Eten voor je leven
met de kennis van nu en de wijsheid van toen
Paperback Nederlands 2016 1e druk 9789460151613Samenvatting
Je leert de regels van je lichaam, door de wetten van de natuur te kennen. Dit boek legt stap voor stap uit hoe je lijf in de basis werkt, zodat je gaat begrijpen wat je welzijn werkelijk bevordert. Op welke bouwstenen en brandstof doen we het het best en hoe voorkomen we stille ontstekingen? Hoe werkt ons bioritme en wat doen licht en beweging met ons lichaam? Welke valkuilen zijn er in onze huidige voedings- en leefstijl?
We gaan kijken naar hoe inheemse volkeren leven: wat (w)eten zij en waarom blijven zij tot op hoge leeftijd gezond? Genetisch stammen we af van dezelfde voorouders, dus wat kunnen wij van hen leren? En we zullen gebruikmaken van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen. Wat wij nu ontdekken weten natuurvolken al duizenden jaren. Door hun wijsheid en onze kennis samen te brengen ontstaat een groter perspectief.
Met de praktische aanwijzingen, informatie over traditionele bereidingswijzen en lekkere recepten voor de moderne mens, wordt alle kennis goed toepasbaar in het dagelijks leven.
"Inspirerend boek, dat inzicht geeft in de complexe materie van lichaamsprocessen en handvatten biedt om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het onderhouden en verbeteren van de eigen gezondheid!"
Birgit Spoorenberg, huisarts, docent Universiteit Maastricht en consultatief arts bij Praktijk Salutogenese in Maastricht
"Steeds meer mensen worstelen met hun gezondheid. Dat probleem valt niet meer op te lossen met het onduidelijke 'eet gezond en beweeg regelmatig'. Het moet bij de bron worden aangepakt. Susan Vroemen laat met veel kennis van zaken op heldere wijze zien wat de juiste leefstijl is voor een pure gezondheid. Eten voor je leven geeft praktische handvatten, is prima onderbouwd en (nog belangrijker) leest heerlijk weg!"
Nienke Tode-Gottenbos, De Groene Vrouw
Susan Vroemen studeerde gezondheidswetenschappen en verdiepte zich in de psychologie, ethiek en medische antropologie. Deze perspectieven vormen de grondtonen van haar werk. Ze wordt gedreven door een intrinsiek verlangen om tot de kern door te dringen.
Trefwoorden
gezonde voeding leefstijl voedingsleer bioritme traditionele voeding vetten ontsteking fermentatie suiker antinutriënten evolutionaire voeding darmgezondheid persoonlijke gezondheid paleodieet voedselverwerking zonlicht stress slaap beweging antioxidanten epigenetica koolhydraten hormonen gluten cholesterol vitamines verzuring transvetten insulineresistentie probiotica
Trefwoorden
Specificaties
Lezersrecensies
Vaak samen gekocht
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan