vraag hoe je als organisatie, samen met je werknemers, voor een werkomgeving met gezonde, gelukkige en productieve medewerkers kunt zorgen, heeft mij doen besluiten dit boek te schrijven. Ik wilde antwoord op de vragen: Hoe behoud je waardevol personeel, trek je nieuw personeel aan en hoe bereid je jouw organisatie voor op de toekomst die in razendsnel tempo verandert? En hoe kan je, ook in het bedrijfsleven, samenwerken en goed voor elkaar zorgen?

Mens centraal

Wanneer de mens centraal staat, je weet welke behoeftes en wat je werknemer nodig heeft om in zijn kracht te staan, dan heb je goud in handen. De tijden veranderen en de mensen veranderen. Het ik-tijdperk loopt ten einde en mensen willen gezien, gehoord en gewaardeerd worden. En hebben behoefte om samen tot een mooi resultaat te komen.

Het klinkt allemaal niet zo moeilijk en toch doen we het niet. Want hoe moet dat dan?

Mijn boek, Samen naar succes - Praktische werkvormen voor meer samenwerking en verbinding binnen jouw organisatie, is een verfrissende benadering van organisatiedynamiek, waarbij de nadruk ligt op eenvoud en creativiteit. Het boek bevat een gereedschapskist vol praktische ideeën die direct kunnen worden toegepast op de werkvloer. Of je nu een teamleider, manager of werknemer bent, dit boek stelt je in staat om je werkplek te transformeren in een bloeiend centrum van verbinding en samenwerking. Met als motto: ‘Het is allemaal niet zo moeilijk, je moet het gewoon doen.’

Over Anouk van Pruissen

Anouk van Pruissen is eigenaar van Business Life Design Advies & Organisatie en oprichter van het platform ‘Corporate Zweefteef.’ Ze is expert op het gebied van verbinding en energie op de werkvloer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

1
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden