Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De leugens die ons binden

Een nieuwe kijk op indentiteit.

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789492928719
Direct te downloaden

Samenvatting

Wie ben ik en waar hoor ik bij? We zijn man, vrouw, moslim, christen, zwart, wit – en daaraan ontlenen we onze eigenwaarde. Het zegt iets over onze dromen, verwachtingen en beperkingen, over onze familie, nationaliteit, cultuur en religie. Maar waarom gaan we op zoek naar bevestiging van een enkele identiteit, terwijl we bestaan uit meerdere?

Bestsellerauteur Kwame Anthony Appiah schreef een opzienbarend boek over de identiteitspolitiek die onze huidige samenleving polariseert. We benadrukken maar al te graag de verschillen met anderen en de overeenkomsten met gelijkgestemden. Maar die generalisatie brengt ons niet verder, aldus wereldburger Appiah.

Levendig en met veel persoonlijke anekdotes, historische, culturele en literaire voorbeelden ontleedt hij de verhalen die we onszelf vertellen – en hoe we op dat vlak verkeerd redeneren. Zo gaat religie lang niet alleen over geloof, gaan racistische gedachten terug op achterhaalde wetenschap en zijn we als mensen niet herleidbaar tot een paar benamingen, maar zijn we zoveel meer.

Appiah presenteert met 'De leugens die ons binden' een nieuwe manier van denken, waardoor onze blik op onszelf en op onze gemeenschappen radicaal zal veranderen.

Specificaties

ISBN13:9789492928719
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:280
Druk:1
Verschijningsdatum:10-10-2019
Hoofdrubriek:Filosofie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Kwame Anthony Appiah

Kwame Anthony Appiah (1954) is een Brits-Ghanese filosoof. Hij is hoogleraar filosofie aan Princeton University. In het Nederlands verscheen eerder van zijn hand Kosmopolitisme (2007).

Andere boeken door Kwame Anthony Appiah

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De leugens die ons binden