Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten - set

Ingenaaid Nederlands 2017 9789058759313
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1569Hoogste positie: 154
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hét naslagwerk dat in iedere behandelkamer thuishoort.
Geheel herzien
In de geheel vernieuwde editie van Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten vindt u 29 compleet uitgewerkte psychologische behandelingen voor veelvoorkomende psychische stoornissen. Tezamen vormen zij de krachtigste behandelingen voor patiënten met psychische problemen binnen de lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg.
Patiënt staat centraal
Bij de gedetailleerde en stapsgewijze beschrijving van elke behandeling is uitgebreide aandacht voor de uitleg van de behandeltechnieken, zoals exposure, socratische dialoog, motivationeel interview en zelfcontroleprocedures. De behandeltechnieken worden verduidelijkt door casussen, dialogen, valkuilen en tips. Inzicht in die behandeltechnieken is belangrijk om de behandeling op maat te kunnen aanbieden en te laten aansluiten op de unieke mogelijkheden van elke individuele patiënt.
Nieuwe protocollaire behandelingen
Alle hoofdstukken zijn volledig herzien, aangepast aan de DSM-5, en verhelderd met nieuwe inzichten zoals het gebruik van e-health. Daarnaast zijn er volledig nieuwe protocollaire behandelingen voor patiënten met anorexia nervosa, met spanningshoofdpijn of migraine, met een nachtmerriestoornis, met een conversiestoornis en een behandeling voor patiënten die stemmen horen.
Handvatten bij moeizaam verlopende behandelingen
Anders dan bij de eerdere edities wordt elk behandelprotocol afgesloten met een aanvullend hoofdstuk over moeizaam verlopende behandelingen om handvatten te bieden in lastige situaties.
Drie delen
In deel 1 zijn de volgende thema's opgenomen:
Angststoornissen en trauma- en stressorgerelateerde stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
In deel 2 zijn de volgende thema's opgenomen:
Depressieve-stemmingsstoornissen en verwante stoornissen
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen, en dissociatieve stoornissen
Voedings- en eetstoornissen en middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
In deel 3 zijn de volgende thema's opgenomen:
Somatisch-symptoomstoornis en verwante stoornissen, ticstoornissen en lichamelijke klachten
Partnerrelatieproblemen
Voor wie?
Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten hoort thuis in de praktijk van psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Voor zowel beginnende als ervaren therapeuten vormt het een uitstekend naslagwerk.
Redactie
De boeken zijn samengesteld onder redactie van prof. dr. Ger Keijsers, prof. dr. Agnes van Minnen, prof. dr. Marc Verbraak, prof. dr. Kees Hoogduin en prof. dr. Paul Emmelkamp. Er hebben meer dan zeventig auteurs, allen experts op hun vakgebied, aan meegewerkt.

Specificaties

ISBN13:9789058759313
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:1864
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:1-11-2017
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marc Verbraak

Marc Verbraak is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij werkt als inhoudelijk directeur bij de HSK Groep en als hoofdopleider gezondheidszorgpsychologen bij het SPON/ACSW van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Andere boeken door Marc Verbraak

Over Kees Hoogduin

Prof. Kees Hoogduin is gespecialiseerd op het gebied van angststoornissen, psychogene verlammingen en burnout. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van een behandelingsstrategie voor burnout-klachten. Hij is redacteur van het Handboek voor psychopathologie en Protocollaire behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg. Hoogduin is lid van de directie van de HSK Groep, een instituut gespecialiseerd in de psychologische behandeling van werkgerelateerde klachten als burnout en angststoornissen.

Andere boeken door Kees Hoogduin

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten - set