Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek voor trainers

Stappen ter verrijking

Paperback Nederlands 2017 9789082031126
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe geeft u het leerproces in een training vorm? Hoe haalt u het beste uit uzelf als trainer? Hoe stimuleert u dat groepsleden individueel het beste uit zich zelf halen en hoe u de groep als systeem zo gunstig mogelijk kunt beïnvloeden voor een zo mooi mogelijk rendement.

Op al deze, en nog heel veel meer andere vragen en onderwerpen, gaat het 'Handboek voor Trainers' uitgebreid in. Het handboek verbindt het gedachtegoed van NLP (Neurolinguïstisch Programmeren) over doelgerichte (innerlijke) verandering / transformatie met de inzichten van de twaalf zintuigen van Soesman. Bewustzijn hiervan helpt om u zintuiglijke waarneming te verfijnen. Dit alles wordt gevoed met oefeningen uit de chi gong vanuit de vraag: hoe beheerst u uw levensenergie zodat de harmonie tussen lichaam en geest bevorderd wordt?

Anneke Durlinger heeft 'Handboek voor Trainers, stappen ter Verrijking' geschreven met haar hoofd in de wolken, haar hand op haar hart en haar voeten op de grond. Het resultaat is een synergie van tientallen jaren werk- en leefervaring. Een boek waarin met bezieling en passie leer- en ontwikkelingsprocessen handen en voeten krijgen.

Het handboek kan gehanteerd worden als voorbereidingsinstrument voor trainingen en ook als naslagwerk. Het is het soort boek dat je ter beschikking wilt hebben als je geïnspireerd wilt worden. En een overzichtelijk handvat voor de dagelijkse praktijk van zowel beginnende als ervaren trainers, docenten, teamleiders, managers en adviseurs.

Specificaties

ISBN13:9789082031126
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:511
Druk:2
Verschijningsdatum:10-8-2017
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

4.3 van de 5
16 stemmen
12
1
0
2
1

Over Anneke Durlinger-van der Horst

Anneke Durlinger werkt als trainer, procesbegeleider en coach van individuen en teams voor uiteenlopende organisaties. Zij doet dit op basis van en met behulp van NLP-methodieken (Neuro-Linguistic Programming), uitgaande van het gegeven dat de ander expert is op het gebied van zijn/haar doel, probleem, hindernissen en hulpbronnen. Centraal in haar aandacht staan zorg voor het grote geheel, door aandacht voor het kleinste detail en ecologische gezonde oplossingen. Dit alles zet zij in in de context van training en teamcoaching vanuit haar bezieling: mensen helpen het beste uit zichzelf te halen, een groep helpen het beste uit zichzelf te halen. Anneke Durlinger verzorgt de Internationaal gecertificeerde IA-NLP trainerstraining vanuit haar bureau Tjoys training, coaching & consulting (www.tjoys.nl). Daarnaast is zij al vele jaren NLP-trainer binnen het IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie te Nijmegen) en verzorgt zij uiteenlopende trainingen. Zij schreef samen met Guus Hustinx het boek Voorbij je eigen wijze over metaprogramma’s. Ook op dat gebied verzorgt zij regelmatig training en begeleiding voor teams.

Andere boeken door Anneke Durlinger-van der Horst

Inhoudsopgave

Voorwoord
Dankzij en dank aan
Inleiding

Deel 1: De basis
1. Het fundament
2. De bouwstenen
3. Het perspectief van statemanagement

Deel 2 Trainerschap
4. Het trainerschap: persoonlijk 'vakmanschap'
5. Het duotrainerschap

Deel 3: Het verloop van een training
6. De verwelkoming
7. Het groepsrapport
8. De presentatie
9. De interactie
10. De intra-actie centraal
11. Bijzondere verrichtingen
12. Weerstand?
13. Reflectie, evaluatie en feedback
14. slotwoord

Bijlage 1: Signalement NLP
Bijlage 2: Verbale en non-verbale kenmerken van metaprogramma's
Bijlage 3: Algemene kenmerken van metaprogramma's
Bijlage 4: Verklarende begrippen
Bijlage 5: Oefeningen en Geleide Interne Processen

Bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek voor trainers