Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Zachte heelmeesters

Het failliet van de geitenwollensokken-psychologie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789055949335
Direct te downloaden

Samenvatting

Te vaak verschansen geitenwollensokken-therapeuten zich achter een muur van zwijgzaamheid en nietszeggend gehum, waardoor de patient zich alleen nog maar meer in de steek gelaten voelt dan al het geval was.

Het wordt tijd dat de therapeut zich echt laat zien en het risico neemt om te zeggen wat hij echt vindt, ook al kunnen zijn interventies hard aankomen. Want zachte heelmeesters maken alleen maar stinkende wonden.

Alleen als de patient zich verantwoordelijk toont voor zijn eigen leven, kan hij zich ontwikkelen tot een zelfredzaam individu. Het is zaak dat de hulpverlener zich in rap tempo overbodig maakt. Hoe dat met humor, warmte en goed contact kan, valt te lezen in dit boek; afgezet tegen alles wat in de tradionele hulpverlening een doodlopende weg blijkt te zijn.

Specificaties

ISBN13:9789055949335
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:136
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:22-4-2014
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jeffrey Wijnberg

Drs. Jeffrey Robert Wijnberg is geboren in 1951 in Madison, Wisconsin (VS). Na zijn gymnasiumtijd in Nederland studeerde hij enkele jaren muziek en psychologie in Oberlin College, Ohio (VS). In 1977 voltooide hij zijn studie in de klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. De eerste privé-praktijk van Noord-Nederland werd door hem in Groningen opgezet. Tot vandaag de dag is hij daar zelfstandig gevestigd als psychotherapeut. Daarnaast is hij werkzaam als docent voor het Instituut Eclectische Psychologie in Nijmegen en is hij samen met Jaap Hollander verantwoordelijk voor het onderwijs in en de ontwikkeling van de provocatieve psychotherapie. De provocatieve stijl van helpen/coachen/therapie is zijn passie en specialiteit en hij wordt graag uitgenodigd voor workshops, seminars en lezingen. Sinds 1996 is hij als columnist verbonden aan het dagblad De Telegraaf; op de pagina 'Vrouw' verschijnt op maandag een prikkelende column van zijn hand.

Andere boeken door Jeffrey Wijnberg

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Het verleden
2. Verwerken
3. Luisteren
4. Inzicht
5. Weerstand
6. Motiveren
7. Spelregels
8. Het probleem
9. De oplossing
10. De principes

Tot slot
Over de auteur
Meer informatie over provocatief coachen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zachte heelmeesters