Voeding bij gezondheid en ziekte
Gebonden Nederlands 2025 9e druk 9789001045289Samenvatting
- Geeft professionals inzicht in wetenschappelijk gefundeerde kennis over voeding en biedt praktische tools;
- helpt studenten feiten over voeding van fabels te onderscheiden en leert kritisch te redeneren;
- besteedt aandacht aan de psychosociale factoren van voedingsgedrag.
Professionals in de gezondheidszorg, het onderwijs en de welzijnszorg kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het stimuleren van een gezonde leefstijl. Voeding bij gezondheid en ziekte helpt hen hierbij door middel van heldere en betrouwbare informatie en praktische tools.
Overgewicht en ondergewicht zijn speerpunten in dit boek. De wisselwerking tussen gezondheid, voeding, bewegen, slaap en ontspanning wordt beschreven in alle levensfases van de mens: van baby tot oudere. Ook de rol van voeding bij ziekte komt aan bod, onder andere bij maag-darmklachten, kanker, nierziekten en diabetes. Voeding speelt bovendien een belangrijke rol in het gezond houden van het microbioom.
Deze herziene, negende editie van Voeding bij gezondheid en ziekte is geheel geactualiseerd aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten, actuele dieet- en voedingsrichtlijnen, én ontwikkelingen in de wereld van voedsel en voeding, zoals de eiwittransitie. Tot slot is deze uitgave opgefrist met de komst van drie nieuwe auteurs uit het hbo.
Doelgroep
Voeding bij gezondheid en ziekte is een boek voor hbo- en wo-opleidingen waarin voeding onderwerp van studie is. Het is een belangrijk naslagwerk voor professionals in de gezondheidszorg, welzijnszorg en het onderwijs.
Digitale leeromgeving
Met dit boek krijgen jij en je studenten toegang tot de uitgebreide online omgeving van studiemeister. Als docent krijg je de beschikking over een breed aanbod aan collegematerialen, zoals extra oefeningen, casussen en presentaties die eenvoudig op maat kunnen worden aangeboden. Je studenten verdiepen hun kennis en verbeteren hun vaardigheden met uitlegvideo's, samenvattingen, toetsvragen en begrippentrainers. Zo zijn je studenten goed voorbereid en kun jij tijdens de lessen de verdieping opzoeken!
Trefwoorden
voedingsleer diëtetiek gezonde voeding voedingstoestand gezondheidszorg leefstijl voedingsadvies voedingsstoffen chronische ziekten ondervoeding overgewicht voedingsgedrag maag-darmziekten microbioom diabetes hart- en vaatziekten energiebalans voedingsvoorlichting levensloop voeding voedselovergevoeligheid voeding bij ziekte ouderenvoeding zwangerschapsvoeding kindervoeding kanker nierziekten duurzame voeding insulineresistentie eetopvoeding sportvoeding
Trefwoorden
Specificaties
Lezersrecensies
Vaak samen gekocht
Anderen die dit boek kochten, kochten ook
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan