OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Leiderschap

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Leiderschap

  Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
  1.883 resultaten
  Interview
  Leiderschap
  1 december 2023
  Jeroen Ansink
  5-6 minuten leestijd
  Teams bezitten veel meer wijsheid dan wordt benut, aldus procesbegeleider Stephanie van Rossum. In ‘Lui leiderschap en krachtig kaderen’  beschrijft ze hoe leiders dat potentieel kunnen ontsluiten, en daarmee ook hun eigen leven makkelijker kunnen maken. ‘Deep Democracy leidt tot betere resultaten dan het poldermodel.’
  recensie
  Leiderschap
  24 november 2023
  Jan Hoogstra
  3-5 minuten leestijd
  Ajax was tot voor kort een toonaangevende club in Europa. Tot twee jaar geleden ongeveer, toen begon de crisis. Inmiddels staan ze in het rechterrijtje en hebben zelfs laatste gestaan in de Eredivisie. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Menno de Galan analyseert het in ‘Ajax in crisis’. 
  Interview
  Leiderschap
  24 november 2023
  Jeroen Ansink
  4-6 minuten leestijd
  Westers individualisme is geen oplossing voor onze wereld vol crises, schrijft corporate antropoloog en organisatie-adviseur Leontine van Hooft in ‘Evolutionair leiderschap’. In plaats daarvan pleit ze voor een holistische benadering op basis van het Afrikaanse concept Ubuntu. Van Hooft: ‘Ubuntu leent zich prima voor kleine én grote organisaties.’.
  Interview
  Leiderschap
  17 november 2023
  Johan Faber
  5-8 minuten leestijd
  In zijn laatste boek ‘Stilstaan bij persoonlijk leiderschap’ reflecteert hoogleraar, adviseur en auteur Gabriël Anthonio op ‘het belangrijkste wat je hebt gekregen’: je eigen leven. Hoe geef je dat vorm, in de privésfeer en in het werk? ‘De vraag is telkens weer: wat voeg ik toe?’
  recensie
  Leiderschap
  13 november 2023
  Ineke Peters
  4-5 minuten leestijd
  In deze heftige ingewikkelde tijd waarin polarisatie op de loer ligt, is iemand die leidinggeeft én mens blijft van groot belang. Voor Ineke Peters is Oud-Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm zo iemand. Ze las zijn boek ‘Notities van een generaal’.
  recensie
  Leiderschap
  10 november 2023
  Nico Jong
  2-3 minuten leestijd
  ‘Navigate’ is een gids die leidinggevenden door de huidige complexe en dynamische tijden wil loodsen. De auteurs, Philippe Bailleur en Annette Meulmeester, zien organisaties als levende systemen met een opgave binnen een eigen context. 
  Interview
  Leiderschap
  10 november 2023
  Jeroen Ansink
  5-7 minuten leestijd
  De leiderschapsindustrie is doordrenkt met onwaarheden, stelt Twan van de Kerkhof, oprichter van het European Leadership Platform. In ‘Misleid – 11 leugens over leiderschap’ ontkracht de oud-journalist ze stuk voor stuk. ‘De beste leiders beschikken over een combinatie van zowel mannelijke als vrouwelijke kwaliteiten.’
  interview
  Leiderschap
  8 november 2023
  Ronald Buitenhuis
  7-10 minuten leestijd
  ‘In veel organisaties draait het om geld. Bij ons om leven en dood.’ Dat heeft gevolgen voor leiderschap, betoogt voormalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm in ‘Notities van een generaal’. ‘In het leger draait het om vertrouwen, blindelings vertrouwen. In een hinderlaag heb je geen tijd om nog even te vergaderen.’ Over de 1ste, 2e en 3e Wet van Van Uhm, kalmte als leiderschapskenmerk en het risico van een onmisbare leider. 
  column
  Leiderschap
  6 november 2023
  Aike Borghuis
  4-5 minuten leestijd
  Mannen en vrouwen zijn in Nederland gelijkwaardig. En op papier klopt dat ook: we mogen stemmen, we worden niet meer ontslagen als we trouwen of zwanger raken. We mogen werken en ons eigen geld verdienen. De praktijk is weerbarstiger...
  Interview
  Leiderschap
  6 november 2023
  Paul Groothengel
  4-6 minuten leestijd
  Probeer vanuit dienend leiderschap een gevoel van ondernemerschap te creëren bij medewerkers en teams. En maak slim gebruik van de collectieve intelligentie in de organisatie, schrijft Diana van Kaam in ‘Voorwaartse Kracht!’, met als ondertitel ‘maak minibedrijven van je teams’.
  recensie
  Leiderschap
  6 november 2023
  Anouk Brack
  2-3 minuten leestijd
  Gisteren was in het nieuws dat Shell een groot aantal banen in de duurzame energie schrapt. Toen herinnerde ik me weer dat ik eigenlijk ‘Van A naar B - Lessen in leiderschap’ van Jeroen van der Veer, de voormalige CEO van Shell aan het lezen was. Ik had de herinnering geblokt vanwege het dubbele gevoel dat het bij me opriep.
  recensie
  Leiderschap
  2 november 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  Generaal buiten dienst Peter van Uhm geniet veel aanzien als leider. Mooi daarom dat hij ons in zijn boek ‘Notities van een generaal’ meeneemt in de lessen die hij zelf leerde over leven en leiderschap. 
  preview
  Leiderschap
  17 oktober 2023
  Jenny Blaauwbroek
  3-4 minuten leestijd
  Jenny Blaauwbroek en Matthijs Steeneveld schreven ‘Teamkracht met Prosocial’. Naast theorie vind je erin vooral praktische handvatten en praktijkvoorbeelden om met jouw team meer prosociaal samen te werken. In haar preview vertelt Blaauwbroek hoe het boek tot stand kwam.
  recensie
  Leiderschap
  17 oktober 2023
  Hans de Witte-van Mierle
  3-4 minuten leestijd
  Met leiderschap kan je alle kanten uit. Er zijn dan ook veel meningen over, met boeken die daarbij horen. In ‘Misleid - 11 leugens over leiderschap’ formuleert Twan van de Kerkhof zijn kijk op leiderschap.
  recensie
  Leiderschap
  13 oktober 2023
  Rick Lindeman
  1-2 minuten leestijd
  Rick Lindeman las ‘Als alle stemmen spreken’ van Sandra Bouckaert. ‘Ik was het soms echt fel oneens met de beslissingen die haar hoofdpersonen nemen,’ schrijft hij, ‘maar het boek is heel leerzaam voor ervaren teamcoaches’.
  recensie
  Leiderschap
  11 oktober 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Hoe als leidinggevende te werken aan Deep Democracy? Stephanie van Rossum legt in haar boek ‘Lui Leiderschap & Krachtig Kaderen - CoResolve: Deep Democracy voor leiders’ de CoResolve-methode uit. Goed leesbaar, praktisch en toch lastig…
  preview
  Leiderschap
  10 oktober 2023
  Twan van de Kerkhof
  3-4 minuten leestijd
  Leiderschap is een containerbegrip geworden, waarop iedereen eigen fantasieën, voorkeuren en aannames projecteert. Een enorme leiderschapsindustrie heeft zich ontwikkeld, waarin fopneuzen niet zelden het hoogste woord voeren. Leiderschap is echter te belangrijk voor nonsens. Daarom ontmasker ik in mijn nieuwe boek elf leugens over leiderschap.
  recensie
  Leiderschap
  6 oktober 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  Leiderschapsboeken die verder gaan dan het bieden van een platte formule voor succes, kunnen rekenen op mijn enthousiasme. Daarom een ode aan ‘Evolutionair leiderschap’ van Leontine van Hooft. Wat nu als iedere leidinggevende haar adviezen in zou praktijk zou brengen! Een hemel op aarde.
  Interview
  Leiderschap
  27 september 2023
  Johan Faber
  5-7 minuten leestijd
  Veel succesvolle ondernemers gaan na verloop van tijd achterover leunen. Als we vooruit willen, professioneel én privé, moeten we ons zelfbeeld op losse schroeven zetten, zegt businesscoach Renout Polder. ‘Mensen zoeken vaak naar excuses om niet in actie te hoeven komen.’
  preview
  Leiderschap
  21 september 2023
  Laura de la Mar
  2-3 minuten leestijd
  Veel dienstverlenende bedrijven willen zich onderscheiden door gastvrijheid, maar het zijn er weinigen die het écht lukt om de top te bereiken. Gastvrijheid blijft vaak een vaag, zweverig thema. Werkgroepjes praten zich suf over de betekenis ervan en komen geen stap verder. Medewerkers vinden het onzin: we zijn toch al gastvrij? Wat werkt er wél? Laura de la Mar geeft antwoord in ‘Gastvrij leiderschap’.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden