OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    2236914

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Tags

    Dossier

    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 17 van 473 resultaten
    recensie
    Algemeen management
    19 februari 2010
    Hans van der Klis
    3-5 minuten leestijd
    Dieren doen het goed in de managementliteratuur. Marco Schreurs en Simon van der Veer, verbonden aan het Center for Organizational Performance, zijn de volgende die inspelen op deze trend: met het boek Animal Firm willen zij het gedachtegoed over de zogenaamde ‘high performance organizations’ (HPO’s) met dierenvoorbeelden toegankelijker maken voor een groot publiek.
    interview
    Algemeen management
    4 februari 2010
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    Het belang van merken neemt af. In plaats daarvan komt steeds vaker de reputatie van bedrijven in de schijnwerpers te staan. Om die zo goed mogelijk uit te laten komen, kunnen bedrijven gebruik maken van een nieuw instrument: internal branding, een optelsom van human resources, marketing en communicatie. Gaby Nedeski en Luc van Beers schreven er een boek over: Internal branding 2.0.
    interview
    Economie
    29 januari 2010
    Hans van der Klis
    8-11 minuten leestijd
    In haar boek Beursbabe doet de jonge Engelse schrijfster Venetia Thompson (25) verslag van de veertien maanden dat zij actief was als makelaar in de Londense City. Het is een hilarisch en tegelijk huiveringwekkend verhaal geworden, een rollercoaster waarin hebzucht, overmatig drankgebruik en een totaal gebrek aan beschaving om voorrang strijden.
    interview
    Persoonlijke effectiviteit
    15 januari 2010
    Hans van der Klis
    11-16 minuten leestijd
    In zijn nieuwe boek Power & love vertelt Adam Kahane hoe hij er door schade en schande achter is gekomen dat macht en liefde, die traditioneel gezien worden als tegenpolen, eigenlijk niet zonder elkaar kunnen. In de ingrijpende veranderprocessen en complexe sociale vraagstukken waarbij hij als adviseur betrokken is geweest, gaat het niet alleen om goede bedoelingen en welwillendheid, heeft hij ondervonden. ‘Ik heb mijn hoofd een paar keer heel hard gestoten.’
    nieuws
    Algemeen management
    12 januari 2010
    Hans van der Klis
    2-3 minuten leestijd
    Je kunt je de scène gemakkelijk voorstellen: de hoofdverdachten van De vastgoedfraude, op het achterdek van een groot jacht in de haven van Cannes of bij de Formule 1-race in Monaco, mijmerend dat hun leven wel erg veel weg heeft gekregen van een film. Zij zullen binnenkort op hun wenken worden bediend.
    recensie
    Economie
    4 januari 2010
    Hans van der Klis
    1-2 minuten leestijd
    Waarom zijn bruine eieren duurder dan witte? Waarom zit bij sommige auto’s de benzinedop aan de kant van de bestuurder en waarom zit die bij andere auto’s juist aan de andere kant? Waarom zijn salarissen van mensen die goed verdienen zo veel sneller gestegen dan salarissen van andere mensen? Waarom krijg je bij fotowinkels het tweede setje afdrukken gratis? Wie antwoord wil hebben op deze (en andere) vragen, moet Economie verklaart alles van Robert Frank lezen.
    interview
    Algemeen management
    1 januari 2010
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    In de Management Topic Maak van je organisatie een crisiskampioen analyseert Hans van der Loo waarom sommige bedrijven sterker uit een crisis komen en andere bedrijven ten onder gaan. Wat maakt de één tot winnaar en de ander tot verliezer?
    interview
    Verandermanagement
    24 december 2009
    Hans van der Klis
    5-7 minuten leestijd
    De ontwikkeling van werknemers moet terug naar de werkvloer. Met dit doel voor ogen heeft de consultant en opleidingsadviseur Peter de Roode Werkvormen voor managers geschreven, een praktisch handboek waarin hij 44 werkvormen heeft verzameld waarmee managers de ontwikkeling van hun medewerkers kunnen stimuleren en de kosten voor veranderprocessen te verlagen.
    interview
    Algemeen management
    21 december 2009
    Hans van der Klis
    6-9 minuten leestijd
    In zijn onlangs verschenen boek De geldpers reconstrueert voormalig Quote- en Volkskrant-journalist Joost Ramaer de ondergang van mediaconcern PCM. Net als De prooi van Jeroen Smit is ‘De geldpers’ een ontluisterend verslag van falend bestuur geworden. ‘Volgens mij heeft Apax helemaal niets toegevoegd aan het bedrijf, Stephen Grabiner heeft alleen dingen tegengehouden. Hij heeft vanaf het begin geweten dat hij veel aan de deal zou verdienen.’
    recensie
    Organisatiekunde
    17 december 2009
    Hans van der Klis
    3-5 minuten leestijd
    Een debutant die al een maand lang in de top-10 van Managementboek.nl staat, terwijl het boek pas begin februari verschijnt: daar moet iets aan de hand zijn. Menno Lanting, director of education bij De Baak, is de schrijver van het boek, Connect! De impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap. Hij is verrast door de massale belangstelling, maar kan haar wel verklaren: ‘Ik heb geprobeerd het gedachtegoed dat ik in het boek beschrijf, over de manier waarop je online sociale netwerken met en voor jou kan laten werken, zelf in de praktijk te brengen.’
    interview
    Verandermanagement
    15 december 2009
    Hans van der Klis
    4-5 minuten leestijd
    Rogier Guns, verandermanager bij een grote Nederlandse multinational, heeft zijn ervaringen te boek gesteld in Zacht veranderen. ‘Ik heb niet de pretentie een geweldig model te presenteren, want die zijn er al te veel. Je moet mijn boek meer zien als een inspiratiewaaier: de ideeën van 30 hoogleraren, 100 uur college, zeven meter boeken en 1800 minuten audio-cd’s samengebracht in één boek.’
    interview
    Algemeen management
    11 december 2009
    Hans van der Klis
    7-10 minuten leestijd
    In zijn nieuwe boek De broedfactor beschrijft organisatieadviseur en managementdocent Peter Camp hoe je betrokkenheid binnen organisaties kunt aanwakkeren. Daartoe heeft hij het model van de broedplaats ontleed, een informeel initiatief waar mensen verantwoordelijkheid kunnen nemen en samen dingen tot stand kunnen brengen, zonder ingrijpen van het management. ‘Wat zij binnen je organisatie teweeg kunnen brengen, krijg je met 25 adviesbureaus niet voor elkaar.’
    interview
    Leiderschap
    3 december 2009
    Hans van der Klis
    9-13 minuten leestijd
    We hebben geluk, schrijft hoogleraar bedrijfscultuur en directeur van het Center for Japanese Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen Rien Segers in zijn boek Nederland na de crisis. Nu de machtsbalans verschuift naar Oost-Azië, verkeren wij in de gelukkige omstandigheid dat wij kunnen terugvallen op het Rijnlands model. Het waardepatroon dat daarbij hoort, sluit eigenlijk veel beter aan op de waarden van de nieuwe hegemonen dan op de Anglo-Amerikaanse waarden. Maar we moeten wel in actie komen, want onze rijkdom lijkt haast wel verlammend te werken. M&L voelde Segers uitgebreid aan de tand.
    nieuws
    Economie
    27 november 2009
    Hans van der Klis
    5-7 minuten leestijd
    In de marge van de kredietcrisis kregen zowel de Verenigde Staten als Nederland te maken met een extra financieel schandaal. Op Wall Street donderde het Ponzi-systeem van Bernie Madoff in elkaar, in Noord-Holland ging Dirk Scheringa ten onder. Over de twee schandalen zijn inmiddels verschillende boeken verschenen. Vandaag: Bernie Madoff.
    nieuws
    Leiderschap
    25 november 2009
    Hans van der Klis
    3-4 minuten leestijd
    In de marge van de kredietcrisis kreeg zowel de Verenigde Staten als Nederland te maken met een extra financieel schandaal. Op Wall Street donderde het Ponzi-systeem van Bernie Madoff in elkaar, in Noord-Holland ging Dirk Scheringa ten onder. Over de twee schandalen zijn inmiddels verschillende boeken verschenen. Vandaag: de DSB Bank.
    interview
    Economie
    24 november 2009
    Hans van der Klis
    6-8 minuten leestijd
    Om beter te leren begrijpen wat zich het afgelopen jaar heeft afgespeeld in zijn vaderland heeft de IJslandse uitgever Halldór Gudmundsson een boek geschreven over de gebeurtenissen: Wij zijn allemaal Ijslanders. In zijn land heerst nu een totaal gebrek aan vertrouwen, en dat werkt verlammend. De IJslanders verlangen terug naar de oude IJslandse waarden: gehaktballen, wollen sokken en mooie boeken lezen.
    recensie
    Marketing
    24 november 2009
    Hans van der Klis
    4-5 minuten leestijd
    Meer dan ooit tevoren zoeken mensen emoties doelbewust op. Dus willen bedrijven en organisaties hun klanten blijven begrijpen, dan moeten zij zich in het fenomeen van de ‘Emotie Economie’ verdiepen, is de overtuiging van Roland van Kralingen en Rogier van Kralingen. In hun zojuist verschenen boek Emotionele innovatie - Over het bouwen van inspirerende merken presenteren ze een methode om emoties meetbaar te maken. Ze hebben er zelfs een nieuw bedrijfje voor opgericht: Emote.
    recensie
    Algemeen management
    20 november 2009
    Hans van der Klis
    3-4 minuten leestijd
    Organisaties zouden veel meer gebruik kunnen maken van ‘moodmanagement’, schrijft Susanne Piët in haar gelijknamige boek dat eind november verschijnt. ‘Moodmanagement is op zich niet nieuw, maar mensen beseffen niet wat de reikwijdte ervan is. Het werkt veel langer door dan mensen denken en het is besmettelijk.’ Een voorproefje.
    interview
    Economie
    16 november 2009
    Hans van der Klis
    6-9 minuten leestijd
    Met zijn profetische boek 'Als de dollar valt' scoorde Willem Middelkoop in 2007 een grote bestseller. Nu is de opvolger verschenen, Overleef de kredietcrisis, waarin hij het falen van het financiële systeem analyseert en vier toekomstscenario’s schetst. ‘De experts kiezen er bewust voor de gevaren en de zwakheden van het systeem te negeren’, zegt hij. M&L sprak uitvoerig met Middelkoop.
    recensie
    Economie
    9 november 2009
    Hans van der Klis
    2-3 minuten leestijd
    De profetische bestseller 'Als de dollar valt' (uit 2007) maakte van Willen Middelkoop een veelgevraagd spreker en televisiepersoonlijkheid. Nu presenteert hij de opvolger, Overleef de kredietcrisis, met vier scenario’s voor de toekomst van de economie van de westerse wereld.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden