Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Huurgeschillen ontleed. Deel 1: Algemeen huurrecht

Paperback Nederlands 2022 9789463013758
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

"Huurgeschillen ontleed" is een onmisbaar handboek voor huurder én verhuurder, professional én leek. Deze nieuwe editie is bijgewerkt tot en met 2021 en heeft door de vele aanvullingen ongeveer 500 pagina’s meer dan de vorige editie. De benodigde informatie is door de compacte vorm goed als naslagwerk te gebruiken bij zittingen of besprekingen.

Deel 1: Algemeen huurrecht, bevat een schat aan informatie over de algemene regeling van het huurrecht. In deze nieuwe editie is een apart hoofdstuk over de mogelijkheid van huurkorting wegens de coronapandemie ingeruimd. Door het arrest van de Hoge Raad van 24 december 2021 zijn veel punten van discussie beslecht.

Een greep uit de onderwerpen die worden behandeld: toewijzing van sociale huurwoningen door corporaties, terugvordering van bemiddelingskosten, gebreken aan gehuurde ruimte, renovatie van gehuurde ruimte, oplevering van gehuurde ruimte, ontbinding van overeenkomsten, wijzigingen gehuurde ruimte.

Door de thematische indeling zijn antwoorden op vragen uit de praktijk snel terug te vinden. Deze antwoorden worden geïllustreerd met gerechtelijke uitspraken. Op heldere wijze worden de wettelijke regelingen uitgelegd zodat duidelijk wordt hoe er in de wet en de rechtspraak over bepaalde problemen op het gebied van het algemeen huurrecht wordt gedacht.

Met "Huurgeschillen ontleed" profiteert u van de jarenlange praktijkervaring van Mr. F.C.P. Teeuw op het gebied van huurrecht. De auteur ontsluit in het boek actuele jurisprudentie in begrijpelijke taal en behandelt zo de meest voorkomende problemen met betrekking tot gehuurde woon- en bedrijfsruimte, zowel voor de huurder als voor de verhuurder.

Specificaties

ISBN13:9789463013758
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:1328
Druk:10
Verschijningsdatum:11-2-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Huurrecht

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over F.C.P. Teeuw

Mr. F.C.P. Teeuw is jurist bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Al meer dan zeventien jaar houdt hij zich bezig met het huurrecht. Teeuw is initiatiefnemer en redacteur van de website huurgeschil.nl. Daarnaast geeft hij cursussen op het gebied van huurrecht.

Andere boeken door F.C.P. Teeuw

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Huurgeschillen ontleed. Deel 1: Algemeen huurrecht