Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Eenheid Bewust Leiderschap - Interafhankelijke groei en transformatie

In dit boek neem ik je mee op reis om situaties waar te nemen door de ‘lens’ van Eenheid Bewust Leiderschap. Een nieuw paradigma over leiderschap om crises te overwinnen en te transformeren en potentieel te ontsluiten voor; duurzame persoonlijke groei en ontwikkeling, culturele transformatie en professionele groei; en dus meer gezonde relaties en samenlevingen, absoluut geluk en vrede.

Joyce Z. Wazirali | 8 september 2023 | 2-3 minuten leestijd

Momenteel bevinden we ons in een wereld van meerdere crises en polarisatie. Beslissingen van leiders zorgen voor meer polarisatie en nooit eerder heeft de hele wereld tegelijkertijd zulke dramatische sociale, culturele, persoonlijke en politieke omwentelingen meegemaakt.

Heb je je ooit afgevraagd;

- Waarom mensen en organisaties in oude gewoonten en patronen terug vallen?

- Waarom het zo moeilijk is om onderlinge verschillen te overstijgen?

- Hoe we belemmerende situaties in het leven en in het bedrijfsleven kunnen doorbreken?

Dit waren de vragen die ik mezelf als kind al stelde. Ik ontdekte dat de antwoorden al in de vragen zaten. De enige manier om de antwoorden te vinden is door onze kijk op het leven te veranderen. Van afgescheidenheid naar eenheid.

Nieuw paradigma over leiderschap

De wereld waarin we ons nu bevinden is door de eeuwen heen ontstaan vanuit een oud paradigma van het dualisme; het leven zien en handelen in afgescheidenheid in een dynamische orde van hiërarchie en ongelijkheid. Hier ligt de grondoorzaak van belemmerende patronen en paradoxen, de bron van polarisatie, conflicten en crises.

Om een diepgaande duurzame verandering door te voeren, is het noodzakelijk om onze kijk op het leven te veranderen. Van dualisme (afgescheidenheid) naar Eenheid Bewust Leiderschap® (in samenhang met elkaar).

Interafhankelijke groei en transformatie

Onze groei is een onderling afhankelijk proces en is ook het kernpunt van Eenheid Bewust Leiderschap® en de Lotus Soetra.

Toxische relaties zijn vaak de oorzaak van gezondheidsproblemen en tasten het geluksgevoel en het gevoel van vrede aan. Dit geldt ook voor relaties binnen organisaties. Met als gevolg dat de gezondheid van de mensen, de cultuur en het klantenbestand en daarmee de gezondheid van de organisatie in vele opzichten wordt aangetast.

Transformatie is het resultaat van interactie met anderen met de bedoeling wederzijdse groei te bevorderen. Door obstakels te gebruiken als bouwstenen voor transformatie en groei.

Wij zijn allemaal leiders, ongeacht onze functies in de samenleving. En als de ‘benoemde’ leiders en belangrijke ‘rolmodellen’ hun perspectief van dualiteit naar eenheid veranderen, zijn zij de katalysatoren die kunnen bijdragen aan snellere en fundamentele veranderingen.

Het perspectief van Eenheid Bewust Leiderschap® omvat drie belangrijke elementen:

- Eenheid, echte eenheid, is een fundamenteel begrip waarbij we allemaal met elkaar verbonden zijn, onderling afhankelijk zijn en elkaar voortdurend beïnvloeden.

- Omdat we allemaal bewuste wezens zijn, kunnen we ons bewustzijn vergroten door onze uiterlijke wereld te zien als een weerspiegeling van onze innerlijke wereld.

- En in het besef dat iedereen een leider is, zien we dat we allemaal het vermogen hebben om antwoorden en oplossingen in onszelf te vinden.

Drie concepten

Om de complexiteit van het leven eenvoudig uit te leggen, heb ik drie concepten op het gebied van bewustzijnsgroei samengevoegd: de Oosterse wijsheid van de Lotus Soetra (2600 jaar geleden gecreëerd door Shakyamuni Buddha), de Westerse kennis van systemisch werk, kwantumfysica en het collectieve veld met de lagen van lijden en transformatie, die ik heb verkregen door meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van mensen en organisatieontwikkeling vanuit het perspectief van Eenheid Bewust Leiderschap®.

Over Joyce Z. Wazirali

Dr. Joyce Z. Wazirali is de oprichter en CEO van Eenheid Bewust Leiderschap®, internationaal bekroond auteur, leider en doctor in entrepreneurship.

Haar artikelen zijn gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften zoals: Forbes, Who's Who of the World, The International Magazine, etc.

Sins 1988 is zij gespecialiseerd in succesvol ondernemerschap, leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden