Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De groeiende robot

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789033486593
Direct te downloaden

Samenvatting

In De groeiende robot gaan we op zoek naar Natuurlijke Intelligentie, het wonderlijke vermogen van mensen en dieren om flexibel om te springen met hun normale repertoire van gedragingen. Voor onderzoekspsychologen is dit een behoorlijk avontuurlijke onderneming. Traditioneel gaan deze onderzoekers steeds op zoek naar verklaringen voor geïsoleerde onderdelen van het menselijke gedrag, maar gemakkelijkheidshalve zien ze hierbij de meest voor de hand liggende vraag over het hoofd: Hoe slagen al deze onderdelen erin om succesvol samen te werken?

Het antwoord op deze vraag gaan we zoeken in onze hersenen. Al onze gedragingen komen voort uit de hersenwerking en het geheim van onze intelligentie moet dan ook hierin terug te vinden zijn. Om dit te onderzoeken maken we kunstmatige hersenmodellen aan waarvan de ruwe basisstructuur gedefinieerd wordt door een kunstmatige genetische code. De bedoeling is om evoluerende en groeiende robots te creëren die in interactie met een steeds veranderende omgeving kunnen leren om een groot aantal diverse taken tot een goed einde te brengen.

Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor de wetenschappelijk geïnteresseerde lezer die meer wil weten over de werking van het menselijke verstand. Tegelijk hopen we ook de professionele onderzoeker te verleiden door de laatste nieuwe wetenschappelijke inzichten te koppelen aan een uitdagende en innovatieve onderzoeksbenadering.

Over de auteurs:

STEFAN JANSEN is voltijds onderzoeker aan de K.U. Leuven en specialiseerde zich in het gedrag van niet-lineaire systemen, artificiële hersenmodellen en de evolutieleer.

JOHAN WAGEMANS is professor in Experimentele Psychologie aan de K.U. Leuven, gespecialiseerd in visuele perceptie. Samen met zijn medewerkers doet hij empirisch onderzoek over specifieke fenomenen en mechanismen van perceptuele organisatie en vormperceptie, gebruik makend van psychofysica, modellering, en neuroimaging. Daarnaast heeft hij een brede theoretische belangstelling in cognitieve neurowetenschappen, artificiële intelligentie en wetenschapsleer.

Specificaties

ISBN13:9789033486593
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Uitgever:Acco uitgeverij
Verschijningsdatum:10-11-2011
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De groeiende robot