Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zó werkt de zorg in Nederland

Kaartenboek gezondheidszorg editie 2015

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789082329360
10
Voormalig top 10Totaal 28 dagen
Voormalig top 100Totaal 115 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe werkt de zorg in Nederland? En hoe zit dat vanaf 1 januari 2015? 'Zó werkt de zorg in Nederland' geeft antwoord aan de hand van visualisaties en korte teksten. Op eenvoudige en aantrekkelijke wijze laat dit boek zien hoe het zorgstelsel in elkaar zit, welke wetten op de zorg van toepassing zijn en hoe de zorg wordt bekostigd.

Dit boek helpt de 1.6 miljoen mensen die in en om de zorg actief zijn beter te begrijpen hoe de zorg werkt vanaf januari 2015. Het legt uit hoe de zorgwereld eruit ziet buiten de spreekkamer. Het geeft antwoord op vragen die dokters, verpleegkundigen, paramedici, beleidsmakers of bestuurders misschien wel willen, maar niet durven stellen.

Dit boek helpt lezers helder na te denken over de Nederlandse zorg.

Specificaties

ISBN13:9789082329360
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:150
Verschijningsdatum:25-11-2014
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Expertrecensies (2)

Zó werkt de zorg in Nederland
Christel Deckers | 20 maart 2015
‘Zo werkt de zorg in Nederland’ is een overzichtelijk boek over hoe de zorg in 2015 in Nederland werkt; welke partijen hierbij betrokken zijn; welke wetten van toepassing zijn en hoe de zorg met ingang van 2015 bekostigd wordt.
Lees verder
Zó werkt de zorg in Nederland
Douwe Hatenboer | 11 februari 2015
Al een poos wachtte ik op ‘Zó werkt het in de zorg in Nederland’ van Maaike de Vries en Jenny Knossen. Het was namelijk al tot tweemaal toe uitverkocht. Geen verassing dacht ik. De zorg is namelijk een sector die ons allemaal aangaat maar die we eigenlijk niet goed begrijpen. Het is als bladeren door de krant en met ongeloof naar de beurspagina’s kijken. Al die getallen en artikelen zien er interessant uit, maar in feite snappen velen van ons er vrij weinig van. Mij geeft dat een knagend gevoel. Vol van verwachtingen sloeg ik, toen ik het eenmaal te pakken had, het boek ‘Zó werkt de zorg in Nederland’ open.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
3 stemmen
3
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Maaike de Vries

Maaike de Vries (1972) is gezondheidswetenschapper, gepromoveerd aan het Radboudumc. Ze werkte vervolgens als inhoudelijk en strategisch manager op verschillende plekken in de gezondheidszorg. In 2008 richtte ze samen met Kees Kraaijeveld en Frank Kalshoven de sector Zorg van De Argumentenfabriek op. Als chef Zorg geeft ze daar nu leiding aan. Maaike publiceert regelmatig, is een veelgevraagd dagvoorzitter en weet mensen te inspireren met haar energie. www.argumentenfabriek.nl

Andere boeken door Maaike de Vries

Over Jenny Kossen

Jenny Kossen (1981) is econoom van opleiding en werkte na haar studie bij het Centraal Planbureau en de Rijksoverheid. Nu werkt zij als senior kaartenmaker bij De Argumentenfabriek. Zij helpt organisaties uit de financiële sector en andere organisaties bij het denken over ingewikkelde, vaak economisch getinte, vraagstukken. Zij helpt door de juiste vragen te stellen, het denken te structureren en overzicht te bieden. Hiermee brengt ze betere besluitvorming dichterbij. www.argumentenfabriek.nl

Andere boeken door Jenny Kossen

Inhoudsopgave

Inleiding
Lijst van afbeeldingen

1. Hoe verandert de zorg per 1 januari 2015?
2. Wat is zorg en wat zijn zorguitgaven?
3. Wie is wie en wie doet wat in de zorg?
4. Welke wetten regelen de zorg?
5. Hoe werken de vier stelselwetten?
6. Hoe lopen geldstromen in de zorg?
7. Hoe ontwikkelt kennis zich in de zorg?
8. Hoe werken de markten in de zorg?

Samenwerkingskaart
Dankwoord
Bronnenlijst afbeeldingen
Over de makers van dit boek

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zó werkt de zorg in Nederland