Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Met recht bepleit!

Leer vaardig beargumenteren en betogen

Paperback Nederlands 2019 9789046906828
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Een jurist moet kennis hebben van en vaardig zijn met taal om goed en overtuigend te kunnen argumenteren. Het opdoen van kennis over argumentatietheorie is cruciaal, maar voor de (aankomend) jurist is het minstens zo belangrijk te weten hoe die theorie in de juridische praktijk toegepast kan worden. Hoe verwerk je deze kennis bij het opzetten van bijvoorbeeld een pleidooi?

In dit boek is gezocht naar het raakvlak: het juridisch argumenteren, precies die aspecten van de theorie die een jurist in opleiding nodig heeft om goed te leren beargumenteren, betogen en bepleiten. Het resultaat is Met recht bepleit!: een dynamisch werkboek met 75 praktische en actieve opdrachten bij (juridische) teksten uit en over diverse rechtsgebieden die aansluiten bij de belevingswereld van de student.

De code bij het boek geeft de gebruiker achttien maanden exclusieve toegang tot de website. Het materiaal op de website bestaat uit 38 filmpjes bij de opdrachten uit het boek, toegang tot teksten ten behoeve van de opdrachten en stellingen. Voor docenten zijn antwoorden bij de opdrachten uit het boek en tentamenopgaven met antwoorden beschikbaar.

Met recht bepleit! is speciaal ontwikkeld voor juridische opleidingen in het hoger onderwijs en sluit in didactiek aan op Met recht begrepen! – Oefeningen in tekstbegrip, samenvatten en woordenschat voor juristen en Met recht bedreven! – Oefeningen juridische vaardigheden. Dankzij de diversiteit in opdrachten, de filmpjes en de beknopte theorie is Met recht bepleit! een dynamisch werkboek en bij uitstek geschikt voor studenten in het hoger onderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789046906828
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:22-7-2019
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Recht algemeen

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Daisy van der Wagen-Huijskes

Daisy van der Wagen-Huijskes is neerlandica en werkzaam als hoofddocente aan de opleiding HBO-Rechten van de HAN University of Applied Sciences. Zij publiceerde eerder de boeken Met recht begrepen! en Met recht bepleit!.

Andere boeken door Daisy van der Wagen-Huijskes

Over Diana Seegers-van Eekeren

Mr. Diana Seegers-van Eekeren is juriste en is als hoofddocente verbonden aan de opleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Andere boeken door Diana Seegers-van Eekeren

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Met recht bepleit!