Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Ruimtetijd

hoe Einstein het heelal een vierde dimensie gaf

Paperback Nederlands 2017 9789085716037
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Vraag iemand in hoeveel dimensies we leven, en de kans is groot dat diegene zegt 'drie'. Einstein ontdekte echter dat ook tijd een dimensie is. Deze vier dimensies vormen samen de ruimtetijd. De zwaartekrachtsgolven die onderzoekers in 2016 voor het eerst maten, waren rimpelingen in de ruimtetijd. Maar waarom zijn ruimte en tijd één geheel? En hoe moet je je de ruimtetijd voorstellen? Dit boek geeft op toegankelijke wijze inzicht in een abstract begrip dat regelmatig in krantenartikelen opduikt, maar slechts zelden betekenis krijgt.

Specificaties

ISBN13:9789085716037
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:104
Uitgever:Veen Media
Druk:1
Verschijningsdatum:23-12-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over George van Hal

George van Hal is opgeleid als sterrenkundige en is wetenschapsredacteur bij de Volkskrant. Hij spreekt regelmatig op de radio en geeft lezingen over het heelal. 'Fractie van een pixel' is zijn zesde boek.

Andere boeken door George van Hal

Over Joris Janssen

Dr. Joris Janssen promoveerde cum laude in de kunstmatige intelligentie aan de Technische Universiteit Eindhoven en Stanford University. Hij is uitvinder van drie patenten en werkte bij grote en kleine bedrijven in de digitale zorg, die hem inspireerden om het radicaal anders te gaan doen. Als medeoprichter van Luscii is hij de architect van de vernieuwende wijze waarop dit bedrijf georganiseerd is. Naast zijn werk bij Luscii adviseert Joris start-ups en scale-ups op het gebied van zelforganisatie, strategie en productontwikkeling.

Andere boeken door Joris Janssen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ruimtetijd