Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

In gesprek met je ouders

Handleiding voor je belangrijkste interview

Gebonden Nederlands 2020 9789045222318
Voormalig top 100Totaal 34 dagen
Verkooppositie 3647Hoogste positie: 46
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Om te weten waar je bent of waar je naartoe gaat moet je weten waar je vandaan kom.
Denk eens aan je vader of moeder en vraag je dan in stilte dit af. ‘Wat weet ik eigenlijk van jou?
Wat weet je van de levensloop van je ouders, als kind, jongere, jongvolwassene, van de gebeurtenissen die zij als persoon en als jouw ouder en opvoeder hebben gevormd en van de dromen die ze gekoesterd hebt en mogelijk nog koesteren? Als je het antwoord niet weet, dan is het belang om met je ouders in gesprek te gaan niet gemakkelijk te overschatten.
De geschiedenis van je ouders is een belangrijke bepaler van jouw geschiedenis, jouw eigen levensloop. Hoe meer je van hen kent en begrijpt, hoe beter je jezelf kent en begrijpt.
Vandaar dit boek. Het is voortgekomen uit het project Levenslooppsychologie waarin studenten gevraagd werd om ‘met hun ouders kennis te maken’ aan de hand van een interviewschema. De ervaringen daarmee waren soms schokkend en verrassend, maar meestal zo positief voor de relatie tussen beide partijen, ouders en kinderen, dat het schema ook aan andere groepen dan studenten is uitgereikt.
Die belangrijke en vaak ontroerend positieve ervaringen, samen met praktische handvatten voor het aanvangen en in goede banen leiden van het gesprek en een handig invulgedeelte, vormen de inhoud van dit boek.
Daarom, met dit boek in de hand, ga naar je ouders, vraag om een interview, doe de ervaring op dat ze dat waarschijnlijk spannend en zinvol vinden, en concludeer na afloop dat je niet alleen hen maar ook jezelf beter hebt leren kennen.

Op 21 maart 2024 start de collegereeks Psychologie voor Managers waar René Diekstra een van de professoren is. Lees meer >

Specificaties

ISBN13:9789045222318
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:12-11-2020
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over René Diekstra

Prof. dr. René F.W. Diekstra is psycholoog, emeritus-hoogleraar, lector Jeugd en Opvoeding en columnist. Hij introduceerde, samen met zijn leermeester psychotherapeut Albert Ellis, de zogenoemde rationeel-emotieve therapie en daarmee de cognitieve gedragstherapie in Nederland en West-Europa.

Andere boeken door René Diekstra

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        In gesprek met je ouders