Tot 2 februari geldt de vroegboekprijs van €475 (excl. btw). Daarna gaat de prijs omhoog en betaal je het reguliere tarief van €545 (excl. btw).
Diversiteit en inclusie worden in veel organisaties belangrijk gevonden, echter is het vaak zonder dat er diepgaande, structurele veranderingen plaatsvinden. Het wordt vaak beperkt tot cijfers en percentages, zonder dat er echt begrip en respect voor verschillende perspectieven is. En dat moet anders!
Het creëren van een inclusieve omgeving zorgt ervoor dat medewerkers zich gezien, gewaardeerd en gerespecteerd voelen, wat leidt tot diverse positieve effecten voor medewerkers en de organisatie. Laten we samen op zoek gaan naar de kracht van verschil, waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Met daadwerkelijke gelijkwaardigheid, verbinding en inclusie.Organisatie: Verhaal met Impact. Dit congres is een productie van Verhaal met Impact. Uw aanmelding wordt door hen bevestigd en gefactureerd.
Met onder andere...
Saniye Çelik
Lenette Schuijt
Amara van der Elst
Over dit seminar
Voor wie? Voor HR- functionarissen, vertrouwenspersonen, diversiteitsofficers, leidinggevenden, communicatieprofessionals, bestuurders en medewerkers die het verschil willen maken. Voor maatschappelijke organisaties, zorg, onderwijs, politie, (semi)overheid en zeker ook het bedrijfsleven.
Op dit moment wordt er veel gesproken over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit. Maar wat houden deze thema’s eigenlijk in? Diversiteit en inclusiviteit staat steeds vaker hoog op de agenda van organisaties. Zij willen graag diversiteit en inclusiviteit bevorderen, maar in de praktijk blijkt dat een moeizaam karwei te zijn.
- Hoe stimuleer je een inclusieve cultuur in de organisatie?
- En hoe houd je deze in stand?
Mensen die -als eersten in hun familie- de stap zetten naar een hoger sociaal of economisch niveau, maken een transitie door naar een andere klasse. Daarmee leven ze in twee werelden: de wereld waarin ze zijn opgegroeid en een nieuwe, vaak meer geprivilegieerde omgeving met andere sociale codes. Dat is slecht nieuws en goed nieuws. Ze kunnen het gevoel hebben nergens echt bij te horen, omdat ze niet meer passen in hun oude omgeving, maar zich ook niet altijd thuis voelen in de nieuwe klasse. Dat roept vragen op over eigen identiteit en loyaliteit aan een groep. De transitie naar een andere klasse is dan ook tevens een innerlijke reis. Tegelijkertijd kunnen deze mensen zich razendsnel aanpassen en zijn ze ‘meertalig’. Ze kunnen zich makkelijk bewegen in meerdere werelden en bruggen bouwen tussen sociale groepen.
Lenette Schuijt verweeft haar persoonlijke verhaal met wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de wereldliteratuur. Ze laat zien dat klasse, hoewel meestal een blinde vlek als het gaat om diversiteit, nog altijd springlevend is, ook in Nederland.
Amara van der Elst is een Nederlandse spoken word-artiest die landelijke bekendheid verwierf door haar indrukwekkende voordracht tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei 2021 op de Dam in Amsterdam. In deze voordracht verweefde ze haar persoonlijke achtergrond met bredere thema’s over herinnering en identiteit.
Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de grondbeginselen en facilitatievaardigheden van de Lewis-methode van Deep Democracy. Deze methode richt zich op inclusieve besluitvorming en het benutten van diverse perspectieven binnen groepen.
Krijg praktische tools en technieken aangereikt om de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar te maken;
Leer meer over complexe groepsdynamiek en streef naar gedragen besluiten;
Heb aandacht en waardering voor verschillende opvattingen.
Karim’s brede culturele achtergrond en ervaring met diverse groepen wereldwijd stellen hem in staat om diepgaande inzichten te bieden in groepsdynamiek en inclusieve besluitvorming. Zijn workshops zijn interactief en gericht op het creëren van een veilige ruimte waarin alle stemmen worden gehoord en gewaardeerd.
Neurodiversiteit draait om het denken in verschillen in plaats van afwijkingen. Het gaat over het bevragen van de norm. Zeker op een plek waar zoveel verschillende voorkeuren samen komen: op ons werk. Deze interactieve workshop gaat over het (h)erkennen van verschillen in elkaar binnen een team. Verschillen die tot uiting komen in voorkeuren in onder meer communiceren, samenwerken, aangestuurd worden, werkritme en werkwijzen.
Mogen die verschillen er zijn?
Kunnen we die verschillen en voorkeuren ook zien als waardevol en complementair?
Kunnen we ze overbruggen met elkaar?
Wat is daarvoor nodig? Samen bouwen aan meer empathie en daarmee aan een voedingsbodem voor een breinvriendelijke werkvloer. Ontdek het tijdens deze breinvriendelijke workshop!
Sinds de zestiger jaren zeggen we dat het niet iemands afkomst is, maar zijn of haar persoonlijke verdiensten, die bepalend zijn voor de kansen in het leven. Dat klinkt goed, alleen werkt het niet helemaal zo. Het verschilt nogal of je in Emmen of in Den Haag geboren wordt. Of je ouders een voortgezette opleiding hebben gevolgd of niet. Of ze uit Nederland afkomstig zijn, of elders geboren. Waar je wieg stond is nog altijd van invloed voor hoe onze levensweg eruit ziet.
In deze workshop gaan we op zoek naar je wortels en hoe deze van invloed zijn op hoe jij je ontwikkeld hebt.
Als je werkt in een organisatie vol diversiteit, moet je in staat zijn verschillende manieren van communiceren en de achterliggende waardesystemen snel te herkennen. In deze interactieve lezing, leer je in sneltreinvaart deze verschillende stijlen niet alleen herkennen, maar ook ervaren. Aan de hand van videofragmenten, geestige voorbeelden en interactieve oefeningen, krijg je in een mum van tijd concrete handvatten mee en vergroot je jouw vaardigheid en inzicht in het omgaan met personen met uiteenlopende achtergronden.
- Voorkom misverstanden en conflicten in de samenwerking te voorkomen
- Bevorder inclusiviteit en respect in jouw werkomgeving
- Vergoot empathie en inlevingsvermogen
- Behoudt je eigen stijl en authenticiteit
Het werk van Amara van der Elst kenmerkt zich door het verbinden van woord, ritme en beweging, waarbij ze maatschappelijke thema’s zoals identiteit, racisme en inclusiviteit verkent.
16:45 Afsluiting
17:00 Einde
Sprekers
Saniye Çelik
Saniye Çelik is bijzonder hoogleraar Diversiteit, Inclusie en Politie. Haar onderzoeksthema’s zijn: leiderschap en cultuur, veilige en inclusieve teams, instroom en behoud van personeel, en verbinding van publieke organisaties met de samenleving.
Lenette Schuijt
Lenette Schuijt (1959) is auteur van boeken op het gebied van leiderschap en bezieling, zoals Met Ziel en Zakelijkheid (2005), en schreef daarnaast ook een boek over haar moestuin, Met hart en ziel aan tafel (2009) en De Bourgogne. Meer dan wijn & het goede leven (2019). Ze werkt als adviseur/coach voor maatschappelijke organisaties en is docent in diverse (Master)opleidingen.
Amara van der Elst
Amara is spoken word artiest en heelt, verbindt en verbreedt via woord, ritme en beweging. Ze brengt vuur op podia. Nederland zag haar al twee keer stralen op TV waar ze onder meer indruk maakte met een optreden op 4 mei op de Dam.
Eric de Blok
Als zoöloog, psycholoog en bedrijfskundige geeft Eric de Blok vorm aan zijn passies voor de natuur, gedrag en organisatiekunde. Op individuele gebieden (bijv. als organisatieadviseur, coach en trainer), maar zeker ook gecombineerd. De Blok heeft hiermee een brede kijk op organisatievraagstukken Hij ziet de natuur als spiegel voor organisaties.
Mimoun Oaissa
Mimoun Oaissa is acteur, scenarist en storytellingspecialist. Hij acteerde in producties als De Vloer Op, De Marathon, Het Schnitzelparadijs en speelde de rol van de officier van justitie in de VARA- serie Overspel. Parallel aan zijn filmcarrière geeft Mimoun gedragstrainingen en lezingen waarin hij op inspirerende wijze acteertechnieken combineert met recente wetenschappelijke inzichten.
Karim Maarek
Karim Maarek is Deep Democracy facilitator bij o.a. Human Dimensions. Met zijn stichting Weave The Future faciliteert hij groepen bij het vinden van een gezamenlijke, na te streven toekomst en hoe ze daar in samenwerking naar toe willen werken. Dat vereist dialoog, radicale inclusie, de kracht van grote verhalen en gezamenlijk actie tussen partijen, ook als ze er niet uitkomen.
Linsey Berkhout
Coach en expert in neurodiversiteit & AD(H)D. Berkshouts passie is mensen laten floreren. Met haar kennis en ervaring op het gebied van neurodiversiteit, AD(H)D, coaching, employee experience en vitaliteit help ze organisaties mensgericht te denken & werken.
Praktische informatie
Locatie
Burgers Zoo,
Antoon van Hooffplein 1,
6816 SH Arnhem
Saniye Çelik – Diversiteit en inclusie in de praktijk Lenette Schuijt – Leven in twee werelden Amara van der Elst – Spoken Word Eric de Blok – De kracht van verschil in de natuur Mimoun Oaissa – Intercultural communication Karim Maarek – Deep Democracy Linsey Berkhout – Neurodiversiteit
Voorwaarden
Het seminar De Kracht van Verschil wordt georganiseerd door Verhaal met Impact i.s.m. Logeion.
De facturatie wordt gedaan door Verhaal met Impact, daartoe geven we jouw gegevens aan hen door.
Je krijgt naar het boek Transklasse - Leven in twee werelden cadeau.
Groepskorting Kom je met 4 of meer personen dan kunnen we je een groepskorting bieden. Mail naar info@managementboek.nl voor de mogelijkheden.
Annuleren Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Dan kun je tot een maand voor aanvang van het congres kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het congres betaal je 25% van de deelname kosten. Pas daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.
Uiteraard kun je je altijd gratis laten vervangen door iemand anders.
Let op: annuleren kan uitsluitend per e-mail via Verhaal met Impact.
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
Hoe kun je als leidinggevende echt verschil maken? Een wereld helpen creëren in plaats van frustreren? Op de werkvloer, in de samenleving. Dichtbij en ver weg. Meer
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer