Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

Alles uit je team halen? Zo doen andere managers dat

Als manager kijk je niet alleen naar wat je medewerkers kunnen, maar ook naar wat ze nog kunnen leren. Dat laatste wordt steeds vaker gedaan in deze krappe arbeidsmarkt: hierdoor gaan we leggen we de focus op het juist inzetten van huidig personeel. Daarom staat het ISBW Managers Event ook in het teken van de juiste mensen behouden. Ontdek in dit artikel hoe andere managers omgaan met het vinden van de juiste persoon voor de juiste plek.

Rob Rijbroek | ISBW | 3 juni 2022 | 2-3 minuten leestijd | 1 persoon vond dit artikel nuttig

Kwaliteiten of potentie

Maar liefst bijna de helft (49%) van de managers vindt iemands potentie belangrijker dan de huidige kwaliteiten, blijkt uit de ManagementScore van ISBW. De meerderheid (54%) investeert dan ook liever in het opleiden van huidig personeel dan in recruitment om mensen met de juiste skills aan te nemen.

Anticiperen op individuele ontwikkelpunten

Dat betekent ook dat managers alert zijn op hoe ze hun team kunnen versterken door het ontwikkelen van huidige medewerkers. Managers geven aan zich bewust te zijn van de sterke (79%) en verbeterpunten (77%) van individuele teamleden. Zeven op de tien (71%) maken ontwikkelpunten van individuele teamleden bespreekbaar. Een meerderheid van de managers houdt zich ook daadwerkelijk bezig met het verbeteren van deze ontwikkelpunten. Zo zegt 63 procent actief te sturen op ontwikkelpunten van individuele teamleden.

Begeleiding in keuzeproces opleiding

Maar hoe zorgen managers er dan voor dat ze alles uit hun (huidige) team halen? Onderwijs speelt daar bij de meeste managers een grote rol in. Ruim twee derde (69%) stimuleert zijn medewerkers om zich te blijven ontwikkelen door middel van opleidingen, trainingen of cursussen, en slechts 17 procent van de managers heeft liever dat medewerkers tijd besteden aan hun werkzaamheden dan aan hun eigen ontwikkeling. Kortom: opleidingen zijn een belangrijke factor bij het verbreden van de inzetbaarheid en het ontwikkelen van een sterk team.

Tips voor bredere inzetbaarheid

Rob Rijbroek, directeur ISBW: “Als manager draag je verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van teamleden. Benoem de dingen die goed gaan, maar ga ook zeker het gesprek aan over ontwikkelpunten. Doe dit altijd op een opbouwende manier. Als medewerkers zich veilig en ondersteund voelen, gaan ze eerder uitdagingen aan. Denk aan het oppakken van taken buiten hun eigen takenpakket, het doen van voorstellen en het delen van ideeën, maar ook het volgen van opleidingen en cursussen. Hierdoor zorg je ervoor dat je medewerkers breder inzetbaar worden. Dit is niet alleen goed voor hun eigen ontwikkeling en werkplezier, maar ook voor het bedrijfsresultaat. Zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is dit cruciaal.”

Managers Event 2022 van ISBW

Wil jij verder investeren in je team? Kom dan naar het Managers Event 2022! Hier ontdek je hoe je de beste mensen aan boord houdt.

Het event vindt dit jaar plaats op vrijdag 24 juni in congrescentrum Maitland op Landgoed de Horst. Verschillende sprekers geven hun visie op goed leiderschap. Een van deze sprekers is Jan van Halst. Jan is naast oud-profvoetballer ook vaste voetbalanalist bij Ziggo Sport en mede-eigenaar van het trainings- en coachingsbureau Van baas naar coach. Hij weet door alledaagse voorbeelden te gebruiken te confronteren, motiveren en inspireren, zodat jij als manager weer alles uit je team kunt halen.

Aanmelden

Wil jij ook bij dit kosteloze event aanwezig zijn? Meld je dan zo snel mogelijk aan via de website van ISBW. Wacht hier niet te lang mee: er zijn namelijk 250 plaatsen beschikbaar en vol=vol!

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

1
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden