Buitenkok in 4 seizoenen!
BBQ52 - The Cooking Conductor
Gebonden NL 2021 1e druk 9789090340500Samenvatting
Buitenkok in 4 seizoenen!
Meer dan 175 BBQ-recepten, maar toch is dit geen kookboek. Het boek vertelt je alles over kamado's zoals de Big Green Egg. Bovendien is het een logboek van de aanstekelijke ontdekkingsreis waarin een dirigent in vier seizoenen buitenkok werd. Ieder gerecht is een stap in het avontuur waarin The Cooking Conductor je meeneemt om als hobbykok de wereld te ontdekken rond de kamado, dé culinaire keramische barbecue.
In een enthousiaste samenwerking met grote culinaire partners zoals Big Green Egg, Magimix, Le Jean Vleesatelier, Forged Messen en Van Beekum Specerijen ontstaat alle ruimte voor creativiteit. Simon Lévelt Alkmaar is als partner misschien verrassend in de BBQ-wereld, maar als fan van thee als maaltijdbegeleider wijkt The Cooking Conductor ook hierin af van de gebaande paden met wijn en bier.
Een creatief en smakelijk avontuur in meer dan 175 recepten en eigen fotografie, 52 weken lang in vuur en vlam vastgelegd via zijn foodblog op bbq52.nl. Met ervaringstips en achtergrondverhalen zoals alleen een hobbykok die aan andere hobbykoks kan doorvertellen. Smakelijke inspiratie voor alle Grillmasters van de Achtertuin die nóg meer heerlijk plezier uit hun kamado willen halen.
Van groentje tot geroutineerd Big Green Egg’er in 52 weken buitenkoken.
Specificaties
Lezersrecensies
Inhoudsopgave
8 Inhoudsopgave
11 Handleiding voor gebruik
12 Creating Memories
15 Voorwoord
16 The Cooking Conductor
Beknopte geschiedenis
19 Van Big Bang tot Big Green Egg
De kamado
26 De basis van een kamado
77 Bouw en werking
Technieken
32 Kooktechnieken
34 Zwart Pitmastersgoud
36 Een lesje in houtskool
38 Houtskoolsoorten
41 Vijf BBQ-types
42 Roken op een kamado
45 Overzicht en toepassing rookhout
47 Hoe kies je je eerste kamado?
50 Precious Eggs
52 Onderhoud
Hulpstukken
54 Accessoires
62 Hakken, mixen, kneden...
64 Gietijzer
II BBQ RECEPTEN
Smaakmakers
66 Kruiden & Specerijen
68 Smaakmakers bij BBQ
68 Mijn kruidenkastje
68 Rubs
71 Dry Rubs
71 Specerijenmixen
Onderduikers
74 Vis, Schelp & Schaaldieren
76 Mosselen in look & room
76 Warmgerookte zalm in daslookblad
77 Rodere gerookte zalm
79 Smokey paella
80 Tarbot op Chinese wijze
81 Asperges & zeewolf
84 Saté lilit
85 Hollandse tulpensaté
86 Warmgerookte limoenzalm
86 Koudgerookte oesters
87 Roy’s Gamburgers
87 Gerookte palingbouillon
89 Babyoctopusjes van de shichirin
89 Churrasco van kerriegamba’s op de shichirin
91 Yellowtail kingfish op de rotisserie
93 Trojaanse Surf & Turf 2.0
Hoogvliegers
94 Gevogelte
96 Smoked lemon & garlic butterfly chicken
96 Geroosterde kwartel met perzik
97 Fazant met zuurkool
99 Szechuan kippenklauwtjes
99 Szechuan kippenvleugels
101 Gevulde kalkoen in hooi gerookt
102 Kerriekip van de rotisserie
102 Teppanyaki van kippendij
103 Asian sticky chicken met gegrilde ananas
106 Koudgerookte biltong van struisvogelbiefstuk
107 Soto ajam grillworst
108 Kortgerookte gekonfijte eendenmaagjes
109 Warmgerookte magret de canette
109 Gekonfijte cuisse de canard
110 Gegrilde picknickkrielkip met truffelkrieltjes
111 Churrasco chili chicken
Landlopers
112 Vlees
114 Black angus entrecotes
114 Bavette met oosters tintje
115 Bert’s babi pangang
116 Rookworst van wild zwijn
117 Pulled wild boar
119 Dé Boeuf Bourguignon van Julia & Roy
120 Oignons lacés à brun
120 Champignons sautés au beurre
121 3-2-1... Spareribs!
122 Southern smokey chili con carne
123 B52 double cheeseburger
125 5x Saté van de Indo
126 Saté Padang van kalfstong
127 Chinees krokant buikspek
128 Krokodillenstaart in Karnemelk
129 Saté van kangoeroebiefstuk met mango sweet & sour
133 Boston butt pulled pork
135 Hertenrack met korst van pistache & cranberries
136 Black angus short ribs
137 Biefstukjes van Nieuw-Zeelands lam
137 Ibérico varkenshaas met morieljekormacurry
138 Lamsbout van de rotisserie
139 Texas style triple smoked black coffee rubbed beef brisket
140 Burnt ends van frikandellen
141 BBQ bokkenballen
141 Gevuld konijn
144 Gekonfijte lamsracks in lavendelhoning
146 Ibérico varkensrack met vadouvan
148 Salade van udonnoedels met ossenhaaspuntjes
149 Gepekelde picanha
151 Lasagne di zucchine
152 Mongools Lamszadel met spicy sperziebonen
153 Rollade van Ibérico secreto met truffel
Aardewerk
154 Groente & vegetarisch
156 Thaise springrolls met Koppert Cressen
156 Geroosterde paarse bloemkool
157 Pieperloze stamppot van gerookte groente
158 Knolselderij caveman-style
158 Gepofte knolselderij
158 Nasi kuning
159 Atjar kuning
159 Sandwichspread van atjar kuning
162 Gerookte winterwortel
162 Gerookte pastinaakpuree met appel
163 Peterseliewortelpuree
163 Peterselieolie
163 Geroosterde rode spitskool
164 Gevulde jarrahdale pompoen
165 Pompoen-kerriesoep
165 Eryngii, gegrild & gerookt met basilicumolie
168 Udon van komkommer
168 Tataki van rode biet
168 Kaasomelet zonder kaas
169 Daslookhummus
169 Hasselback aardappel
170 Tahu bumbu ketjap asin
170 Daslookbloemknoppenzuur
171 Cilindrische kormalasagne van zoete aardappel
171 Tomatensorbet
172 Foodporn: Undressed tomato
174 Gevulde tulpen met ui-pastinaak-soubise
174 Eenvoudige salade van tulpenknoppen
175 Chips van zomerse tulpenbolletjes
175 Salade met verse tulpen & gegrilde voorjaarsgroente
176 Gegrilde courgette
176 Gegrilde (punt)paprika’s
176 Mousseline van paarse gepofte zoete aardappel
177 Grote misochampigons
177 Waaieraardappeltjes met dragon en miso
177 Hazelnootmousseline
178 Magnoliabloemknoppen gegrild in ontbijtspek
178 Gevulde oranje paprika’s met oranjerijst
179 Tjap Choy, gestoomd in Earl Grey-bouillon
179 BBC – bimi, beetroot & carrots
181 Over-the-top gerookte Ratte-aardappeltjes
181 Gepofte Roseval aardappeltjes met rozemarijn, knoflook en gepofte ui
Graanpikkers
182 Brood & Pizza
184 2x Basisdeeg voor pizza
185 2x Tomatensaus voor pizza
186 Algemene pizzabereiding
187 Le 19 pizze principali
188 Eenvoudig volkorenbrood
188 Flatbread
189 Brioche
189 Tomaten flatbread
Nattigheid
190 Soepen & sauzen
192 Royco’s tomatensoep
192 Daslookcrèmesoep
193 Koninginnesoep met geroosterde bindsla
194 Poolse courgettecrèmesoep met boekweit
195 Palingbouillon
195 Jarrahdale pompoensoep met ui-noedels
198 Roy’s chimichurro
198 Ketjap satésaus
199 Bert’s babi pangangsaus
199 Hoisinsaus
200 Ravigotesaus
200 Umamimayonaise
200 Limoenmayonaise
201 2x Aïoli
201 Sojasaus voor gestoomde witvis
201 Tzatziki
202 Sofrito
202 Cognacsaus met morieljes en eekhoorntjesbrood
203 Pinda satésaus
203 Gele satésaus uit Padang
206 Tomaten, ui en gembersaus
206 Mango sweet & sour
206 Smokey barbecuesaus
207 BBQ 52 dark whisky sauce
207 Gladde piccalillysaus
208 Morieljesaus
208 Ragù alla Bolognese
209 Béchamelsaus
209 Tomaten-chili confit
Zoetekauwers
210 Nagerechten
212 Gerookt kerrie-ijs met mandarijnolie
212 Druivensorbetijs
212 Marshmallow fruittaartje
213 Tarte tatin rouleau
214 Guilty pleasure: advokaat
214 Advokaat tulband
214 Advokaat roomijs
215 Citroenmuffins
215 Gevulde ananas met amandelspijs en Amaretto
218 Vlierbloesemsorbet
218 Brickdeeg met lemoncurd
218 Chocoroos
219 Gegrilde perziken
III GROENE BLAADJES
220 BBQ & Thee
222 Thee als maaltijdbegeleider
224 De wereld van de thee
226 De belangrijkste theesoorten
228 Overzicht van 40 BBQ-theeën
232 De theetegel
233 Overzicht voor theepairing
IV NABRANDERS
234 Ouverture
236 Playlists van The Cooking Conductor
238 Samenwerkingspartners
241 Bronnen
241 Dankwoord
242 Asian BBQ Adventures
244 Colofon
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan