Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 70% korting
, ,

Het nieuwe werken ontrafeld

Over bricks, bytes & behaviour

Paperback Nederlands 2010 9789023245858
10
Voormalig top 10Totaal 23 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
32,50
9,95
VOORDEEL - 70% korting

Samenvatting

Genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2011!

Het nieuwe werken staat volop in de aandacht. En niet zonder reden: het nieuwe werken staat synoniem voor innovatieve manieren van werken. Werkvormen die organisaties nieuwe kansen bieden om zich te onderscheiden. Tegelijkertijd is er nog weinig concreet bewijs dat deze nieuwe werkvormen ook daadwerkelijk vruchten afwerpen. Belangrijke vragen rond betekenis, nut en noodzaak van het nieuwe werken bleven tot voor kort onbeantwoord. Betrouwbare informatie over de impact van het nieuwe werken op de bedrijfsvoering en de concrete bijdrage aan het bedrijfsresultaat ontbrak. Daarin brengt dit boek nu verandering.

In opdracht van Stichting Management Studies hebben de auteurs gekeken naar de verschillende verschijningsvormen van het nieuwe werken in de Nederlandse bedrijfspraktijk. Zij hebben diepgaand onderzoek gedaan bij ruim twintig toonaangevende organisaties naar nieuwe werkvormen en hebben daarmee de ware betekenis van het nieuwe werken 'ontrafeld'. Door in kaart te brengen wat de beweegredenen zijn voor organisaties om ermee aan de slag te gaan, krijgt het concept daadwerkelijk kleur. Maar ook door te kijken naar de werkvormen die daarbij worden gekozen, wat geleerde lessen zijn en wat het concreet oplevert.

Dit boek verschaft een interessant en inspirerend, maar zeker ook ontnuchterend beeld van de praktijk van het nieuwe werken binnen een groot aantal Nederlandse organisaties. Het nieuwe werken, zo wordt in dit boek uiteengezet, is geen tovermiddel maar tegelijkertijd is 'niets doen' al lang geen serieus alternatief meer. Want in een snel veranderende organisatiecontext, waarin kennis en creativiteit als hefbomen naar concurrentievoordeel aan belang winnen, wordt het steeds belangrijker om nieuwe manieren van organiseren te verkennen. Juist omdat organisaties te maken hebben met een nieuwe generatie medewerkers die andere voorkeuren en preferenties koestert ten aanzien van werk en werkomgeving. Een werkomgeving die bovendien snel van karakter verandert door de ongekende mogelijkheden die nieuwe 'sociale' toepassingen van ICT bieden. Ontwikkelingen die steeds meer dwingen tot wezenlijke aanpassing van de organisatie van werk.

De jury van de LTP / Van den Berghprijs 2010 heeft het boek 'Het Nieuwe Werken Ontrafeld' van Ruurd Baane, Patrick Houtkamp en Marcel Knotter bekroond met de prijs voor het beste boek op HRM gebied in het Nederlands taalgebied.

Specificaties

ISBN13:9789023245858
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:168
Druk:1
Verschijningsdatum:8-2-2017
Hoofdrubriek:Organisatiekunde

Expertrecensies (1)

recensie
Het nieuwe werken ontrafeld
Anne-Mieke Vermeer | 4 april 2011
Er is de laatste tijd veel te doen over het nieuwe werken: een overheidscampagne, talloze sites, verschillende boeken. Het lijkt een hype, een begrip waarop iedereen zijn eigen toekomstwensen kan projecteren. Voor wie behoefte heeft aan concrete informatie over het onderwerp is er nu Het nieuwe werken ontrafeld, geschreven door Ruurd Baane, Patrick Houtkamp en Marcel Knotter. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
7 stemmen
4
2
0
0
1

Interviews en artikelen (1)

interview
Ruurd Baane: ‘Managers zien de bui al hangen’
Ben Kuiken 28 december 2010 Wat is de impact van de nieuwe generatie medewerkers en nieuwe technologieën op organisaties? Met deze vraag stuurde de Stichting Management Studies Ruurd Baane, Patrick Houtkamp en Marcel Knotter van HR-adviesbureau Bright & Company op pad. Het resultaat is een nuchter boek over ‘het nieuwe werken’, getiteld Het nieuwe werken ontrafeld. M&L spreekt met Ruurd Baane over het misschien wel meest gehypte thema van dit moment. Baane: ‘Organisaties die hier niet mee aan de slag gaan, missen uiteindelijk de boot.’

Over Ruurd Baane

Ruurd Baane is als partner verbonden aan Bright & Company | HR Strategy en adviseert nationale en internationale ondernemingen hoe met Human Resources Management een échte bijdrage aan organisatieambities kan worden geleverd. Baane studeerde bedrijfskunde en politicologie en was tot de oprichting van Bright & Company werkzaam bij KPMG Management Consulting.

Andere boeken door Ruurd Baane

Over Patrick Houtkamp

Patrick Houtkamp is als partner verbonden aan Bright & Company I HR Strategy.

Andere boeken door Patrick Houtkamp

Over Marcel Knotter

Marcel Knotter is als partner verbonden aan Bright & Company I HR Strategy.

Andere boeken door Marcel Knotter

Inhoudsopgave

Voorwoord

Inleiding

Deel 1: Over wiki's, screenagers en goudzoekers
Hoofdstuk 1: Naar een nieuwe werkelijkheid?

Deel 2: Over Bricks, Bytes & Behavior
Hoofdstuk 2: Het punt aan de horizon
Hoofdstuk 3: Het nieuwe werken in de praktijk
Hoofdstuk 4: Tussen droom en daad
Hoofdstuk 5: Is there a smoking gun?

Deel 3: Slotbeschouwing
Hoofdstuk 6: Next level or Game over?

Bijlagen
- English summary
- Geïnterviewde personen
- Bronnen
- Stichting Management Studies

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het nieuwe werken ontrafeld