OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Interview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon resultaten

    Interviews

    Interviews van Managementboek zijn onafhankelijk en komen tot stand in samenwerking met onafhankelijke journalisten.
    Pagina 106 van 2.303 resultaten
    interview
    Algemeen management
    30 oktober 2009
    Linda Huijsmans
    4-6 minuten leestijd
    Fons van Dyck is directeur van het Vlaamse Think/BBDO en schrijver van het bekroonde boek Het merk mens. Eind 2007 merkte hij dat er een omslag gaande was in de tijdgeest. De energieprijzen bereikten recordhoogten en de dagelijkse boodschappen werden duurder. Consumenten gingen bezuinigen, maar bleven wél geld uitgeven aan biologische en ecologische producten. Dat fascineerde Van Dyck en hij wilde het fijne weten van dit consumentengedrag. Over de gevolgen van de crisis en de manier waarop die ons leven verandert schreef hij De kracht van wit.
    interview
    Leiderschap
    29 oktober 2009
    Hans van der Klis
    4-5 minuten leestijd
    De prijs voor de mooiste boektitel van het jaar gaat in 2009 zonder twijfel naar Frank Schaper: Hoe je een geboren leider wordt. In dit boek beschrijft hij hoe hij als manager is beïnvloed door de striphelden uit zijn jeugd. Schaper houdt geen gratuit betoog, maar is bloedserieus: hij is er van overtuigd dat zijn ideeën en reflexen zijn beïnvloed door spiegelneuronen. M&L sprak even met de auteur.
    interview
    Communicatie en media
    28 oktober 2009
    Rob Hartgers
    3-5 minuten leestijd
    Een goede verteller grijpt de aandacht grijpen en houdt die vast. Dat is een kwaliteit die niet alleen nuttig is voor broodschrijvers. Ook managers en bedrijven kunnen binden en boeien met sterke verhalen. De Vlaamse Ina Vandewijer schreef een dikke pil over de techniek van het ‘verhalen vertellen’ in haar boek Storytelling, een boek vol praktische tips en oefeningen. M&L luisterde naar haar verhaal en tekende het op.
    interview
    Algemeen management
    23 oktober 2009
    Linda Huijsmans
    4-6 minuten leestijd
    Mensen nemen zichzelf als maatstaf. Wie voor het eerst leiding geeft, heeft de neiging zijn mensen zo aan te sturen zoals hij dat zelf het liefst heeft. Dat kan averechts uitpakken. Een goede leider houdt juist rekening met de menselijke verschillen, vinden Angela Talen en Sasja Dirkse-Hulscher. In Menskennis voor managers ontwikkelen ze daarvoor een model. M&L sprak met de auteurs.
    interview
    Economie
    20 oktober 2009
    Hans van der Klis
    6-9 minuten leestijd
    In samenwerking met de Postcode Loterij heeft Ruud Koornstra, directeur van Tendris, een grootscheepse actie op touw gezet om Nederland aan de duurzame LED-lamp te helpen. In het boek Wat LED je? beschrijft hij hoe hij zich heeft ontwikkeld van vlotte televisieproducent tot duurzaam ondernemer die dit jaar twaalfde staat in de ‘Duurzame 100’ van dagblad Trouw. ‘Wij hebben een revolutie nodig’, zegt hij. M&L sprak met Koornstra over de prijs van LED-lampen, over de opbrengst in lumen of lux, maar ook over complotdenken en de verstikkende bureaucratie.
    interview
    Financieel management
    14 oktober 2009
    Hans van der Klis
    6-8 minuten leestijd
    Een jaar later dan de bedoeling verscheen De schitterende eenvoud van indexbeleggen. Directeur Jacques Wintermans van Meesman doet in dit boek uit de doeken waarom het voor de gemiddelde particulier veel verstandiger is om passief te beleggen dan om actief te beleggen: het rendement is gemiddeld hoger en de kosten zijn lager. M&L sprak even met de auteur.
    interview
    Economie
    13 oktober 2009
    Pierre de Winter
    4-5 minuten leestijd
    Een jaar na het begin van de kredietcrisis publiceerden de economen van het Centraal Planbureau het boek De grote recessie. Om bezuinigingen kunnen we niet heen, zo luidt de boodschap. En de banken moeten aan de ketting. Een gesprek met CPB-directeur en co-auteur Coen Teulings.
    interview
    Financieel management
    2 oktober 2009
    Hans van der Klis
    4-6 minuten leestijd
    Managers laten zich te veel beïnvloeden door dagkoersen. Zij blijken niet goed in staat te zijn weerstand te bieden aan het ‘beleggersdenken’ dat de afgelopen jaren opgang heeft gedaan in het bedrijfsleven, schrijft Arnoud Boot, hoogleraar Corporate Finance en Financiële Markten aan de Universiteit van Amsterdam, in zijn nieuwe boek De ontwortelde onderneming. Beter zou het zijn als managers hun eigen visie formuleren en daaraan vasthouden.
    interview
    Leiderschap
    1 oktober 2009
    Eline Crijns
    9-12 minuten leestijd
    Ze is een vrouw met een missie. Ze wil zo veel mogelijk omgevingen creëren waarin mensen bij hun authentieke leiderschap kunnen komen. De boekenkast van Paulien Assink.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    1 oktober 2009
    Ben Kuiken
    9-13 minuten leestijd
    85 jaar is hij inmiddels, maar dat weerhoudt Paul de Blot er niet van om nieuwe projecten te starten. Onlangs verscheen zijn boek over Ignatius van Loyola, de oprichter van de jezuïetenorde waartoe ook De Blot behoort.
    interview
    Economie
    1 oktober 2009
    Rob Hartgers
    7-10 minuten leestijd
    De crisis is nog lang niet voorbij, denkt voormalig Rabobank-topman Bert Heemskerk. Zoals vroeger wordt het nooit meer. We moeten ons voorbereiden op een blijvende krimp. Hij schreef er het boek Een gezonde krimp over.
    interview
    Algemeen management
    1 oktober 2009
    Rick Nieman
    10-14 minuten leestijd
    Daniel Pink is een snelrijzende ster in de VS. Hij schreef De avonturen van Johnny Bunko, een loopbaanadviesboek in Mangastijl, en dit jaar kwam hij met Een compleet nieuw brein – Waarom de rechterhelft van ons brein ons succesvoller maakt. Oprah las het en ze nodigde hem uit voor een interview. Sindsdien gaat het crescendo. Tijdens een bezoek aan de TED-conferentie in een regenachtig Oxford, bastion van het oude tijdperk, sprak Rick Nieman met hem.
    interview
    Algemeen management
    29 september 2009
    Hans van der Klis
    6-8 minuten leestijd
    Al jaren voert de overheid een actief beleid om de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren. In haar boek De mythe van het glazen plafond schrijft Elsevier-journaliste Marike Stellinga dat de overheid zich daarmee op glad ijs begeeft: uit een scherpe analyse van de beschikbare feiten blijkt dat vrouwen helemaal niet gediscrimineerd worden. Er is dus helemaal geen grond meer voor positieve discriminatie, vindt Stellinga. Sterker nog: het paternalisme van de vrouwenbeweging is contraproductief.
    interview
    Economie
    25 september 2009
    Hans van der Klis
    5-7 minuten leestijd
    Directeur Nout Wellink van De Nederlandsche Bank is overstag: het bonussysteem voor bankiers moet op de helling, maakte hij bekend. Hij bekende het liefst nog eerder te hebben ingegrepen. Volkskrant-journalisten Pieter Klok en Xander van Uffelen hebben zich al enige tijd vastgebeten in dit onderwerp. In hun boek Bonus! Waarom bankiers de grote winnaars zijn van deze crisis beschrijven zij hoe het bonussysteem uit de hand heeft kunnen lopen. Ook leggen zij uit waarom het bonussysteem niet goed werkt en doen zij aanbevelingen voor de toekomst. Een gesprek met Xander van Uffelen.
    interview
    Algemeen management
    24 september 2009
    Pierre Spaninks
    6-9 minuten leestijd
    Dienstverlenende organisaties worden vaak helemaal verkeerd gemanaged, vindt Maja van der Zijden. Op basis van haar jarenlange ervaring, eerst als manager in de hotelindustrie en sinds 1992 als adviseur bij Ordina, schreef zij het boek De service knoop. Een oproep om denken, beslissen en doen weer bij elkaar te brengen en in handen te geven van de professionals. Omdat dienstverlening een creatief proces is dat pas vorm en inhoud krijgt in de interactie tussen dienstverlener en klant.
    interview
    Leiderschap
    15 september 2009
    Ben Kuiken
    5-7 minuten leestijd
    De Vlaamse hoogleraar Marc Buelens voegde een verhelderend en boeiend deel toe aan de grootmeester-serie van uitgeverij LannooCampus: Grootmeester in leiderschap. Een paar conclusies: lengte doet er toe en leiders moeten goed worden gecontroleerd. M&L vroeg Buelens wat de essentie van leiderschap is. En natuurlijk hoe lang hij zelf is.
    interview
    Economie
    14 september 2009
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    De kredietcrisis kwam voor velen als een volslagen verrassing. Banken en andere financiële instellingen bleken niet te weten wat ze aan riskante beleggingsproducten in huis hadden gehaald, en zelfs overheden wisten aanvankelijk niet waar ze aan toe waren. Met De meltdown van 2 biljoen dollar biedt ex-bankier en auteur Charles Morris een boeiende reconstructie van hoe het zo ver heeft kunnen komen.
    interview
    Economie
    11 september 2009
    Jeroen Ansink
    4-6 minuten leestijd
    Volgens de Amerikaanse socioloog en urbane wetenschapper Richard Florida is de tijd rijp om de westerse economie structureel te hervormen. Maar dat kan alleen als overheden in de juiste sectoren investeren en slechte gewoontes ontmoedigen. ‘Huren is beter voor de economie dan kopen.’ M&L vroeg Florida om tekst en uitleg.
    interview
    Algemeen management
    8 september 2009
    Ben Kuiken
    5-7 minuten leestijd
    Veranderaar Belia van den Berg dook in de dynamiek van professionele teams en ontdekte dat het er af en toe net zo aan toegaat als in het echte leven. Macht, eigen belang en angst beheersen het leven van de teamleden meer dan ze zichzelf realiseren.
    interview
    Marketing
    7 september 2009
    Linda Huijsmans
    4-6 minuten leestijd
    Frank Haveman is merkstrateeg en als adviseur al jarenlang werkzaam in de wereld van de reclame en merkenbouw. In 2003 schreef hij het boek Een nijlpaard onder het tapijt over probleemmerken en de vraag hoe die te verbeteren zijn. Toen dat boek bijna af was, begon Haveman zich af te vragen wat eigenlijk het verschil is tussen sterke en zwakke merken. De vraag triggerde hem om deze vraag verder te onderzoeken. Tot zijn eigen verbazing kwam hij uit op de evolutieleer als nieuwe bril om naar reclame en merkenbouw te kijken. In Sneller naar het merkenparadijs noemt hij dat ‘evolutionary branding’.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden