Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Situationeel leiderschap II en de One Minute Manager

Om elke medewerker te geven wat nodig is, gebruiken we situationeel leiderschap. Om het beste in anderen naar boven te brengen pas je je leiderschapsstijl aan aan het ontwikkelingsniveau van degene die je leiding geeft. In 'Situationeel Leiderschap II en de One Minute Manager' neemt Ken Blanchard ons mee op de reis die van het originele Situationeel Leiderschap leidt tot Situationeel Leiderschap II. Een duidelijk verschil tussen situationeel leiderschap en situationeel leiderschap II zag ik echter niet.

José Otte | 10 februari 2010

Ken Blanchard, Patricia Zigarmi en Drea Zigarmi leiden u langs hun model van situationeel leiderschap aan de hand van gesprekken met een ondernemer die De One Minute Manager vraagt langs te komen. Ken Blanchard en zijn Ken Blanchard Companies hebben namelijk een aantal veranderingen aangebracht in hun Situationeel Leiderschap-programma op basis van feedback van managers.

Door de gesprekken tussen de ondernemer en One Minute Manager leren we een inschatting te maken van het ontwikkelingsniveau van de medewerker. De vragen begeleiden ons bij het verbinden van medewerkers aan een vorm van leiderschap. Door middel van een duidelijke flowchart is het mogelijk om alle vormen bij elkaar te zoeken en krijgen we inzicht wat te doen bij tijdelijke terugval.

Dit boek is geschreven aan de hand van de vragen van een ondernemer. Hierdoor kan het zeker als naslagwerk gelden voor de lezers van Ken Blanchards andere boeken over leiderschap. Het is ook een leuk boek als relatiegeschenk. Kort maar krachtig. Mijns inziens is het geen boek waarmee u diepe kennis en inzichten opdoet over situationeel leiderschap. Maar het zal een nieuwkomer op dit gebied zeker prikkelen om verder te lezen en leren.

Over José Otte

Dr. José W. Otte MBA werkte als waarderend onderzoeker met een bedrijfskundige gedragswetenschappelijke achtergrond. Zij faciliteerde sociale innovatie door het introduceren van dialooggroepen waarin gewerkt werd met bijzondere vragen. Ze was verbonden aan Mizu. José geniet inmiddels van een welverdiend pensioen, en recenseert geen boeken meer.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden