Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Het leven, dat is pas topsport

Sanne van Paassen laat je in het boek Het leven, dat is pas topsport zien hoe je door haar bewezen ‘peakperformancemethode’ nog meer zakelijk wint, zonder privé te verliezen. Door hard te werken kun je eenvoudig eenmalig een topprestatie behalen. Maar hoe kun je keer op keer topprestaties neerzetten zonder dat je opbrandt of jezelf voorbijloopt? Daar gaat dit boek over.

Sanne van Paassen | 18 juni 2020 | 4-6 minuten leestijd

Iedereen doet aan topsport. Je leest het goed, ook jij. Denk aan alle ballen die je in de lucht houdt. Je drukke baan, zorgen voor je kinderen, sociale contacten onderhouden, tijd maken voor je partner. Dat is niet niks, dat is topsport en om je conditie op peil te houden, heb je een topsportmentaliteit nodig. Hoe krijg je die?  Goed nieuws: die heb je al! En je kunt hem nog verder ontwikkelen door te trainen. Net als bij het trainen van een spier, kun je je topsportmentaliteit steeds sterker maken. Maar dan is het wel belangrijk dat je die mentaliteit op de juiste manier en doelgericht inzet.

Jij wilt je zakelijke doelen realiseren. Je bent ambitieus en legt de lat voor jezelf erg hoog. Je wilt winnen. Je bent opzoek naar succes, geluk en vrijheid. Vaak gaat dit gepaard met hard werken en door blijven gaan. De vraag is alleen: hoe zorg je ervoor dat je zakelijk blijft winnen zonder dat je privé verliest? Dat je telkens weer door je plafond heen breekt zonder dat je jezelf uitput? Zonder dat je je eigen gezondheid verwaarloost? Zonder dat je je partner of je kids tekort doet?

In 2011 won ik het wereldbekerklassement veldrijden. Tegelijkertijd behaalde ik mijn masterdiploma en runde ik mijn eigen team. Na mijn sportcarrière wist ik in een razend tempo een succesvolle en winstgevende business op te zetten. Topprestaties dus! Destijds als topsporter dacht ik al dat ik aan topsport deed. Maar toen ik met mijn sportcarrière stopte, besefte ik ineens: het normale leven, dát is pas topsport!

Ik dacht altijd dat hard werken de oplossing was. Daar kwam ik als topsporter immers ook ver mee. Maar dat harde werken heeft een keerzijde. Het voelt soms leeg, ook al win je. Daarbij kan het je mind-bodyconnectie verstoren. Mijn hoofd wilde wel, maar mijn lichaam niet meer. Dat trapte destijds ineens letterlijk op de rem. Ik kon niet meer fietsen, en dus niet meer presteren. Dat was echt een hel. Ik besefte dat echte winst over veel meer gaat dan alleen presteren. Het gaat over voldoening, over rust,  over genieten en op alle gebieden van je leven voor maximale winst gaan.

Het is belangrijk dat jij op jouw manier wint! En dat doe je als je echt doet waar jij gelukkig van wordt. Dat je je eigen spelregels bepaalt en geniet van de reis ernaartoe. Hoe je dat doet? Door je eigen koers te bepalen. Door naar je gevoel te luisteren. Door keuzes te maken en het echt te gaan doen. Dat heb ik geleerd en dat gun ik jou ook. Mijn peakperformancemethode kan jou daarbij helpen.

De zeven stappen van de peakperformancemethode laten je zien je hoe je een ijzersterke mindset creëert en dit combineert met het luisteren naar je lichaam. Een goede mind-bodyconnectie is immers de basis van elke performance. Je ontdekt dat je makkelijker kunt genieten van de reis en dat mentale training ook trainen is. Ik haal je uit je comfortzone en breng je letterlijk en figuurlijk in beweging! Ja, misschien krijg je wel die figuurlijke schop onder je kont. En net als bij fysieke training kan het zijn dat je spierpijn krijgt. Maar je zult zien dat het je verder brengt dan je ooit had durven dromen!

Die zeven stappen zijn als volgt:

Stap 1: Verhoog je energieniveau

Creëer de basis tot succes, waardoor je meer energie krijgt en veerkrachtiger wordt. Je ontdekt hoe je fysiek en mentaal snel en eenvoudig energie tankt.

Stap 2: Reset routine

Breek door je eigen plafond heen. Ontdek de patronen die je tegenhouden, overwin deze en haal de handrem eraf.

Stap 3: Bepaal je koers

Doe wat je echt wilt. Realiseer je doelen op basis van je eigen spelregels. Doe dit op de juiste manier, zodat je jezelf niet blindstaart op het resultaat, maar juist geniet van de reis ernaar toe.

Stap 4: Overwin je mindfucks

Haal de handrem eraf. Word jezelf ervan bewust hoe jij jezelf tegenhoudt en zorg ervoor dat je die mindset hebt om keer op keer topprestaties te leveren.

Stap 5: Demarreer

Word wereldkampioen in focus en zorg ervoor dat je moeitelozer je doelen realiseert.

Stap 6: Maak plezier

Plezier maken is de beste brandstof voor succes! Geniet en vier je overwinningen en zorg ervoor dat je uit rust voordat je jouw volgende doel gaat realiseren.

Stap 7: Win keer op keer

Zorg voor een team en winstgevende routines zodat je keer op keer wint. Ontdek daarnaast wat je doet als je vastloopt of als je merkt dat je koers wijzigt. Blijf je vasthouden aan wat je altijd deed? Of maak je keuzes en wijzig je je koers?

Antwoorden vind je in beweging. Vanuit het juiste gevoel in actie komen en te winnen op jouw manier. Jij hebt de keuze!

Sanne van Paassen is peakperformancecoach en ex-topsporter (wereldbekerwinnares veldrijden 2010/2011). Het is haar missie om ambitieuze mensen te helpen vol energie succesvoller te zijn. Zij brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging door ze uit hun comfortzone te halen.  

Over Sanne van Paassen

Sanne van Paassen is peakperformancecoach en ex-topsporter (wereldbekerwinnares veldrijden 2010/2011). Het is haar missie om ambitieuze mensen te helpen vol energie succesvoller te zijn. Zij brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging door ze uit hun comfortzone te halen. Daarbij is ze veelgevraagd spreker en commentator bij Eurosport.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden