Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Cyber in the Board

Toezicht op digitale transformatie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789464658453
Direct te downloaden

Samenvatting

Toezichthouden op IT en digitale transformatie. Hoe doe je dat? Je krijgt als toezichthouder een prikkelende handreiking om strategisch met het thema digitale transformatie om te gaan. Waarbij je leert rake vragen te stellen in de dialoog met de collega-toezichthouders, het bestuur en het management van de organisatie.

Lees hoe je als toezichthouder het goede gesprek kunt aangaan over de relevantie van nieuwe technologieën. Is de organisatie daarbij in staat om een realistische digitale ambitie te formuleren? En hebben het bestuur en de toezichthouders de juiste kwaliteiten om de verandering te begeleiden?

Herken je weerstand tegen nieuwe technologie? Heb je inzicht in cyberrisico’s? Hoe zit het met je morele kompas rond data, IT en digitalisering? Werner Zuurbier beschrijft met enthousiasme hoe je deze en andere uitdagingen op het juiste niveau kunt oppakken vanuit de rol als toezichthouder zonder een IT-specialist te zijn of te worden.

Specificaties

ISBN13:9789464658453
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:84
Druk:1
Verschijningsdatum:15-11-2022
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Werner Zuurbier

Zijn studie bestuurskunde viel zo’n beetje samen met de komst van het internet, en vanaf dat moment loopt digitale transformatie als een rode draad door het leven en de carrière van Werner Zuurbier. Steeds is er daarbij sprake van ondernemerschap op het fascinerende snijvlak van business en IT. Werner heeft passie voor strategische vraagstukken en complexe  verandertrajecten. Na zijn studie startte hij een internetbedrijf, waar hij veel (overheids)organisaties en bedrijven hielp met hun eerste stappen op internet. Via advieswerk, het opzetten van een ondernemersspecialisatie voor hbo-studenten en de digitalisering van een ziekenhuis, hield hij zich de afgelopenmjaren bij een verzekeringsmaatschappij bezig met IT-strategie, risicomanagement en cybersecurity. Nu is hij terug in de zorgsector en werkzaam als Chief Information Officer in een ziekenhuis.  Als toezichthouder is hij actief in het onderwijs en eerder bij de overheid en in de zorg. Hij verzorgt ook workshops, in-company trainingen en is als spreker actief.

Andere boeken door Werner Zuurbier

Inhoudsopgave

Voorwoord 9

Digitale ambitie: van digitalisering tot disruptie 13
Je moet visie hebben om te kunnen zien 25
Een hamer maakt nog geen timmerman 35
Begint eer ge bezint 43
Een oefening in cyberweerbaarheid 51
Grenzen krijgen pas betekenis als je ze passeert 61
Practice what you preach 71
Now we’re talking 73

Nawoord 79
Literatuur 81
Over de auteur 83

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Cyber in the Board