Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe erger, hoe beter

Provocatieve psychologie

Paperback Nederlands 2013 9789055943562
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Maak kennis met de provocatieve psychologie van Jeffrey Wijnberg:

In het diepste van de ziel is niets te zien 'Assertiviteit is beter', 'boosheid moet geuit worden', 'angst is een slechte raadgever', 'je kunt het wel, als je maar wilt'... Wijnberg gelooft er helemaal niets van en pleit voor een nieuwe, stevige psychologische aanpak.

De kunst van het kwetsen.
Krenken, stangen, kleineren, jennen, schofferen, treiteren: er zijn talloze manieren waarop mensen elkaar verbaal naar het leven kunnen staan. Een troost is dat Wijnberg een groot arsenaal heeft aan antiterroristische maatregelen.

Verborgen agenda's.
Wie de spelletjes die mensen spelen weet te doorgronden, kan zich ertegen wapenen. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, Wijnberg komt tot de vrolijke conclusie: niets is zo zichtbaar als wat de mens verbergen wil.

Specificaties

ISBN13:9789055943562
Trefwoorden:communicatie, emoties
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:406
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:20-5-2014
Hoofdrubriek:Psychologie

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jeffrey Wijnberg

Drs. Jeffrey Robert Wijnberg is geboren in 1951 in Madison, Wisconsin (VS). Na zijn gymnasiumtijd in Nederland studeerde hij enkele jaren muziek en psychologie in Oberlin College, Ohio (VS). In 1977 voltooide hij zijn studie in de klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De eerste privé-praktijk van Noord-Nederland werd door hem in Groningen opgezet. Tot vandaag de dag is hij daar zelfstandig gevestigd als psychotherapeut. Daarnaast is hij werkzaam als docent voor het Instituut Eclectische Psychologie in Nijmegen en is hij samen met Jaap Hollander verantwoordelijk voor het onderwijs in en de ontwikkeling van de provocatieve psychotherapie. De provocatieve stijl van helpen/coachen/therapie is zijn passie en specialiteit en hij wordt graag uitgenodigd voor workshops, seminars en lezingen. Sinds 1996 is hij als columnist verbonden aan het dagblad De Telegraaf; op de pagina 'Vrouw' verschijnt op maandag een prikkelende column van zijn hand.

Andere boeken door Jeffrey Wijnberg

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1: In het diepste van de ziel is niets te zien
Deel 2: De kunst van het kwetsen
Deel 3: Verborgen agenda's

Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe erger, hoe beter