Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Work Smart Play Smart - Focus Recharge Repeat

De snelheid van verandering zal de komende jaren alleen maar toenemen. In Work smart play smart laat Hidde de Vries zien hoe je op die golf van verandering mee surft, in plaats van opgebrand aan te spoelen in de branding. Een preview.

Hidde De Vries | 18 mei 2021 | 2-3 minuten leestijd

Wat kunnen we leren van DJ Avicii, Microsoft en Wernher von Braun die zijn carrière begon aan de kant van de nazi's, maar uiteindelijk aan wieg heeft gestaan van het befaamde Amerikaanse Apollo ruimtevaartprogramma? Hun geschiedenis vormt de pijlers die ten grondslag liggen aan mijn model. Ik laat je zien hoe je mee kan manoeuvreren op de alsmaar versnellende maatschappij. Hoe je meer kan doen in minder tijd en  misschien nog wel het belangrijkste: hoe je daar meer plezier aan beleeft.

Na vijf fantastische jaren bij Google heb ik geleerd dat alles onderbouwd moet zijn. Laat de data en wetenschap bewijzen wat de ervaring je laat zien. In mijn boek heb ik dan ook illustrerende en soms aangrijpende verhalen opgetekend en die onderbouwd aan de hand van wetenschappelijk onderzoek van o.a. Harvard, Stanford, en van Nederlandse bodem. De praktijkervaring rond vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling heb ik de afgelopen  jaren opgedaan bij bedrijven als Rituals, YoungCapital, Deloitte en adidas.

Ik deel mijn kennis over wat er nou precies in je hersenen gebeurt als je in flow zit. Waarom dat zo effectief is. Heb je last van piekeren? Ik laat je zien waar dat stemmetje in je hoofd vandaan komt en hoe je daar handiger mee om kan gaan. In Ghana heb ik mogen meekijken bij Korps Mariniers. De inzichten die ik van hen heb meegekregen maken jou als leider vele malen daadkrachtiger. Je gaat het verschil ervaren tussen perfomers en achievers. Als je te lang in die laatste rol blijft hangen gaat je dat letterlijk energie, tijd en geld kosten. Terwijl je het zo kan omdraaien. Moet je in je werk (of thuis) mensen af en toe motiveren? In het laatste hoofdstuk lees je hoe een van de beste coaches ter wereld zijn team dankzij een simpele, maar wetenschappelijke onderbouwde, feedbackregel naar de wereldtop lanceerde.

We hebben in de afgelopen decennia met zijn allen vooral geleerd hoe we harder kunnen werken. Dat heeft de afgelopen maanden tijdens het thuiswerken voor velen geresulteerd in nog meer vermoeidheid, frustratie en verslagenheid. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Sterker nog, ik laat je zien dat je meer vooral elkaar gaat krijgen, door juist meer tijd voor jezelf te pakken. Slimmer te werken, niet harder. Work smart play smart.

Over Hidde de Vries
Hidde de Vries (1978) is oprichter van het trainingsbureau The Recharge Company en bedenker van het Rechargeprogramma. Daarnaast is hij spreker en columnist voor RTL Z op het gebied van vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden