Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 31% korting

Profiel van de Nederlandse overheid

Organisatie, beleid en besluitvorming

Paperback Nederlands 2020 9789046907313
Verkooppositie 1879Hoogste positie: 1879
Nog slechts 5 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
31,50
21,95
VOORDEEL - 31% korting

Samenvatting

De overheid heeft een centrale plaats in onze maatschappij. Vrijwel iedereen krijgt ermee te maken. Kennis over de organisatie, het functioneren van de overheid en de wijze van besluitvorming komen dan ook in veel opleidingen aan bod. Profiel van de Nederlandse overheid legt de structuur en het functioneren van de Nederlandse overheid helder en in hoofdlijnen uit. Hiermee wordt een stevige basis gelegd met betrekking tot de kennis over de Nederlandse overheid.

Het boek is opgedeeld in vier delen. In het eerste deel wordt een aantal basisbegrippen besproken, zoals 'overheid' en 'beleid'. Het maken van beleid staat centraal in deel twee. Hoe een overheid beslissingen neemt, komt in het derde deel aan de orde. Tenslotte wordt in deel vier besproken hoe de overheid is georganiseerd, met uitgebreide aandacht voor de rijksoverheid, provincies, gemeenten en allerlei andere bestuursorganen.

Daarnaast krijgt de invloed van Europa op Nederland ruim aandacht, waarbij de ontstaansgeschiedenis van de Europese Unie en de huidige Europese instituties worden besproken. De schrijfstijl en de vele voorbeelden maken Profiel van de Nederlandse overheid zeer toegankelijk. Theorie wordt toegelicht met voorbeelden uit de media, en ieder hoofdstuk sluit af met een korte samenvatting.

Bij het boek hoort een website met opdrachten, links en aanvullingen op basis van actuele ontwikkelingen. Voor docenten zijn de uitwerkingen van de opdrachten op de website beschikbaar.

Deze achtste, herziene druk is geactualiseerd. De tekst is aangepast aan nieuwe wet- en regelgeving, gewijzigde omstandigheden en actuele ontwikkelingen. Zo zijn onder andere de Brexit-ontwikkelingen opgenomen.

Het boek is weer voorzien van relevante mediaberichten uit de afgelopen jaren om de tekst te verhelderen. Het boek is geschreven voor hbo studenten die iets van bestuurskunde af moeten weten, voor wo studenten politicologie en bestuurskunde en voor professionals die te maken hebben of krijgen met bestuurskunde in het werkveld.

Specificaties

ISBN13:9789046907313
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:270
Uitgever:Coutinho
Druk:8
Verschijningsdatum:20-2-2020
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Patricia Wiebinga

Drs. ing. Patricia Wiebinga is docent/onderzoeker bij de Academie Bestuur, Recht & Ruimte van Saxion in Enschede en Deventer.

Andere boeken door Patricia Wiebinga

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Profiel van de Nederlandse overheid