Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De Wet zorg en dwang

Handleiding voor de praktijk

Paperback Nederlands 2022 9789012407816
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De Wet zorg en dwang (Wzd) regelt de rechten van mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychogeriatrische aandoening die zorg van een zorgaanbieder ontvangen. De wet geeft ook het juridisch kader voor zorg waartegen cliënten of hun vertegenwoordigers zich verzetten (onvrijwillige zorg) en onvrijwillige opname. De wet is niet alleen van toepassing binnen instellingen, maar ook in de ambulante setting.

De Wzd is op 1 januari 2020 in werking getreden. Inmiddels zijn door de (spoed)reparatiewet al de nodige wijzigingen in de wet aangebracht. In deze tweede druk van De Wet zorg en dwang. Handleiding voor de praktijk hebben de auteurs deze wijzigingen verwerkt. De Wzd is niet eenvoudig te lezen en de toepassing in de praktijk brengt vragen met zich: welke cliënten vallen onder de reikwijdte van de Wzd? Wat wordt verstaan onder de negen vormen van onvrijwillige zorg? Wat houdt het Wzd-klachtrecht in? Welke voorwaarden gelden voor het toepassen van onvrijwillige zorg in de ambulante setting?

De auteurs geven antwoord op deze vragen door een helder en praktijkgericht overzicht te geven van de inhoud van de Wet zorg en dwang. Ook verwijzen de auteurs naar uitspraken van rechters en klachtencommissies.

Specificaties

ISBN13:9789012407816
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:140
Uitgever:Sdu
Druk:2
Verschijningsdatum:1-8-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over S.M. Steen

Mr. S.M. Steen is advocaat bij KBS Advocaten en houdt zich met name bezig met het gezondheidsrecht. Daarnaast is zij betrokken bij onderzoek in de zorg naar mensen met een verstandelijke beperking en redactielid bij Journaal Ggz en Recht.

Andere boeken door S.M. Steen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Wet zorg en dwang