Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Dierbare collega's

Apenstreken op de werkvloer

Paperback Nederlands 2016 9789080902046
Voormalig top 100Totaal 208 dagen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Bioloog Patrick van Veen is een expert op het gebied van sociale relaties op het werk. Gedrag zien en begrijpen, en vervolgens iets met die wijsheid doen – dat is een van de basisvaardigheden die Van Veen bij meer managers zou willen zien. Dit boek boordevol prachtige foto's, dat in samenwerking met stichting Apenheul tot stand kwam, biedt een fascinerende kijk op het sociale gedrag van apen. De auteur weet als geen ander parallellen met de mensenwereld, in het bijzonder de relaties op het werk, te trekken. Het gaat over macht en imponeren, groepsdruk en samenwerking, communicatie en uiterlijk vertoon.

Iedereen zal zich eraan kunnen spiegelen, zichzelf of collega's herkennen – en hopelijk iets opsteken dat de omgang met anderen verbetert.

Specificaties

ISBN13:9789080902046
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:127
Druk:8
Verschijningsdatum:25-11-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Dierbare collega's
Peter Vermeulen | 7 november 2008
Iedereen herkent het wel. Aapjes kijken is leuk. Lachen om de gedragingen van deze diersoort. 'Kijk zo doe jij ook altijd schat.' Of: 'die orang-oetan is net tante Jo.' Wie heeft er niet gekke bekken staan trekken voor de ruit tegenover een gorilla? En geeft u het maar toe: vaak herkennen we in het gedrag van een aap een familielid, vriend of collega. Patrick van Veen heeft van aapjes kijken zijn beroep gemaakt. En nog veel interessanter. Hij heeft deze kennis in de praktijk toegepast. Met 'Dierbare collega's' houdt hij menige lezer een spiegel voor.
Lees verder

Lezersrecensies

4.4 van de 5
5 stemmen
3
1
1
0
0

Over Patrick van Veen

Patrick van Veen is gedragsbioloog, hij bestudeert het gedrag van mensen en apen. In 2002 heeft hij Apemanagement® opgericht dat zich bezighoudt met trainingen en onderzoek. Regelmatig is hij te horen en te zien in de media om ons menselijke oergedrag uit te leggen. Hij doet onder andere onderzoek naar pestgedrag bij kinderen en naar de drijfveren van samenwerken bij chimpansees. Daarnaast is hij voorzitter van de Global Board van het Jane Goodall Institute. (foto: Jelmer de Haas)

Andere boeken door Patrick van Veen

Inhoudsopgave

Inleiding

1. De baas
2. Macht
3. Collega's
4. Kindjes
5. Communicatie
6. Curriculum vitae

Nawoord
Fotoverantwoording

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dierbare collega's