Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Interview

Marije van den Berg

‘Maak stoppen een actie’

'Laten we stoppen sexy maken. Dan gaan we stoppen zien als actie en doorgaan met een dood paard als niets doen.' Deze opmerkelijke aanbeveling doet Marije van den Berg om het stoppen met zinloze acties en projecten in organisaties aantrekkelijker te maken in haar boek Stop: stopstrategie voor organisaties. Deze week werd bekend dat dit boek op de Shortlist staat voor het Managementboek van het Jaar 2021.

Willem van Leeuwen | Aad Goudappel | 11 maart 2021 | 1-2 minuten leestijd

In deze nieuwe aflevering van de Boekenpraktijk gaat Willem van Leeuwen in gesprek met Marije van den Berg over haar boek met het opvallende onderwerp 'stoppen'. Praktijkgast is Lodewijk van Noort, senior-communicatie adviseur bij de gemeente Den Haag én ambassadeur van de duidelijke taal.

Lodewijk van Noort brengt een vraag in: 'We weten allemaal dat bij de gemeente iets pas echt bestaat als het beleid is. Hoe maak je van een stopstrategie nou echt beleid?' Marije geeft aan dat beleid niet persé in een nota hoeft te staan om beleid te zijn: het gaat over willens en wetens handelen. In het geval van stoppen met lastige ambtelijke taal kan het volgens haar goed werken om als wethouder zelf duidelijkere taal te gaan gebruiken, wees een voorbeeld. Zorg dat je niet alleen zegt: zij moeten stoppen, ervaar zelf wat het effect is. Luister de podcast en ontdek de 5 stappen in elke stopstrategie.

 

Luister de aflevering

 

Over de Boekenpraktijk
De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs en praktijkgasten hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk. De podcast vind je op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Soundcloud, YouTube of in je eigen favoriete podcastapp.

Over Willem van Leeuwen
Willem D. van Leeuwen is bestuurder uit de wereld van woningcorporaties en thans zelfstandig adviseur. Daarnaast vervult hij enkele bestuurlijke en toezichthoudende functies.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden