Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Agile werken in 60 minuten

Agile is hip. Agile is hot. Iedereen werkt tegenwoordig Agile en plakt overal Post-its op de muur. Maar waarom is Agile juist nu zo populair? Wat maakt dat Agile juist nu gezien wordt als passende innovatie?

Rini van Solingen | 28 februari 2018 | 3-5 minuten leestijd

Dat komt door de toenemende snelheid, dynamiek en complexiteit van onze huidige maatschappij. Alles gaat steeds sneller en deze versnelling gaat nog wel even door. Daarvoor is een andere aanpak nodig – veel wendbaarder, veel flexibeler en  veel resultaatgerichter. Het is cruciaal dat we snelheid en verandering centraal stellen en juist omarmen. En dát doet Agile werken.

Omdat Agile werken steeds breder wordt toegepast en het hierdoor bij steeds meer mensen op hun pad komt, hebben wij dit boek geschreven. Agile werken in 60 minuten is bedoeld voor iedereen die het woord ‘Agile’ weleens heeft gehoord, maar eigenlijk geen idee heeft wat het nu precies betekent en graag zelf wil ontdekken wat je er mee kunt bereiken. Het boek geeft een duidelijk en snel overzicht in het waarom, wat, hoe en voor wie, rond Agile werken. En het is compact: je kunt het binnen een uur van kaft tot kaft lezen.

Agile kun je vergelijken met fitheid. Zo fit dat je met alle omstandigheden om kunt gaan. Als je fit wilt worden, dan ga je naar de sportschool. Daar krijg je een passend en persoonlijk trainingsprogramma. Maar dat zal je dan wel strikt moeten volgen. Als je bij de eerste de beste gelegenheid je trainingsprogramma inkort of aanpast, dan weet je waar het eindigt: na twee weken zit je weer op de bank chips te eten en Netflix te kijken. En maar klagen dat het trainingsprogramma van de sportschool niet goed was! Kortom, Agile gaat over hoe fit en wendbaar je bent. Fit om met alle omstandigheden om te gaan. Wat er ook op je pad komt: jij bent klaar voor alles.

Agile is een mindset die verandering omarmt, die draait om snel resultaat leveren en daar direct van te leren. De essentie van Agile werken ligt in de acceptatie van verandering en onvoorspelbaarheid. Een belangrijke stap om tot Agile werken te komen, is dat je het idee durft los te laten dat je een gedetailleerd plan nodig hebt om succesvol te zijn. Leer erop te vertrouwen dat het zetten van de eerste stap belangrijker is, omdat je pas tijdens het zetten van die eerste stap zult ontdekken wat de beste volgende stap is. Van doen leer je namelijk meer dan van nadenken.

Ons boek: Agile werken in 60 minuten geeft je snel inzicht in wat Agile nu precies is, hoe het werkt, hoe je ermee start, wat het voor jou kan betekenen, maar bovenal waarom het toch zo populair is. Het helpt je te snappen hoe jij in jouw situatie direct met Agile aan de slag kunt. Het boek is opgebouwd aan de hand van een aantal belangrijke hoofdvragen. Wat is Agile eigenlijk? Waarom zou je Agile gaan werken? Hoe ziet de dag er dan uit? Hoe start je? En hoe word je zelf Agile? Maar ook kritische vragen. Wanneer werkt Agile juist niet? En waarom die hype rond Agile? En tot slot ook praktische vragen. Waar zit de echte meerwaarde van Agile? En wat heb ik daar zelf aan in mijn situatie?

En dan dus antwoord op al die vragen in slechts 60 minuten leestijd. Maar met de antwoorden op deze eerste fundamentele vragen ben je doorgaans nog lang niet klaar. Sterker nog, voor de meesten is dit juist het begin!

Rob van Lanen is managementcoach en trainer bij Prowareness. Als Professional Scrum Trainer (PST) is Van Lanen door Scrum.org gecertificeerd om praktijkgerichte trainingen voor de Scrum Master (PSM)- en Product Owner (PSPO)-rol te geven. Hij is hiervoor opgeleid door Ken Schwaber, bedenker van Scrum en founder van Scrum.org. Hij is de auteur van Scrum voor managers en Agile werken in 60 minuten.

Rini van Solingen (prof. dr. ir.) is spreker, schrijver, docent en ondernemer. Hij is deeltijdhoogleraar Global Software Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Ook geeft hij regelmatig college aan Universiteit Nyenrode in masterclasses en MBA’s. Tevens is Rini CTO bij Prowareness, waar hij als strategisch consultant helpt bij het succesvol doorvoeren van Agile transformaties en het bouwen van Responsive Enterprises. Hij is de auteur van Agile werken in 60 minuten en verschillende andere boeken.

U kunt Rini van Solingen boeken als spreker of voor een incompany training.

Over Rini van Solingen

Rini van Solingen is CTO bij Prowareness, waar hij klanten helpt bij het snel en wendbaar maken van hun organisatie. Tevens is hij deeltijdhoogleraar aan de TU Delft en verzorgt hij regelmatig colleges aan Universiteit Nyenrode. Rini heeft technische informatica gestudeerd aan de TU Delft en is gepromoveerd in de bedrijfskunde aan de TU Eindhoven.

Over Rob van Lanen
Rob van Lanen is managementcoach en trainer bij Prowareness. Als managementcoach is hij met veel enthousiasme bezig met organisatieverbetering bij de klanten van Prowareness. Tegenwoordig is hij steeds frequenter actief in de directiekamers, aangezien van daaruit veel draagvlak voor organisatieverandering te realiseren is. Verder brengt hij zijn passie en ervaring over middels zijn workshops over leiderschap: De Wendbare Leider. Hij richt zich daarbij op houding, gedrag, competenties en vaardigheden van leidinggevenden. Als Professional Scrum Trainer (PST) is Rob door Scrum.org gecertificeerd om praktijkgerichte trainingen voor de Scrum Master (PSM)- en Product Owner (PSPO)-rol te geven. Hij is hiervoor opgeleid door Ken Schwaber, bedenker van Scrum en founder van Scrum.org, het trainingsinstituut op het gebied van Scrum. Rob steekt veel passie en energie in zijn vele trainingen als ‘analoge man in een digitale wereld’ en dit waarderen zijn cursisten. Naast deze rollen is Rob als vader in een jong gezin iedere dag aan het leren. Als je meer over hem te weten wil komen kun je hem volgen op Twitter (@robvanlanen). Hij is altijd bereid om in contact te komen via rvanlanen@prowareness.nl of LinkedIn.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden