Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Eerste hulp bij didactische ongelukken

Voor professionals in onderwijsorganisaties

Gebonden Nederlands 2006 9789031347520
Voormalig top 100Totaal 45 dagen
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

René van Kralingen werkt als docent in het hoger beroepsonderwijs. In dit boek beschrijft hij op een boeiende manier zijn ervaringen in het onderwijs. Hij ervaart het docentschap als een indringend beroep. Over zijn eigen onderwijsprestaties is hij niet snel tevereden. Ondanks het zelfsturende vermogen van studenten voelt hij zich sterk verantwoordelijk voor het onderwijsleerproces. Studenten hebben volgens hem niet voor niets collegegeld betaald en hebben daardoor recht op goed onderwijs.

De ambitieuze houding van de auteur komt echter niet alleen voort uit een verantwoordelijkheidsgevoel voor studenten. Het gaat hem ook om de nodige waardering van studenten, collega's en managers. Hij wil door zijn omgeving gewoon goed worden gevonden. Zijn onderscheidingsdrang en didactische ontevredenheid bieden stof voor een groot aantal cases in dit boek.

Situaties die René van Kralingen langdurig hebben beziggehouden, in positieve en negatieve zin, heeft hij in 54 cases vastgelegd. Niet alleen om er zelf van te leren, maar tevens om collega's op ideeën te brengen. De cases uit de dagelijkse onderwijspraktijk gaan onder meer over een eenzame inwerkperiode, mooie studentes, foute werkvormen, onbeoordeelbare toetsen, rare portfoliogesprekken, weinig transparante eindbeoordelingen en nog veel meer.

Van Kralingen beschrijft een breed spectrum aan ervaringen binnen en buiten de hogeschool. Dit boek geeft echter niet alleen ervaringen weer. Op elke situatie wordt grondig teruggeblikt. De tips richten zich op de essentie van het probleem en maken een betere aanpak mogelijk.

'Eerste hulp bij didactische ongelukken' bevat bruikbare cases voor cursussen, trainingen en opleidingen, links naar relevante literatuur, uitgebreide suggesties voor opleidingsmanagers, docenten, onderwijsadviseurs, studenten en docenten in opleiding en heeft één doel: het verbeteren van het onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789031347520
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:9-5-2012

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over René van Kralingen

Drs. René van Kralingen (1967) werkt als onderwijskundig adviseur en trainer bij Onderwijsadviesbureau van Kralingen. Daarnaast publiceert hij boeken op het gebied van didactiek, toetsing, kwaliteitzorg, leidinggeven in het onderwijs, timemanagement voor docenten. René is momenteel columnist voor het kwaliteitszorgblad Q&A van de NVAO. René van Kralingen werkte hiervoor op het RISBO van de Erasmus Universiteit, de Vrije Universiteit en de Hogeschool Rotterdam als onderwijskundig opleidingsdocent. Daarvoor werkte hij als docent werktuigbouwkunde / mechanische techniek op de Streekschool Rijnmond Noord en op het VMBO van het doveninstituut Effatha

Andere boeken door René van Kralingen

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Werken met studenten

2. Toetsen en beoordelen

3. Werken met collega's en managers

4. Werken in een onderwijsorganisatie

Conclusies achteraf

Nawoord

Over de auteur

Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Eerste hulp bij didactische ongelukken