Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Huurgeschillen ontleed. Deel 3: Huurrecht winkelbedrijfsruimte en overige onderwerpen

Paperback Nederlands 2019 9789463012317
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Huurgeschillen ontleed is een onmisbaar handboek voor huurder én verhuurder, professional én leek. Deze nieuwe editie is bijgewerkt tot en met 2018 en bestaat door de vele aanvullingen nu uit drie delen, zodat u – afhankelijk van het te raadplegen onderwerp – kunt kiezen voor het gebruik van een bepaald deel. De benodigde informatie is door de compactere vorm beter als naslagwerk te gebruiken bij zittingen of besprekingen.

Deel 3 bevat een schat aan informatie over het recht dat betrekking heeft op de huur en verhuur van winkelbedrijfsruimte. Tevens wordt de incasso van vordering en wordt een handleiding procesrecht behandeld. De onderwerpen die in verband met de verhuurde bedrijfsruimte worden behandeld luiden als volgt: definitie van het begrip winkelbedrijfsruimte, de huurperiode, de opzegging van de huurovereenkomst, wijziging van de huurprijs en de indeplaatsstelling. Door de thematische indeling en uitgebreide inhoudsopgave zijn antwoorden op vragen uit de praktijk snel terug te vinden. Deze antwoorden worden geïllustreerd met gerechtelijke uitspraken. Op heldere wijze worden de wettelijke regelingen uitgelegd zodat duidelijk wordt hoe er in de wet en de rechtspraak over bepaalde problemen op het gebied van huurrecht wordt gedacht.

Het is aan te raden om het boek in combinatie met de website Huurgeschil.nl te gebruiken. Op deze website vindt u vele uitspraken integraal weergegeven en zijn ook alle aangehaalde wetsartikelen te raadplegen. Daarnaast wordt de website zoveel mogelijk van nieuwe uitspraken voorzien, zodat u altijd de meest actuele informatie kunt raadplegen.

Met Huurgeschillen ontleed profiteert u van de jarenlange praktijkervaring van Mr. F.C.P. Teeuw op het gebied van huurrecht. De auteur ontsluit in het boek actuele jurisprudentie in begrijpelijke taal en behandelt zo de meest voorkomende problemen met betrekking tot gehuurde woon- en bedrijfsruimte, zowel voor de huurder als voor de verhuurder.

De nieuwe editie van Huurgeschillen ontleed bestaat naast Deel 3: Huurrecht winkelbedrijfsruimte en overige onderwerpen uit Deel 1: Algemeen huurrecht en Deel 2: Huurrecht met betrekking tot woonruimte.

Specificaties

ISBN13:9789463012317
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:648
Druk:1
Verschijningsdatum:28-1-2019
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Huurrecht

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over F.C.P. Teeuw

Mr. F.C.P. Teeuw is jurist bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Al meer dan zeventien jaar houdt hij zich bezig met het huurrecht. Teeuw is initiatiefnemer en redacteur van de website huurgeschil.nl. Daarnaast geeft hij cursussen op het gebied van huurrecht.

Andere boeken door F.C.P. Teeuw

Inhoudsopgave

De begrenzing van het begrip bedrijfsruimte
De huurperiode met betrekking tot bedrijfsruimte
De opzegging van de huurovereenkomst betreffende bedrijfsruimte
De afrekening servicekosten ten behoeve van bedrijfsruimte
Huurprijzen bedrijfsruimte
Indeplaatsstelling
Introductie incasso huurvorderingen
Beknopte handleiding procederen
Begrippenlijst
Trefwoordenregister

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Huurgeschillen ontleed. Deel 3: Huurrecht winkelbedrijfsruimte en overige onderwerpen