Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

High Impact veranderen - ‘Helpt een betere veranderaar te worden’

Veranderen in het bedrijfsleven is vaak pijnlijk en een langdurig proces. In zijn boek ‘High Impact veranderen - De 7 eigenschappen van een succesvolle veranderaar’ laat Steven van den Heuvel zien dat het ook anders kan!

Hendrika Willemse-Vreugdenhil | 18 oktober 2023 | 2-3 minuten leestijd

Er zijn al best veel boeken over veranderen en verandermanagement binnen het bedrijfsleven geschreven. Toch trok High Impact veranderen - De 7 eigenschappen van een succesvolle veranderaar van Steven van den Heuvel me direct aan. Veel organisaties willen veranderen, maar hebben moeite om verandering succesvol door te voeren. Laat staan als het om grote veranderingen gaat. Veranderen is in de basis ook best vaak uitdagend. Veel bedrijven weten daarnaast simpelweg niet hoe ze het voor elkaar moeten krijgen of ze hebben moeite om door de weerstand van de organisatie heen te breken.

Het mooie aan High impact veranderen is dat het boek uit twee delen bestaat. Het eerste deel van het boek gaat over de verandering an sich en het tweede deel gaat over de zeven eigenschappen die je als veranderaar nodig hebt om echt succesvol te kunnen zijn.

Inhoud van verandering

Het eerste deel gaat dieper in op de inhoud van verandering, het veranderproces en de dynamiek van verandering. In het hoofdstuk over de inhoud van verandering vertelt Van den Heuvel over de ‘waarom’ van verandering, de doelen en het concreet maken van verandering en hoe je ervoor zorgt dat je de rest van de mensen met je meekrijgt op deze reis. Wat vaak een vak apart is, want niet iedereen is even enthousiast over veranderingen en al helemaal niet wanneer die hun eigen werkterrein raken.

In het hoofdstuk over het veranderproces staat vooral centraal hoe je het veranderproces zo effectief en efficiënt mogelijk kunt inrichten om tot een duurzaam resultaat te komen. Vervolgens beschrijft Van den Heuvel uitgebreid welke dynamiek verandering met zich meebrengt en hoe je onder andere de ongeschreven regels binnen een organisatie kunt doorgronden.

7 EIGENSCHAPPEN

Het tweede deel gaat dieper in op welke eigenschappen je als veranderaar nodig hebt om verandering met succes te kunnen doorvoeren. Van den Heuvel onderscheidt hierin 7 eigenschappen: Contextbewustzijn, Contractvaardigheid, Commitment, Compassie, Conflictvaardigheid, Creatievaardigheid en Coalitievaardigheid. Bij deze eigenschappen vind je ook veel reflectievragen terug die soms best confronterend kunnen zijn, maar je absoluut gaan helpen om een betere veranderaar te worden.

Tips en voorbeelden

Van den Heuvel geeft tot slot veel concrete praktijkvoorbeelden in High Impact veranderen. Dit maakt het op veel momenten een groot feest der herkenning. Daarnaast kun je rekenen op diverse eyeopeners en ah-ha momenten.

Het boek bestaat gelukkig niet alleen uit theorie, maar staat ook bomvol oefeningen die je direct kunt toepassen op je eigen situatie. Of je nu een beginnende of een gevorderde veranderaar bent, je gaat hier zeker waardevolle tips uit halen.

Over Hendrika Willemse-Vreugdenhil

Hendrika Willemse-Vreugdenhil is spreker, high performance coach en voormalig topsporter. Ze werkte ruim 20 jaar in de techsector. Ze heeft haar eigen IT-bedrijf opgebouwd en met succes verkocht en bekleedde daarna directie- en managementfuncties bij verschillen techbedrijven.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden