Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Liefde is een rebelse vogel

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789491921285
Direct te downloaden

Samenvatting

Een psychologe raakt gefascineerd door Zetá, een mysterieuze vrouw wier pad ze herhaaldelijk kruist. Hun ontmoetingen zijn het begin van een ingewikkelde liefdesverhouding, die de laatste zekerheden in het leven van de psychologe onderuithaalt. Zetá verliet jaren geleden op achttienjarige leeftijd haar ouderlijk huis om in Spanje op zoek te gaan naar de wortels van haar verdwenen vader. De harde werkelijkheid haalt haar echter al snel in en laat haar niet ongeschonden achter. Terug in Noordwest-Europa geeft ze haar verhaal langzaam prijs aan de psychologe, wat resulteert in een gezamenlijke zoektocht die hen beiden confronteert met de pijnlijke realiteit van hun levens. Waarom kiest Zetá net haar uit om haar verhaal aan te vertellen? En welke gevolgen zal de ontknoping ervan hebben voor hun samenzijn?

Liefde is een rebelse vogel is een roman over identiteit, illegaliteit en ballingschap, schuldgevoel en boetedoening, over een liefde die zo sterk is dat ze de ziel verscheurt, over de rekbaarheid van geaardheid en geslacht, over wegvluchten en het aangaan van de diepste innerlijke conflicten, met op de achtergrond de hartstochtelijke klanken van de opera Carmen.

Mounir Samuel (1989), voorheen bekend als Monique Samuel, is schrijver, opiniemaker, journalist en performer. Hij schreef voor De Correspondent, Trouw, NRC Handelsblad, en levert regelmatig bijdrages voor De Groene Amsterdammer, met als speerpunt mondiale ontwikkelingen en sociale revoluties. Samuel werd bekend als vaste tafelgast bij Pauw & Witteman tijdens de Egyptische revolutie en was daarna te zien in een groot aantal tv-programma's, waaronder 24 uur met. Hij schreef dusver negen boeken. In zijn werk richt hij zich vaak op identiteits- en minderheidsvraagstukken. Als fly-in-correspondent reisde hij over zes continenten. Voor zijn reisverhalen en reportages won hij de Dick Scherpenzeel Aanmoedigingsprijs voor grootste journalistieke talent van Nederland en Vlaanderen (2012) en de Lira Aanmoedigingsprijs voor jonge correspondenten tot 30 jaar (2015). Liefde is een rebelse vogel is zijn romandebuut.

'Dit verhaal schreef ik niet, dit verhaal schreef mij.' MOUNIR SAMUEL

'Snel, slim, irritant, grappig en sexy. Mounir Samuel is een man naar mijn hart.' THEO MAASSEN

'De zinnen van Mounir Samuel zinderen en laten de lezer anders kijken naar het leven en de liefde.' PETRA STIENEN

Over Mozaïek van de revolutie
'Je zult maar drieëntwintig jaar zijn en zo'n boek schrijven.'
DICK SCHERPENZEEL AANMOEDIGINGSPRIJS

'Samuel is de personificatie van verandering, lef en vrijheid van meningsuiting.'
DE KLEURRIJKE LIJST 2012

Specificaties

ISBN13:9789491921285
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:251
Uitgever:Jurgen Maas
Verschijningsdatum:23-9-2016

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Liefde is een rebelse vogel