Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handleiding Optreden plaats delict

Paperback Nederlands 2017 9789463500289
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verwachte levertijd ongeveer 12 werkdagen

Samenvatting

De fysieke en digitale sporen op de plaats van een misdrijf geven belangrijke aanwijzingen over wat er is gebeurd en geven vaak ook (rechtstreekse) aanwijzingen over de identiteit van de dader(s) en de bij het misdrijf gebruikte middelen. Deze sporen zijn veelal vluchtig, latent en onderhevig aan contaminatie of wegmaken. Ze dienen zo spoedig mogelijk te worden beschermd en veiliggesteld. Dat vereist vakmanschap van allen die op de plaats van het delict (in hectische situaties) moeten werken. Fouten kunnen niet meer worden hersteld.

Deze Handleiding Optreden plaats delict is een standaardwerk voor iedere politieambtenaar die op een plaats delict werkzaamheden moet uitvoeren of er leiding aan moet geven. Voor andere hulpverleners bevat deze handleiding kennis over het belang om op een plaats delict op een bepaalde manier hun hulpverleningstaak uit te voeren.

Adri van Amelsvoort is freelance senior docent tactische opsporing. Hij was daarvoor hoofdinspecteur van politie in de functie van teamleider en kennismakelaar bij de Politieacademie. Hij is redacteur van de recherche-onderwerpen in de digitale kennisbank van Stapel & De Koning.

Henk Groenendal is freelance senior adviseur forensische opsporing en examinator. Hij was daarvoor teamleider en kennismakelaar forensische opsporing bij de Politieacademie.

Met bijdrage van: Ruud Oude Voshaar, Bed, docent verkeersongevallenanalyse bij het team Forensische opsporing van de Politieacademie, voor het onderdeel Sporen van verkeersongevallen.

Specificaties

ISBN13:9789463500289
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:228
Uitgever:Sdu
Druk:2
Verschijningsdatum:14-9-2017
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Politietaken

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Adri van Amelsvoort

Adri van Amelsvoort is oud hoofdinspecteur van politie. Bijna zijn gehele loopbaan heeft hij binnen de recherche in diverse functies gewerkt. Hij is redacteur van de rechercheonderwerpen in de digitale kennisbank van Stapel & De Koning.

Andere boeken door Adri van Amelsvoort

Inhoudsopgave

Voorwoord
Dankwoord
Gehanteerde afkortingen

1. Inleiding
2. Juridische aspecten
3. Beleidsmatige aspecten
4. De eerste maatregelen
5. Onderzoek op de pd
6. Onderzoek rondom de pd
7. Sporen
8. Omgang met de pers

Geraadpleegde literatuur
Bijlage 1 Tien aandachtspunten voor de bpd
Bijlage 2 Relevante wetsartikelen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handleiding Optreden plaats delict