Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Blok voor blok

Een gids in blockchain voor iedereen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789045038216
Direct te downloaden

Samenvatting

Blockchain: we horen er veel over, maar slechts weinig mensen kunnen helder uitleggen wat het is. Stephen Williams is een van hen. Hij beschrijft een blockchain als een netwerk zonder centrale autoriteit waarin alle computers, telefoons en andere apparaten met elkaar verbonden zijn.

Iedereen, op elk apparaat en waar dan ook ter wereld, heeft toegang tot dezelfde informatie. Zo’n systeem is transparant, democratisch, gelijkwaardig en betrouwbaar. Williams maakt echter ook duidelijk dat het niet nodig is om de technische details te doorgronden – dat doen we bij internet ook niet.

Veel interessanter is het om na te denken over de sociale mogelijkheden die blockchain biedt. Aan de hand van veel voorbeelden en met aanstekelijk enthousiasme maakt Williams blockchain voor iedereen begrijpelijk en relevant.

Specificaties

ISBN13:9789045038216
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:208
Uitgever:Atlas-Contact
Druk:1
Verschijningsdatum:19-3-2019
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Blok voor Blok - 'Dit boek verrast'
Elly Stroo Cloeck | 8 juli 2019
Bitcoins ken je natuurlijk, maar EvanCoins? Dat is een cryptomunt waarmee je een uur tijd van consultant Evan Prodomou koopt. Initieel uitgegeven door Evan voor $15, nu zijn normale uurtarief waard.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

interview
Stephen Williams: ‘Blockchain maakt machtige instituten overbodig’
Peter Spijker 12 juli 2019 In Blok voor blok gaat auteur Stephen Williams in op de grote impact van blockchain op vrijwel alle aspecten van onze samenleving. Blockchain is in de kern een digitaal grootboek dat gegevens onveranderbaar vastlegt. Met blockchain kun je geld verdienen, maar Williams meent dat de software ook kan worden ingezet om stateloze vluchtelingen en andere mensen zonder geldige identiteit een wettig identiteitsbewijs te geven, de macht van tussenpersonen bij transacties weg te nemen en de besluitvorming in organisaties te democratiseren.

Over Stephen Williams

Stephen P. Williams schreef voor onder meer The New York Times, GQ en Newsweek. Hij heeft een MBA in duurzaamheid van Bard University, New York. In 2015 richtte hij MOR op, een bedrijf dat sociaal ondernemers helpt duurzamer te produceren.

Andere boeken door Stephen Williams

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Blok voor blok