Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Masterclass De Resilient Tribe

Antropologie & neuropsychologie

Seminar met Elke Geraerts, Jitske Kramer

Seminar met Elke Geraerts, Jitske Kramer

Masterclass De Resilient Tribe

Antropologie & neuropsychologie

Met...

Elke Geraerts Elke Geraerts
Jitske Kramer Jitske Kramer

Over dit seminar

Met antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe ga je stevig en flexibel om met complexe vraagstukken, crisis en veranderingen?
  • Hoe kom je los van de waan van de dag en hoe kom je met elkaar tot grote vernieuwingen?
  • Hoe blijf je als team en organisatie vitaal in tijden van werkdruk, stress en onzekerheid?
  • Hoe maak je gebruik van verlangen, hoop en lef in onzekere tijden?
  • Hoe zet je de denkkracht van de groep optimaal in?

Een masterclass voor managers, veranderkundigen, organisatieontwikkelaars, leiders en medewerkers die het verschil willen maken in hun organisatie.

Deelnemers over de editie van 2023:

'Een mooie en professionele samenwerking tussen Jitske (power) en Elke (love), die als een geoliede machine naadloos op elkaar inspeelden en elkaars werk waardeerden.'

'De combinatie van Jitske en Elke zorgde voor een meerwaarde aan veel kennis en ervaring waarbij een hele dag theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld werd waardoor alles ook een praktische betekenis kreeg'

Boekenpakket bij dit seminar

De Mentale Reset
Elke Geraerts
De Mentale Reset
21,99
De Corporate Tribe
Danielle Braun
De Corporate Tribe
45,-

Programma

9:30 Opening
17:00 Afsluiting
18:00 Einde Borrel
09:45 uur Kick-off: Antropologie meets neuropsychologie
Van crisis naar transformatie: In een crisis moeten we tijdelijk dingen anders doen. En in een transformatie zoeken we naar duurzame nieuwe oplossingen. > Wat zegt de antropologie hierover? > En wat vindt ons brein daar eigenlijk van?
11:00 Pauze
11:30 uur Separatie: Afscheid nemen van dat wat je kent
Grote veranderingen gaan gepaard met het besef dat het ‘zo niet langer kan’. Hoe nemen we die hobbel? Hoe voorkomen we dat we blijven hangen in het oude? > Wat kunnen we leren van verschillende culturen over afscheid nemen van oude gewoonten? > En wat heeft ons brein nodig om vooruit te kijken en de wilskracht te tonen om de onzekerheid in te stappen?
12:30 Lunchpauze
13:30 uur Transitie: De chaos van het niet-weten
Een transformatie gaat niet keurig via een rechte lijn van A naar B, maar loopt via een grillige en onzekere transitietijd. Antropologen noemen deze tijd de liminale fase, de tussentijd, de tijd waarin wat was er niet meer is, maar wat er gaat zijn nog onbekend is. > Om tot diepe transformatie te komen, moeten we deze fase eerder verlengen dan verkorten, maar hoe dan? > Wat hebben groepen mensen nodig om hier goed mee om te gaan? > Hoe vindt ons brein rust in deze onzekere stressvolle tijd?
15:00 Pauze
15:30 uur Integratie: structurele veranderingen doorvoeren
Op enig moment tekent zich af wat de oplossingen voor de toekomst moeten zijn. Een transformatie betekent een collectieve gedragsverandering, een nieuw gedeeld verhaal en vaak ook nieuwe machtsstructuren. Wat eerder nog ideeën waren, moet nu werkelijkheid worden. Enkele highlights uit de neuropsychologie en de antropologie zullen je in deze fase gaan helpen. > Hoe ga je om met de machtsstrijd die vaak ontstaat als we de wereld anders willen inrichten? > Hoe kom je van voornemens naar nieuwe routines, nieuwe normen?
17:00 - 18:00 Borrel

Sprekers

Elke Geraerts
Elke Geraerts
Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Ze is CEO bij Better Minds at Work, dat bedrijven helpt om het mentaal kapitaal van hun werknemers te verhogen.
Jitske Kramer
Jitske Kramer
Jitske Kramer is antropoloog, internationaal spreker, bestsellerauteur en oprichter van Human Dimensions. Van haar boeken De Corporate Tribe, Building Tribes, Deep Democracy, Jam Cultures, Wow! Wat een verschil, Voodoo, Werk heeft het gebouw verlaten enTricky Tijden zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Haar boeken zijn vertaald in het Engels, Duits en Russisch.

Praktische informatie

Locatie

Spant! Bussum
Spant! Doctor Abraham Kuyperlaan 3 1402 SB Bussum

Routebeschrijving

Programma

De Masterclass bestaat uit vier colleges: 

1. Van crisis naar transformatie | Op zoek naar duurzame, nieuwe oplossingen

2. Afscheid nemen van dat wat je kent | Wilskracht tonen om in de onzekerheid te stappen

3. Transitiefase | De chaos van verandering

4. Structurele veranderingen doorvoeren | Doorvoeren van de nieuwe routines

Voorwaarden

Deze masterclass wordt georganiseerd door Verhaal met Impact. De facturatie wordt door hen gedaan gedaant, daartoe geven we jouw gegevens aan hen door.

Andere datum
Kun je niet op 6 maart? Hetzelfde programma wordt ook georganiseerd op 4 maart in Antwerpen. Wil je je daarvoor aanmelden kijk dan hier.

Groepskorting
Kom je met 4 of meer personen dan kunnen we je een groepskorting bieden. Mail naar marketing@managementboek.nl voor de mogelijkheden.

Annuleren
Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Dan kun je tot een maand voor aanvang van het congres kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het congres betaal je 25% van de deelname kosten. Pas daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Uiteraard kun je je altijd gratis laten vervangen door iemand anders.

Let op: annuleren kan uitsluitend per e-mail via Verhaal met Impact.

Ook interessant voor u"

14 MEI
Collegereeks
Als leidinggevende ben je niet alleen verantwoordelijk voor de resultaten van je team, maar ook voor de ontwikkeling van je teamleden. In zes colleges verken je de belangrijkste aspecten van coachend leiderschap. Meer
2.495,-
30 MEI
Seminar
Voor dit exclusieve seminar zal Harvard Professor Amy Edmondson naar Nederland komen. Met haar beste ideeën over Psychologische Veiligheid. Ze zal laten zien wat organisaties en leiders kunnen doen om de perfecte omgeving voor teamwork te creëren. Meer
995,-
30 MEI
Seminar
Beleid en regels, we kunnen er niet omheen en hebben ze nodig. Zonder regels wordt het een chaos. Maar regels zitten je ook vaak in de weg. Wie maken de regels en voor wie zijn ze dan? Een blijvend spanningsveld tussen de systeemwereld en de praktijk. Maar goed nieuws! Want regels bieden ook ruimte. Meer
595,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden