OnlineMagazine
Platform voor business professionals
Filteren
2
Recensies
Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
8 resultaten
recensie
Algemeen management
24 juni 2011
Robert Haringsma
2-3 minuten leestijd
Personal branding heeft in Nederland enigszins een slechte naam. Het wordt geassocieerd met dikdoenerij, spierballenvertoon en andere 'Amerikaanse' praktijken. In 'Opmerkelijke ik' legt Cees Harmsen uit dat veel van die vooroordelen niet noodzakelijkerwijs waar zijn. Met behulp van de positieve psychologie legt hij een grondige basis voor personal branding. Daarnaast legt hij uit waarom het onderwerp juist nu zo belangrijk is.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
17 mei 2011
Robert Haringsma
3-4 minuten leestijd
Perfectionisten laten hun eigenwaarde te sterk afhangen van hun prestaties. Ze concentreren zich op hun fouten en zijn alleen tevreden met foutloze prestaties. Ervaringsdeskundige en wetenschapper Tal Ben-Shahar beschrijft in 'De optimalist' hoe perfectionisten gebruik kunnen maken van optimalisme om te komen tot excellent presteren en een positief zelfbeeld. Het boek bevat zowel een zelfhulpdeel als beschouwend deel.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
30 december 2010
Robert Haringsma
In 2006 werd het best bezochte college aan Harvard gegeven door Tal Ben-Shahar. Het college ging over Positieve Psychologie. En wie de colleges nu terug ziet (ze zijn op het internet te vinden), begrijpt meteen waarom deze zo goed bezocht werden. Het ging tijdens de lessen namelijk niet alleen over de theorie, maar vooral ook over de integratie van die theorie in de praktijk. Er werd, met andere woorden, vanuit de collegebanken gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van de studenten.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
12 november 2010
Robert Haringsma
4-5 minuten leestijd
Martin Seligman is samen met een aantal anderen de grondlegger van de positieve psychologie. Deze tak van de psychologie richt zich niet op het genezen van psychologische aandoeningen, maar op het vergroten van het levensgeluk. 'Gelukkig zijn kun je leren' gaat over deze nieuwe loot aan de tak van de psychologie. Zowel de stroming zelf als de onderwerpen die zij onderzoekt worden behandelt. Het is daardoor tegelijk een zelfhulpboek en een populair wetenschappelijk boek.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
2 augustus 2010
Robert Haringsma
Volgens verschillende onderzoeken voelt één op de drie Nederlanders zich wel eens eenzaam. Dat is een opmerkelijk hoog aantal. Hoewel sociale netwerken op internet ons in staat stellen om met mensen uit de hele wereld contact te leggen, zijn we dus vaak ontevreden over de kwaliteit van onze relaties. Wie zich aan die eenzaamheid wil ontworstelen, heeft er veel aan om een 'praatje' te kunnen maken. Op die manier kun je op een eenvoudige manier met mensen in contact komen.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
14 juli 2010
Robert Haringsma
2-3 minuten leestijd
Op de omslag van het boek 'Effectief tijdbeheer' staat: 'Met een minimum aan theorie en een maximum aan praktische richtlijnen'. Op basis van daarvan verwachte ik een praktisch handboek over timemanagement. Dat is echter niet het geval. Ineke Kievit-Broeze heeft een rijk boek geschreven, maar het sterke punt van het boek is nu juist de theorie en veel minder de praktische kant.
recensie
Psychologie
29 juni 2010
Robert Haringsma
2-3 minuten leestijd
Eén van de nieuwste therapievormen uit de Verenigde Staten is de Acceptance and Commitment Theory (ACT). De therapie heeft een gedegen theoretisch fundament en is uitvoerig wetenschappelijk onderzocht. Russ Harris presenteert dit alles in 'De valstrik van het geluk' op een soepele manier. Hij schrijft vlot en zonder jargon en geeft voortdurend tips waarmee je de informatie uit het boek in de praktijk kan toepassen. Het boek is dan ook uitermate geschikt als zelfhulpboek.
recensie
Persoonlijke effectiviteit
17 mei 2010
Robert Haringsma
Mindfulness is aan een opmars bezig binnen de psychologie. Toch bestaan er nog een hoop vooroordelen over deze nieuwe behandelvorm. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat het zweverig is en dat meditatie een onderdeel is van een geloof. Monique Hulsbergen helpt die mythen in haar boek 'Mindfulness' de wereld uit. Daarnaast geeft ze een uitvoerig, goed leesbaar overzicht van de mogelijkheden van mindfulness in de praktijk van de psycholoog.