Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De 25 beste ideeën voor een meer inspirerende planning & control

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789013116892
Direct te downloaden

Samenvatting

Wendbare en flexibele organisaties kunnen inspelen op veranderingen. Dit worden de succesvolle organisaties van morgen. Het is wel van belang dat organisaties in control zijn en bij veranderingen in control blijven. Een planning & control die gericht is op beheersing maar ook effectief veranderingen ondersteunt is hierbij van wezenlijk belang. In 'De 25 beste ideeën voor een meer inspirerende planning & control' staat de auteurs een veel meer inspirerende planning & control voor ogen dan de huidige die dikwijls als een ritueel met veel papierwerk wordt ervaren.

Dit boek ontsluit 25 vernieuwende ideeën uit de wetenschap voor de praktijk. Op basis van praktijkervaring en een uitgebreid literatuuronderzoek hebben de auteurs deze ideeën voor een meer inspirerende planning & control toegankelijk gemaakt.

Aan de orde komen de vijf dimensies waarlangs de organisatie planning & control meer inspirerend kan maken. U krijgt een overzicht van de 25 ideeën en vervolgens een toelichting per idee, met de verbeterkans, het idee en de uitwerking en toepassing en de wijze waarop u met deze ideeën in uw organisatie aan de slag kunt gaan.

Elke organisatie zou in feite haar werkwijze in de planning & controlcyclus naast de praktische checklist uit dit praktijkboek moeten leggen!

Specificaties

ISBN13:9789013116892
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:153
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-5-2013
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Henk Doeleman

Dr. Henk Doeleman (1967) is strateeg en programmamanager Global Goals van de Gemeente Rheden. Hij is tevens Senior research affiliate aan de Universiteit Twente. Voorheen was hij algemeen directeur van TNO Management Consultants. Henk is gespecialiseerd in de thema’s strategie(-implementatie), leiderschap, planning & control en changemanagement. Hij is vooral actief in de sectoren maatschappelijke veiligheid, zorg, onderwijs en binnenlands bestuur. Tevens is hij auteur en coauteur van een groot aantal artikelen en boeken. Van zijn hand verschenen onder andere: Leiderschap in balans (2004), De kwaliteit van milieu- en arbozorg (2009), A3 methodiek (2010), Generatie A3 (2011), De A3 methodiek, planlastvermindering door jaarplannen met focus, bezieling en resultaat (2012), De beste ideeën voor een meer inspirerende planning & control (2013), Leiderschap een gesprek waard (2012), Van goed naar excellent onderwijs (2014) en One paper strategy (2014).

Andere boeken door Henk Doeleman

Over Jean-Pierre Thomassen

dr Jean-Pierre Thomassen studeerde aan de Hogere Hotelschool Den Haag en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hierna is hij snel het organisatie-adviesvak ingegaan. Sinds 1993 ondersteunt hij als gespecialiseerd  organisatieadviseur directies bij de omslag naar een waarde-, klant- en servicegerichte focus. In deze periode is hij werkzaam geweest voor bedrijven, publieke organisaties en zorginstellingen. Hij is founding member van het Service Excellence Institute en (co)auteur van 17 klantgerelateerde boeken zoals 'Waardering door klanten', 'De Customer Delight Strategie', 'Service Excellence', 'Excelleren in Service' en 'Handboek strategische B2B marketing' (2022). In 2017 is hij aan de Rijksuniversiteit Groningen gepromoveerd op het thema 'servicegaranties'. Sinds dat jaar is hij als part-time B2B-marketing docent verbonden aan deze universiteit.

Andere boeken door Jean-Pierre Thomassen

Over Elko van Winzum

Elko van Winzum studeerde in 1989 als Arbeids- en Organisatiepsycholoog af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij was daarna werkzaam bij de Koninklijke Marine als wetenschappelijk medewerker. Sinds 1996 is hij werkzaam bij het Ministerie van Justitie in verschillende staf- en management-functies. Eerst bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), daarna de bij Raad voor de Rechtspraak en sinds medio 2005 weer bij DJI. In deze laatste periode was hij projectleider voor het project “Onderlinge Agressie en Geweld” bij het Gevangeniswezen, programmamanager voor leiderschapsontwikkeling voor de leidinggevenden bij DJI en meest recentelijk betrokken bij de invoering van het moderniseringsprogramma voor het gevangeniswezen. Hij is tevens geregistreerd mediator en helpt in deze hoedanigheid bij het oplossen van conflicten.

Andere boeken door Elko van Winzum

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Vijf dimensies ontwikkelen
2. Verbeterkansen & ideeën
3. Richting
4. Consistentie
5. Samenhang
6. Feedback
7. Commitment
8. Aan de slag

Bijlage 1 Checklist prioriteitstelling
Bijlage 2 Vragenlijst effectiviteit van de planning & control
Vragenlijst
Literatuur
De auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De 25 beste ideeën voor een meer inspirerende planning & control