OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
1
Coaching en trainen
Hier vindt u artikelen rond boeken over coachmethoden en -vaardigheden. Van eigenaarschap en Lingsma tot groeimindset. Alles voor (leiderschaps)coaches en (management)trainers.
710 resultaten
recensie
Coaching en trainen
31 juli 2024
Peter Streefkerk
3-4 minuten leestijd
Goed communiceren is al moeilijk genoeg, laat staan verbindend communiceren. Het is vaak een ondergeschoven kindje. Het boek ‘Verbindend communiceren, hoe dan?’ van Hester Macrander zou een oplossing kunnen bieden. Om de eerste stap te zetten.
preview
Coaching en trainen
26 juli 2024
Hester Macrander
2-3 minuten leestijd
‘Alle verbinding begint bij zelfverbinding’, stel ik in ‘Verbindend communiceren, hoe dan?’ Ik heb me vooral gericht op de praktische toepassing, persoonlijk en professioneel: van ik naar jij naar wij. Dit alles is gestoeld op een heldere visie van persoonlijke verantwoordelijkheid voor omgaan met triggers, dus voor gevoelens en behoeften. Makkelijk is het echter niet.
recensie
Coaching en trainen
18 juli 2024
Liesbeth Tettero
3-4 minuten leestijd
Hoe kan communicatie ervoor zorgen dat het leven mooier wordt? Dat je conflicten kunt voorkomen of in makkelijk oplossen? Verbindende communicatie is de sleutel, waarbij ieders behoeften centraal staan. In de praktijk valt dat echter lang niet altijd mee. Hester Macrander, internationaal gecertifieerd trainer, schreef daarom een boek met vele praktische handvatten: ‘Verbindend communiceren, hoe dan?’
recensie
Coaching en trainen
15 juli 2024
Danny Mullenders
3-5 minuten leestijd
‘Omgaan met ongemak in coaching en training’ gaat over het voor velen onprettig voelende ongemak, en hoe je daar vanuit jouw persoonlijke innerlijke houding - geholpen door een aantal perspectieven - mee om kan gaan. En op die wijze ongemak kan omzetten in iets constructiefs, iets helpends.
podcast
Coaching en trainen
11 juli 2024
Yvonne Burger
2-3 minuten leestijd
'De essentie van coachen' is geschreven vanuit de ambitie om zowel beginnende als ervaren coaches wegwijs te maken in hedendaagse methodes, technieken en werkstijlen. Het boek kwam tot stand op basis van een collegereeks voor de School of Life en werd samengesteld door Yvonne Burger en Laurens Knoop. Burger is samen met een van de auteurs, Jakob van Wielink, te gast in podcast De Boekenpraktijk.
interview
Coaching en trainen
21 juni 2024
Jeroen Ansink
6-9 minuten leestijd
Met de wetenschappelijke inzichten van sociaal psycholoog Albert Bandura worden trainingen niet alleen effectiever, maar ook leuker, aldus Peter Baggen en Karin de Galan van de School voor Training. In het boek ‘Evidence-based trainen’ verwerkt het echtpaar zijn gedachtegoed in een eigen methode. ‘Het is show, don’t tell.’
Interview
Coaching en trainen
31 mei 2024
Paul Groothengel
5-7 minuten leestijd
Wat doe je als trainer of coach bij ongemakkelijke situaties? Bij onverwachte reacties van deelnemers? Psycholoog en coach René Meijer schetst in ‘Omgaan met ongemak in coaching en training’ hoe je vanuit een middenpositie kunt omgaan met allerlei soorten ongemak, vanuit zowel een rationele, als emotionele en energetische invalshoek.
preview
Coaching en trainen
30 mei 2024
Margaretha Noordanus
3-4 minuten leestijd
Werken aan je leiderschap: we hebben er allemaal op persoonlijk of professioneel vlak ervaring mee en we weten dat dit ongelofelijk inspirerend kan zijn… tot je voor de zoveelste keer een leiderschapstest moet doen of dezelfde feedback krijgt, terwijl je weet dat je daar allang aan gewerkt hebt...
recensie
Coaching en trainen
13 mei 2024
Liesbeth Tettero
2-4 minuten leestijd
Omgaan met weerbarstige groepen, daar zijn al veel theorieën over en methodieken voor bedacht. Maar hoe zit het met de trainer of coach zelf? Hoe handel je als je voelt dat het misgaat, en kun je schakelen? Psycholoog René Meijer schreef ‘Omgaan met ongemak in coaching en training’. Geen doe-boek, maar een hulpmiddel om stil te staan als het mis dreigt te gaan.
recensie
Coaching en trainen
7 mei 2024
Henk Jan Kamsteeg
4-5 minuten leestijd
Effectief trainen kan alleen wanneer een trainer zelf ook in de leermodus blijft. Het boek ‘Evidence based trainen’ van Karin de Galan en Peter Baggen is onmisbaar materiaal voor trainers die hun werk serieus nemen en hun deelnemers oprecht willen dienen.
