Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Vergroot je charisma - & krijg meer aandacht voor je verhaal

Voor iedereen die in 2020 presentaties, toespraken of lezingen gaat geven hebben wij goed nieuws. Je kunt veel meer aandacht krijgen voor je verhaal door aan je charisma te werken.

Petra Stienen | 30 december 2019 | 3-4 minuten leestijd

Uit onze workshops weten we dat veel mensen denken: ‘charisma is toch aangeboren, en alleen iets voor natuurtalenten als Nelson Mandela, Michelle Obama of Koningin Maxima?' Nou, lees nog maar even door want niets is minder waar.

Iedereen kan charisma vergroten, dat zien we elke keer weer. Ook verlegen ingetogen mensen of mensen met enorme podiumangst zijn door onze nieuwe aanpak geholpen. We kijken altijd eerst naar thema's als authenticiteit, missie en visie, wij-gevoel, taal en stem en lichaamstaal. Inderdaad de klassieke ingrediënten van charisma die je over communicatievaardigheden en presentatietechnieken terugvindt.

Op basis van decennialange executive coachingservaring van Maximiliaan Winkelhuis hebben we daarnaast een nieuwe aanpak ontwikkeld die mensen helpt om in een paar sessies al met meer vertrouwen en charisma hun verhaal voor het voetlicht te brengen. We doen dat door te werken met vijf innerlijke stemmen. In ons nieuwe boek Vergroot je charisma & krijg meer aandacht besteden we uitgebreid aandacht aan de vijf ingrediënten en vijf innerlijke stemmen met interessante voorbeelden, makkelijke leesbare theorie, aandacht voor de schaduwkanten en handige tips.

Hieronder alvast een voorproefje van de vijf innerlijke stemmen. Je hoeft ze niet allemaal te hebben, als je kan spelen met drie of vier zul je merken dat je in 2020 echt meer aandacht gaat krijgen voor je verhaal.

- De spelende stem: staat in jouw bedrijf, organisatie of politieke partij ook altijd inhoud en zakelijkheid voorop? Durf het eens speels aan te pakken als je een verhaal vertelt. Laat je inspireren door mensen die dat ook durven, zoals Armin van Buuren, Claudia de Breij en Humberto Tan.

- De rebelse stem: denk aan Pietje Bell of Pippi Langkous, zet je plaaggezicht op en durf mensen anders te laten kijken naar de werkelijkheid. Je hoeft ook niet keurig een verhaal binnen de lijntjes te vertellen, je mag het helemaal op je eigen manier doen. Kijk eens hoe Inez Weski, Beatrice De Graaf en Arie Boomsma dat doen.

- De lichamelijke stem: je lijf is je instrument, de klankkast van je stem, letterlijk en figuurlijk. Als je echt wil binnen komen, denk dan dat een touwtje aan je hoofd je langer maakt. Als je stoer wilt overkomen, zing dan voor de lezing even een stevig lied op het toilet. Het helpt je om de woorden, jouw stem en jouw lichaam beter te laten samenwerken. Mensen met een sterke lichamelijke stem zijn bijvoorbeeld: Jaap van Zweden, Freek Vonk en Eva Jinek.

- De sensuele stem: de kracht van aandacht en verleiding zit soms in de kleinste beweging. Een oogopslag, een hand die even onder de kin leunt. Durf die ook in te zetten als je spreekt. Vaak verandert daardoor ook de toonhoogte van je stem en willen mensen meer weten over je verhaal. Denk aan: Georgina Verbaan, Zarayda Groenhart en Waldemar Torenstra.

- De invoelende stem: als mensen naar je verhaal luisteren voelen ze dat je met hen meeleeft. Want je luistert goed, en je stelt je open en gelijkwaardig op. Zelfs als je het met anderen oneens bent kun je die stem inzetten. Erika Terpstra, Barack en Michelle Obama maken op geheel eigen wijze gebruik van deze stem.

Tot slot, als je in 2020 al weer snel het podium op mag om je verhaal te vertellen, neem dan drie belangrijke vrienden mee: de vloer waarop je staat, je lichaam als instrument om te communiceren en het verhaal dat je te vertellen hebt samengevat in vijf zinnen.

Petra Stienen werkte als diplomaat in de uitdagende omgeving van de bilaterale betrekkingen met het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten. Ze volgde executive-leiderschapsopleidingen en is lid van verschillende raden van toezicht en commissarissen. Samen met Maximiliaan Winkelhuis schreef ze Vergroot je charisma.

Maximiliaan Winkelhuis is ruim twintig jaar werkzaam als managementcoach, communicatie- en leiderschapstrainer. Hij is een uiterst ervaren steun in de rug voor professionals uit het bedrijfsleven, de media, de politiek, de overheid en de wereld van de dans.

Over Petra Stienen
Petra Stienen werkte als diplomaat in de uitdagende omgeving van de bilaterale betrekkingen met het Midden-Oosten, Europa en de Verenigde Staten. Ze volgde executive-leiderschapsopleidingen en is lid van verschillende raden van toezicht en commissarissen. Samen met Maximiliaan Winkelhuis schreef ze Vergroot je charisma.
Over Maximiliaan Winkelhuis
Maximiliaan Winkelhuis is ruim twintig jaar werkzaam als managementcoach, communicatie- en leiderschapstrainer. Hij is een uiterst ervaren steun in de rug voor professionals uit het bedrijfsleven, de media, de politiek, de overheid en de wereld van de dans. In 1995 gaat Maximiliaan naar INSEAD. Hij volgt twee jaar een mentoringprogramma in de Transformatie Psychologie bij Shakti Gawain op Hawaï. Ook doorloopt hij succesvol de opleiding bij het Instituut voor Transformatie Psychologie. Deze studies vult hij verder aan met trainingen van dr. Hal & dr. Sidra Stone in de Verenigde Staten. Hij bestudeert het fenomeen charisma en schreef daar samen met Petra Stienen een boek over: Aandacht! Dit boek verschijnt in het najaar van 2018. Al jaren verdiept hij zich in de Transactionele Analyse in zowel Nederland als bij het Berne Instituut in Engeland. Tegenwoordig geeft hij zelf ook workshops in Transactionele Analyse. Hij publiceert twee Engelstalige coachingboeken voor dansers: Dance to your maximum en Dance without stress’. Het eerste boek is ook verkrijgbaar in het Russisch, Chinees en Koreaans. Maximiliaan werkt met persoonlijke groei-instrumenten zoals de drijfveren van het Enneagram, Voice Dialogue, Geweldloze Communicatie, Zelfsturend Leren en vooral met de praktische psychologische modellen van Transactionele Analyse. Maximiliaans aanpak is persoonlijk en praktisch. Hij schuwt theorieën niet, maar uiteindelijk gaat het hem erom dat zijn klanten nieuwe inzichten en vaardigheden zelf ervaren. Workshops en coaching Maximiliaan Winkelhuis geeft via zijn coachingbedrijf MaximuM met regelmaat workshops en individuele coachingtrajecten. Zo zijn er specifieke stressverlagende workshops als ‘Stressvrij aan het werk’ en bijvoorbeeld ‘Mindmappen’. Daarnaast zijn er workshops die gaan over communiceren, presenteren, leidinggeven en bijvoorbeeld over het leren omgaan met de psychologische spelletjes die spelen op het werk. Ga naar yourmaximum.com voor de actuele programmering. Of mail Maximiliaan op max@yourmaximum.com voor een vrijblijvende kennismaking.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Petra Stienen, Maximiliaan Winkelhuis
Vergroot je charisma

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden