Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het gebeurde in het westen

De Heinekenontvoering - 1983

Paperback Nederlands 2023 9789089759443
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑05‑2024
24,50

Samenvatting

Het gebeurde in het westen.
1983, het jaar van de Heinekenontvoering. Het ware verhaal.
Over deel 1 zei Peter R. de Vries: ‘Wij willen gangster worden verdient het predicaat uitmuntend. True crime van de bovenste plank.’ Ook de opvolger Bloedgabbers kreeg zeer lovende reacties. Het derde deel, Het gebeurde in het westen, vervolgt het verhaal.
Eind jaren zeventig hebben Jan Boellaard, Frans Meijer en Cor van Hout een clean run van een decennium vol goed geplande inbraken en overvallen op hun naam. De politie is zich van hun identiteit niet bewust.
Op de buitenwereld maken de drie mannen de indruk geslaagde vrije jongens te zijn. In zaken zijn ze misschien niet altijd even handig, maar ze rijden in dure auto’s en gaan op verre vakanties. Dus dat ze iets goed doen, valt niet te ontkennen.
In 1980 sluit Willem Holleeder zich, op voorspreek van Cor van Hout, aan bij het trio. Hij debuteert als bendelid bij de brutale overval op het Amsterdamse districtspostkantoor. Begin 1983 zijn de mannen toe aan iets groters. Ze willen een ‘bekend persoon’ ontvoeren. Het gebeurde in het westen vertelt het verhaal van de spectaculaire Heinekenontvoering. Heel Nederland was verbijsterd.
Frans Meijer anno nu: ‘Iets plannen is een ding, het uitvoeren een ander. Bij een bankoverval is het voorbij wanneer je een loods binnenrijdt en de deuren achter je sluit. Dan ben je veilig en volgt de opluchting, de vreugde. Toen we Heineken in zijn cel hadden gestopt, was het anders. Toen kwam het besef. De spanning kon er niet uit. Cor stond tegen een muur over te geven. Alles liep anders, uiteindelijk…’
Dit boek voert de lezer terug naar het Amsterdam van 1983. Het is de ware geschiedenis van Jan Boellaard, Frans Meijer, Cor van Hout en Willem Holleeder en hoe zij bekend werden als de meest beruchte gangsters van Nederland.
Historicus George Boellaard (1960) heeft een atelier voor de restauratie van Hollandse en Vlaamse meesterschilderijen. In zijn vrije tijd werkte hij, met onderbrekingen, acht jaar aan de geschiedenis van de Heinekenontvoerders. Boellaard baseert zich op het authentieke manuscript van zijn broer Jan, een van de ontvoerders. Daarnaast doet hij zelf onderzoek en spreekt hij betrokkenen.

Specificaties

ISBN13:9789089759443
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Druk:1
Verschijningsdatum:15-5-2024
ISSN:

Over George Boellaard

George Boellaard (1960) is historicus. Hij heeft een atelier voor de restauratie van voornamelijk 17e en 18e eeuwse schilderijen. Zijn opdrachtgevers zijn grote, merendeels buitenlandse musea en belangrijke collectioneurs. In zijn schaarse vrije tijd werkte hij zes jaar aan Wij willen gangster worden.

Andere boeken door George Boellaard

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het gebeurde in het westen