recensie
Coaching en trainen
6 mei 2024
Danny Mullenders
2-3 minuten leestijd
Met veel plezier en interesse heb ik ‘De essentie van coaching’, samengesteld onder redactie van Yvonne Burger en Laurens Knoop, gelezen. Het kwam tot stand op basis van een collegereeks die het tweetal voor de School of Life samenstelde. De inhoud van de collegereeks bleek prima input voor dit toegankelijke, uitstekende relevante boek over coaching.
recensie
Coaching en trainen
2 mei 2024
Hans de Witte-van Mierle
3-5 minuten leestijd
Professionele coaches en trainers kennen het gevoel. Je wilt iets bereiken met je cliënt, team of trainingsgroep, maar het lukt niet. Er gaat bijvoorbeeld iets mis, of mensen begrijpen iets anders dan je bedoelt. René Meijer schrijft in ‘Omgaan met ongemak in coaching en training’ over je houding in dit ongemak.
Interview
Coaching en trainen
26 april 2024
Hans van der Klis
7-10 minuten leestijd
Karsten van Slooten groeide op met de overtuiging dat hij niet kon leren. Maar nu, op zijn 43ste, heeft hij een boek geschreven: ‘Dit is coachen’. Het is in feite een handboek voor resultaatgericht coachen, met een heel breed overzicht van alle kennis en praktijkervaring die hij in de loop der jaren heeft opgedaan. ‘In het algemeen vind ik dat men te veel de gebaande paden bewandelt’, zegt hij
recensie
Coaching en trainen
24 april 2024
Ria van Dinteren
3-4 minuten leestijd
We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is er dan eindelijk het boek waar we zo naar uit gekeken hebben: ‘Evidence based trainen’ van Karin de Galan en Peter Baggen. De wetenschappelijke onderbouwing, met ook nog mooie voorbeelden die je als trainer direct kunt inzetten. En dan niet omdat je ‘het gevoel’ hebt dat het werkt, maar omdat er onderzocht is dat het werkt.
recensie
Coaching en trainen
23 april 2024
Judith Budde
1-2 minuten leestijd
Hoe zet je een vaardigheidstraining zó in elkaar dat je deelnemers zich de vaardigheden werkelijk eigen maken? Op een manier die ook beklijft? Wat weten we hierover vanuit de wetenschap en hoe kunnen we die kennis gebruiken in onze trainingen? Daarover gaat ‘Evidence based trainen’ van Karin de Galan en Peter Baggen van de School voor training.
preview
Coaching en trainen
10 april 2024
René Meijer
3-4 minuten leestijd
Een teamdag: ik heb allerlei speelse werkvormen voorbereid. Leuk, want dan gaan de teamleden niet alleen met elkaar praten, maar ook dingen ervaren. Bij de introductie van een werkvorm staat een deelnemer op en zegt: ‘Als we dit gaan doen, dan haak ik helemaal af!’. Hij staat op en verlaat terstond de ruimte, de groep en mijzelf als teamcoach verbijsterd achterlatend.
recensie
Coaching en trainen
3 april 2024
Pleunie Warnink
1-2 minuten leestijd
Als docent en trainer dacht ik dat ik al wel wat werkvormen kende, maar daar vergiste ik me toch aardig in. Het boek ‘80 Werkvormen voor creatieve sessies’ van Rozemarijn Dols en Josien Gouwens heeft een wereld voor me geopend.
preview
Coaching en trainen
21 maart 2024
Karsten van Slooten
3-4 minuten leestijd
In ‘Dit is coachen’ neemt Karsten van Slooten coaches, leidinggevenden, docenten en studenten mee in het vormen van een solide basis om effectief te coachen. Het boek biedt essentiële achtergronden die onmisbaar zijn voor het uitvoeren van coachende taken in ieders professionele rol.
preview
Coaching en trainen
19 maart 2024
Karin de Galan
2-3 minuten leestijd
In Nederland wordt veel getraind. Maar de ene training is de andere niet. In ons boek ‘Evidence Based trainen’ laten we zien dat het veel uitmaakt hoe je traint. Onderbouwd en praktisch: een must have voor trainers, maar ook voor managers en L&D’ers.
achtergrond
Coaching en trainen
19 januari 2024
Paul Groothengel
11-16 minuten leestijd
We hebben het razend druk, maar verspillen uren per dag aan zappen, swipen en scrollen. We klagen over drukte en hebben het gevoel dat de tijd ons door de vingers glipt. Had Seneca gelijk toen hij schreef dat een groot deel van ons leven verstrijkt met het doen van de verkeerde dingen? Het onderwerp is hotter dan ooit, blijkt uit recente managementliteratuur over hoe we (zouden moeten) omgaan met onze tijd. Wat kunnen we hiervan leren? Een rondgang.