Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Inspiratiekalender 2024 - ‘Stelde me teleur’

‘Misschien heb ik al te veel boeken gelezen en andere scheurkalenders gehad’, schrijft Ineke Peters aan het slot van haar recensie van ‘Inspiratiekalender 2024’. Ze las te veel dooddoeners en open deuren in de kalender.

Ineke Peters | 17 oktober 2023 | 1-2 minuten leestijd

De omslag van de Inspiratiekalender 2024 is kleurrijk en zette me op het verkeerde been, want de binnenkant is grijs en nogal saai. Doorbladerend zie je alleen letters en kleine simpele ouderwetse grijze illustraties. De variatie zit in de wisselende lettergrootte. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de inhoud. Helaas stelde die me ook teleur. Ik las nogal wat dooddoeners en open deuren, zoals de voordelen van een powernap. Af en toe vind je een oefening op een dag, zoals dat een persoonlijk mantra verzinnen je kan oppeppen.

Stressbrekers

Veel gaat over stress (oorzaken, voorkomen, verminderen) met door de hele kalender heen speciaal gelabelde ‘stressbrekers’, naast de powernap bijvoorbeeld dat het na een slechte nacht door stress helpt om vroeg even een boswandeling te maken. Ook wordt geciteerd uit boeken en Tedtalks onder andere over creativiteit. Niet altijd staat de bronvermelding erbij. Groot afgedrukt staan korte citaten van grote denkers en bekendheden uit heden en verleden van Aristoteles, Winston Churchill, H.G. Wells, Loesje, Maya Angelou en Barack Obama. Niet alle namen zullen bij iedereen direct een belletje doen rinkelen. Ik had daar graag een korte extra vermelding bij zien staan van wie zij waren of zijn.

Slordig

Deze scheurkalender belooft Tijdloze wijsheden en nieuwe inzichten over werk en leven plus een dagelijks moment van reflectie. Een moment om na te denken wat voor jou belangrijk is en hoe je verdieping kunt vinden in de dingen die er al zijn: je netwerk, je talenten, je creativiteit, je tijd en je omgeving. Voor mij worden deze beloften helaas niet waargemaakt. Ik vind het een slordig samengesteld geheel. Misschien heb ik al te veel boeken gelezen en andere scheurkalenders gehad.

Over Ineke Peters

Ineke Peters is redacteur, tekstschrijver en journalist.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden