Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Zo werkt aandacht

Opvallen, kijken en zoeken in een wereld vol afleiding

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789491845840
Voormalig top 100Totaal 67 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Reclameborden, websitebanners, wegwijzers, sponsorshirts, etalages, Facebook-meldingen en verkeerslichten: onze ogen worden elke dag gebombardeerd met visuele informatie. Maar wat bepaalt wat ons opvalt en wat niet?

In 'Zo werkt aandacht' vertelt Stefan van der Stigchel hoe we informatie verwerken, waarom onze ogen meer zien dan we verwerken en wat voor gevolgen dit heeft voor ons dagelijks leven. Hij beschrijft de verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (denk aan reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en websitebouwers) die inzetten in ons voor- en nadeel. Ook beantwoordt hij praktische vragen zoals: Waarom moet je niet te vaak je snelheid checken tijdens het autorijden? Hoe doorzoek je een website het snelst? Waarom zijn sommige reclameborden onmogelijk om te negeren? En wat als het misgaat: welke gevolgen heeft een hersenbeschadiging voor aandacht?

Dit boek is voor iedereen die interesse heeft in hoe zijn eigen aandacht werkt én hoe je die van anderen kunt beïnvloeden. Het geeft inzicht in de werking van het brein en opent je de ogen voor een belangrijk aspect van ons bestaan: aandacht bepaalt immers wat je wel en niet van de wereld om je heen meekrijgt.

Specificaties

ISBN13:9789491845840
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:248
Druk:1
Verschijningsdatum:3-5-2016
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Zo werkt aandacht
Nico Jong | 29 juni 2016
We denken dat we een gedetailleerde en stabiele wereld zien, maar dit is slechts een illusie, veroorzaakt door de manier waarop onze hersenen visuele informatie verwerken. Dit heeft belangrijke gevolgen voor de manier waarop je informatie moet aanbieden. Stefan van der Stigchels Zo werkt aandacht gaat over opvallen, kijken en zoeken in een wereld vol afleiding.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
8 stemmen
5
3
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Stefan van der Stigchel: ‘Zomaar informatie aanbieden, is zinloos’
Erik de Vries 13 juni 2016 Als het goed is heeft u het al ergens langs zien komen dan wel zien liggen: het gifgroene omslag van Zo werkt aandacht, geschreven door Stefan van der Stigchel. MB sprak met de auteur  over dit boek waarin hij op zoek gaat naar wat ons wel en niet prikkelt.
preview
Preview - Zo werkt aandacht
Stefan van der Stigchel 9 mei 2016 In Zo werkt aandacht laat Stefan van der Stigchel zien hoe we informatie verwerken, waarom we zoveel meer zien dan we denken en welke gevolgen dat heeft voor ons dagelijks leven. Hij beschrijft verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (zoals reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en websitebouwers) die inzetten in ons voor- én nadeel. Een preview.

Over Stefan van der Stigchel

Stefan van der Stigchel is hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de afdeling Experimentele Psychologie van de Universiteit Utrecht. Ook is hij hoofdonderzoeker van de onderzoeksgroep AttentionLab. Hij is is auteur van de boeken Zo werkt aandacht, Concentratie en Grip op je aandacht. Zijn werk werd in vele landen vertaald en in het Engels uitgegeven door MIT Press.

Andere boeken door Stefan van der Stigchel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zo werkt aandacht